Photo Gallery, Τοπικά

Δεν θα γίνει παράταση σχολικού έτους

Με «ασπιρίνες» η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ημερών λόγω καταλήψεων
Με «ασπιρίνες» η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ημερών λόγω καταλήψεων

Χωρίς το μέτρο της παράτασης του σχολικού έτους θα καλυφθούν φέτος οι διδακτικές ημέρες που χάθηκαν λόγω καταλήψεων κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς. Αυτή την ενημέρωση έχει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η οποία εντός των ημερών αναμένει το έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Με τις γνωστές «ασπιρίνες», όπως μη διεξαγωγή περιπάτων, συμπληρώσεις κάποιων ωρών διδασκαλίας στα βασικά μαθήματα, μαθήματα αντί για εκδηλώσεις, θα καλυφθούν και φέτος οι διδακτικές ημέρες που χάθηκαν από τις φετινές καταλήψεις των μαθητών. Στη Μαγνησία υπάρχουν σχολεία, όπως το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, όπου ο αριθμός των καταλήψεων ξεπέρασαν τις 20 διδακτικές ημέρες, αλλά, όπως φαίνεται, είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθούν.

Το έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τα μέτρα αναπλήρωσης ετοιμάστηκε πριν τα Χριστούγεννα, με τη σύμφωνη γνώμη και των συλλόγων διδασκόντων και εστάλη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Ωστόσο εκεί παρατηρήθηκε καθυστέρηση ως προς την έγκριση των μέτρων. Ουσιαστικά μένουν ακόμη οκτώ εβδομάδες διδασκαλίας, αφού το Πάσχα πέφτει αργά και αμέσως μετά αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, οπότε τα χρονικά περιθώρια για την ουσιαστική αναπλήρωση είναι περιορισμένα.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ήλπιζε ότι το μέτρο της παράτασης του σχολικού έτους θα εφαρμοζόταν φέτος, καθώς αποτελεί την πιο ουσιαστική λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως τόνισε ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Δοδοντσάκης, «όπως έχουμε πληροφορηθεί εντός των ημερών θα λάβουμε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας το έγγραφο με τα μέτρα που εγκρίνει για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ημερών λόγω των καταλήψεων. Επίσης έχουμε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες δεν προβλέπεται η παράταση σχολικού έτους για σχολεία που είχαν μεγάλο αριθμό ημερών σε κατάληψη. Απομένει ένα διάστημα γύρω στις οκτώ εβδομάδες για να εφαρμοστούν τα μέτρα. Κάποια μέτρα, όπως περικοπή των περιπάτων, έχουν ξεκινήσει ήδη και εφαρμόζονται στα σχολεία, ενώ υπάρχει και επικοινωνία με τους συλλόγους διδασκόντων».

Στο μεταξύ, κατάληψη πραγματοποίησαν χθες οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, προκειμένου να μπορέσουν να παρευρεθούν στην κηδεία του άτυχου 17χρονου συμμαθητή τους, ο οποίος το περασμένο Σάββατο άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα.

Επίσης πιθανότατα μεθαύριο Πέμπτη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ο πίνακας με τα μόρια των εκπαιδευτικών που έκαναν αίτηση βελτίωσης εντός Νομού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το