Αθλητισμός

Δεν άξιζε στη Νίκη τέτοιο φινάλε

 

ΚΙΡΟΦΣΚΙ ΓΚΟΛ

«Μαγική εικόνα» στο Καυταντζόγλειο. Η Νίκη δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και οι τελικές προσπάθειες ήταν 24-16 υπέρ της. Τελικά όχι μόνο δεν κέρδισε, αλλά έχασε με το βαρύ 4-0 από τον Ηρακλή που ήταν ιδιαίτερα εύστοχος. Δύο τέρματα σημείωσε ο Κιρόφσκι (36’, 59’ πεν.) και από ένα οι Χ. Παληγεώργος (40’) και Αλεξίου (92’). Δύο δοκάρια είχε η βολιώτικη ομάδα με τους Φλίγκο (85’) και Χατζή (88’).

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Με βαριά ήττα ολοκλήρωσε τις φετινές της υποχρεώσεις η Νίκη. Το τελικό 4-0 από τον Ηρακλή θεωρείται πέρα για πέρα άδικο με βάση την εικόνα του αγώνα. Οι παίκτες του Απόστολου Χαραλαμπίδη σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες, είχαν 24 τελικές σε εκτός έδρας ματς με δύο δοκάρια και μοιραία τιμωρήθηκαν από τον «άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου» πληρώνοντας και τις πολλές απουσίες στα μετόπισθεν.

 

Τα πλάνα των

δύο προπονητών

Σύστημα 4-1-4-1 επέλεξε ο Απόστολος Χαραλαμπίδης έχοντας για πρώτη φορά βασικό τον Πιτταρά, ενώ στον πάγκο έμεινε λόγω τραυματισμού ο Καρατζάς, με τον Ψιάνο να «βαπτίζεται» σέντερ μπακ ελλείψει άλλων εναλλακτικών λύσεων. Κάτω από τα δοκάρια έπαιξε μετά από καιρό ο Καρακούτσης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Πιτταρά, Ψιάνο, Χατζή και Κοντοδήμο. Μοναδικός αμυντικός χαφ ήταν ο Πουρτουλίδης έχοντας μπροστά του τους Κυριάκο και Ουέλινγκτον (μέσα δεξιά και μέσα αριστερά αντίστοιχα). Στις πτέρυγες έπαιξαν οι Λαλίν (δεξιά) και Τάντις (αριστερά) με «αιχμή του δόρατος» τον Τζιώρα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο και ο Σίνισα Γκόγκιτς κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες. Προτίμησε διάταξη 4-2-3-1 με τερματοφύλακα τον Χουάντερσον και στην άμυνα τους Χ. Παληγεώργο (δεξιά), Θόρια (αριστερά), Κραγιόπουλο και Παπαστεριανό (σέντερ μπακ). Στη μεσαία γραμμή αμυντικοί χαφ ήταν οι Γ. Παληγεώργος και Φερνάντες, Βουτσιάς και Σιατραβάνης επιτίθονταν από τα άκρα (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Σαράφογλου να συνεπικουρεί τον Κιρόφσκι που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

 

Μονότερμα η Νίκη,

την ουσία ο Ηρακλής

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης η Νίκη ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ. Έτσι μόλις στο 2’ βολέ του Πιτταρά πέρασε πάνω από τα γκολπόστ, ενώ μόλις άουτ έφυγε συρτό σουτ του Κυριάκου.

Σέντρα του Λαλίν εξουδετέρωσε ο Χουάντερσον στο 7’, ενώ στο επόμενο λεπτό ο διεθνής άσος από την Ονδούρα εμβόλισε την αντίπαλη άμυνα από τα δεξιά στο 7’, αλλά το γύρισμά του δεν ήταν καλό προς τους Τζιώρα και Τάντιτς που περίμεναν αφύλακτοι μέσα στην περιοχή. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Κυριάκος σούταρε για να μπλοκάρει ο Χουάντερσον.

Νέα καλή στιγμή για τη Νίκη στο 15’. Ο Τάντιτς από τα δεξιά πραγματοποίησε σέντρα, αλλά ο Τζιώρας για λίγο δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή με τον Χουάντερσον να μπλοκάρει. Επίσης στο 17’ ο Τάντιτς έγινε κάτοχος της μπάλας στο ημικύκλιο της περιοχής κι ενώ ήταν μόνος έχασε το κοντρόλ και μαζί την ευκαιρία να απειλήσει τον Βραζιλιάνο πορτιέρο.

