Photo Gallery, Πολιτική

“Δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις για τα αυθαίρετα”

Συνάντηση σε καλό κλίμα μεταξύ Παπακωνσταντίνου – Μπιρμπίλη



Συνάντηση σε καλό κλίμα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ανάμεσα στον Γ. Παπακωνσταντίνου και την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, με θέμα τη ρύθμιση της κυβέρνησης για τηντακτοποίησητων αυθαιρέτων.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τη ΔΕΗ, ενώ για τα αυθαίρετα ανέφερε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα τελικές αποφάσεις.

Η Τ. Μπιρμπίλη παρέπεμψε στον Γ. Παπακωνσταντίνου αναφορικά με το θέμα των αυθαιρέτων, προσθέτοντας ότι συζητήθηκε και το θέμα της ενέργειας. Κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, αρνήθηκε να απαντήσει.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης Μπιρμπίλη από την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι στο θέμα των αυθαιρέτων μπορεί να υπάρξει απόφαση, που θα λαμβάνει υπόψη και το περιβάλλον και δευτερευόντως τα έσοδα.

Η άποψη κανενός υπουργού δεν μπορεί να δεσμεύσει μία συλλογική κυβερνητική απόφαση. Ό,τι έχει να κάνει με επιλογές της κυβέρνησης, είναι απόφαση συλλογική και αυτό είναι ξεκάθαρο. Στο τέλος αυτό που προέχει είναι η λήψη απόφασης σε συλλογικό κυβερνητικό επίπεδο“, τόνισε ο Γ. Πεταλωτής, με δηλώσεις του στο ρ/σ Real FΜ

Υπενθυμίζεται ότι με δηλώσεις της, την Τρίτη, η κ. Μπιρμπίλη τάχθηκε κατά κάποιας ρύθμισης που θα καλύπτει πολεοδομικά και περιβαλλοντικά τα αυθαίρετα μόνον για εισπρακτικούς λόγους, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα με τους ημιυπαίθριους είχε λυθεί με το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

Σημειώνεται ότι μετά τη συνέντευξη της κυρίας Μπιρμπίλη στον ΒΗΜΑ 99,5 την Τρίτη, δημιουργήθηκε αναστάτωση στην κυβέρνηση, καθώς δύο κορυφαίοι υπουργοί εμφανίζονταν να διαφωνούν δημοσίως για μία ρύθμιση από την οποία το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει πολύτιμα έσοδα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τα δημόσια οικονομικά.

Η υπουργός Περιβάλλοντος εξέφρασε την αντίθεσή της με τυχόν «εισπρακτικού χαρακτήρα» ρύθμιση για τα αυθαίρετα, λέγοντας πως «δεν πρόκειται να καλύψει με πολεοδομικό και περιβαλλοντικό μανδύα μια ρύθμιση που έχει μόνο εισπρακτική λογική».

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, εξετάζονται διάφορα σενάρια για την λεγόμενη τακτοποίηση, κατά το πρότυπο της ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους χώρους, με μεγάλη μείωση τωνεξοντωτικώνπροστίμων (μετά το 2003) ανέγερσης και διατήρησης.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος τάχθηκε στο πλευρό της Τίνας Μπιρμπίλη, συμπληρώνοντας ότι οι θέσεις της κ. Μπιρμπίλη ήταν γνωστές και κάτω από τις οδηγίες του πρωθυπουργού. Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι συμμερίζεται και τους προβληματισμούς του υπουργείου Οικονομικών για την εξεύρεση εσόδων, μέσα από το θέμα των αυθαιρέτων, για το οποίο έχει χαθεί ο έλεγχος, όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το