Η Νίκη απώλεσε δύο τεράστιες ευκαιρίες στο τρίλεπτο 19’-21’. Πρώτα στο 19’ ο Λαλίν πραγματοποίησε σέντρα, ο Ουέλινγκτον έστρωσε για τον Τάντιτς που σούταρε για να μπλοκάρει ο Χουάντερσον, ενώ στο 21’ ο Κυριάκος γύρισε την μπάλα για τον Ουέλινγκτον, όμως ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κενή εστία.

Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο 20’, όταν ο Κραγιόπουλος έπιασε μια εντελώς άστοχη κεφαλιά. Επίσης δύο σουτ του Σιατραβάνη (22’ και 27’) δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Καρακούτση.

Τα παραπάνω ήταν απλά ένα διάλειμμα στην ανωτερότητα του συγκροτήματος του Απόστολου Χαραλαμπίδη, που έφτασε κοντά στο γκολ με τη συμπλήρωση του ημιώρου. Ο Λαλίν πέρασε κάθετη πάσα στον Τζιώρα που σούταρε για να μπλοκάρει ο Χουάντερσον. Στο 32’ ο Τάντιτς μπήκε στη μικρή περιοχή από τα αριστερά αλλά το γύρισμά του σταμάτησε στον Χουάντερσον, ενώ στο 33’ διαγώνιο σουτ του Βουτσιά πέρασε άουτ. Στο 35’ ο ο Κυριάκος πέρασε για τον Τζιώρα που έκανε την προβολή, όμως και πάλι ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας ενήργησε ξανά σωτήρια για την ομάδα του, με τον Ουέλινγκτον να αδυνατεί να κερδίσει το «ριμπάουντ».

Κι ενώ η Νίκη έχανε τη μια ευκαιρία, η μπάλα την τιμώρησε. Στο 36’ η βολιώτικη ομάδα κέρδισε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Κυριάκος, ωστόσο ο Λαλίν δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Ο «Γηραιός» βγήκε στην αντεπίθεση βρίσκοντας εκτεθειμένη την οπισθοφυλακή της Νίκης. Ο Βουτσιάς έδωσε για τον Κιρόφσκι, που αφού απέφυγε τον Καρακούτση δεν δυσκολεύτηκε να παραβιάσει την ανυπεράσπιστη εστία (1-0).

Η απροσδόκητη εξέλιξη -με βάση την απόδοση των δύο ομάδων- επέδρασε αρνητικά στην ψυχολογία των φιλοξενουμένων. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Ηρακλής και στο 40’ έκανε το 2-0. Ο Χ. Παληγεώργος έκανε πλασαριστό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Καρακούτσης βρήκε για λίγο την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πορεία της προς τα δίχτυα. Μάλιστα οι παίκτες του Σίνισα Γκόγκιτς θα μπορούσε να σκοράρουν και τρίτη φορά πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο (44’). Ο Βουτσιάς έπιασε σουτ για να μπλοκάρει ο Καρακούτσης με διπλή προσπάθεια.

 

Δύο δοκάρια η Νίκη,

δύο γκολ ο «Γηραιός»

Δύο αλλαγές πραγματοποίησε ο Απόστολος Χαραλαμπίδης με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Παπαδόπουλος και Φλίγκος αντικατέστησαν τους Ουέλινγκτον και Τζιώρα, χωρίς να αλλάξει κάτι στη διάταξη της ομάδας.

Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν μόλις… δέκα δευτερόλεπτα στην επανάληψη για να δημιουργήσουν την πρώτη καλή φάση. Ο Λαλίν «έβγαλε» σέντρα, ο Φλίγκος έπιασε σουτ στην κίνηση δίχως ευτυχή κατάληξη.

Στο 49’ κεφαλιά του Κιρόφσκι έφυγε άουτ, ενώ βολέ του Κυριάκου από το ημικύκλιο της περιοχής πέρασε πάνω από τη δεξιά συμβολή των δοκών της εστίας του Χουάντερσον. Στο 55’ ο Τάντιτς έδωσε για τον Κοντοδήμο που έκανε συρτή σέντρα και ο Κραγιόπουλος στην προσπάθειά του να αποκρούσει παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω από την εστία (κόρνερ).

Κι ενώ το βολιώτικο συγκρότημα πίεζε για το γκολ, ήταν εκείνη που το δέχθηκε πάλι. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση στο 58’ ο Σιατραβάνης μπήκε στην περιοχή, ο Καρακούτσης έπεσε άτσαλα πάνω του και ο κ. Τζήλος καταλόγισε πέναλτι. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε ο σπεσιαλίστας Κιρόφσκι που έγραψε το 3-0.

Το σκορ ήταν βαρύ για τη Νίκη που στο 63’ έφτασε ξανά στο γκολ. Ο Φλίγκος μέσα από την περιοχή σούταρε, αλλά ο Παπαστεργιανός έδιωξε με τα πόδια από τη μικρή περιοχή. Επίσης φάουλ του Κοντοδήμου στο 67’ μπλόκαρε ο Χουάντερσον προ του Παπαδόπουλου που δεν πρόλαβε να παρεμβληθεί στην πορεία της μπάλας.

Κατόπιν ήταν η σειρά του Ηρακλή να χάσει δύο τεράστιες ευκαιρίς. Στο 70’ ο νεοεισελθών Αλεξίου βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Καρακούτση, πλάσαρε με τον τερματοφύλακα της Νίκης να αποκρούει. Ο Αλεξίου έκανε νέο πλασέ αλλά ο Ψιάνος πάνω στη γραμμή παραχώρησε με αυτοθυσία κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ οι φιλοξενούμενοι μπερδεύτηκαν, η μπάλα στρώθηκε στον Αλεξίου που σούταρε για να επέμβει ενστικτωδώς ο Καρακούτσης.

Στο 73’ σουτ του Λαλίν από τα δεξιά έφυγε άουτ, ενώ στο 77’ ο Χουάντερσον εξουδετέρωσε σέντρα-σουτ του Κοντοδήμου. Ο Πουρτουλίδης προστέθηκε στη… μεγάλη λίστα των χαμένων ευκαιριών στο 80’. Ο βραχύσωμος μέσος έπιασε καρφωτή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Κοντοδήμου, η οποία πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι (άουτ). Στο 82’ ο Τάντιτς τροφοδότησε τον Λαλίν, που μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Η τύχη συνέχισε να παίζει περίεργα παιχνίδια στη Νίκη, η οποία είχε δύο δοκάρια στο διάστημα 85’-88’. Οο Φλίγκος εξαπέλυσε «κεραυνό» έξω από την περιοχή, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 85’. Στο επόμενο λεπτό ο Φλίγκος ήταν ο δημιουργός γυρίζοντας την μπάλα προς τον Παπαδόπουλο που σούταρε πάνω στο σώμα του Τροΐρη, ενώ στο 87’ ο στράικερ των «κυανολεύκων» είχε κεφαλιά μόλις άουτ.

Η …γκαντεμιά της Νίκης συνεχίστηκε και στο 88’ είχε δεύτερο δοκάρι. Ο Κυριάκος εκτέλεσε κόρνερ, ο Χατζής έπιασε καρφωτή κεφαλιά που χτύπησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού, ενώ στην επαναφορά ο Φλίγκος σούταρε λίγο πάνω από την εστία.

Κι ενώ στο 91’ σουτ του Λαλίν κόντραρε στον Παπαστεργιανό ο «άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου» ίσχυσε για άλλη μια φορά χθες. Στο επόμενο λεπτό ο Αλεξίου έφυγε μόνος στον κενό χώρο και πλάσαρε εύστοχα τον Καρακούτση γράφοντας το 4-0 (92’)  που ήταν και το τελικό σκορ…

 

Ηρακλής-Νίκη 4-0

1. Χουάντερσον

26. Χ. Παληγεώργος

23. Θόρια

5. Κραγιόπουλος

6. Παπαστεριανός

20. Φερνάντες

66. Γ. Παληγεώργος

(16. Τροΐρης 61’)

12. Σιατραβάνης

99. Βουτσιάς

(7. Γεωργίου 63’)

31. Σαράφογλου

90. Κιρόφσκι

(92. Αλεξίου 68’)

 

21. Καρακούτσης

19. Πιτταράς

18. Κοντοδήμος

6. Ψιάνος

85. Χατζής

23. Πουρτουλίδης

10. Ουέλινγκτον

(3. Παπαδόπουλος 46’)

9. Λαλίν

1. Τάντιτς

7. Κυριάκος

66. Τζιώρας

(46. Φλίγκος 46’)

 

Σκόρερ: 36’, 59’ πεν. Κιρόφσκι, 40’ Χ. Παληγεώργος, 92’ Αλεξίου

Κίτρινες: Σαράφογλου, Τροΐρης, Αλεξίου

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Νατσιούλας (Λάρισας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το