Photo Gallery, Τοπικά

Δασοφυλάκια για την παράνομη υλοτόμηση

Σ20Φ2

Την εγκατάσταση και τη λειτουργία δύο δασοφυλακίων στις αντίστοιχες εξόδους του Πηλίου σε Πορταριά και Αγριά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το οξυμένο στην ευρύτερη περιοχή πρόβλημα της παράνομης υλοτόμησης, ζητεί από το Δασαρχείο Βόλου η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου. Σύμφωνα με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, τα δύο φυλάκια θα είναι στελεχωμένα σε 24ωρη βάση με δασοφύλακες, στις αρμοδιότητες των οποίων θα είναι η διενέργεια αυστηρών ελέγχων σε φορτηγά και λοιπά οχήματα που μεταφέρουν ξυλεία.

Σε μια προσπάθεια ουσιαστικής αντιμετώπισης του οξυμένου το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή προβλήματος της παράνομης υλοτόμησης, η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου υπέβαλε αρμοδίως αίτημα στο Δασαρχείο Βόλου να κοινοποιούνται στις Υπηρεσίες της όλες οι άδειες κοπής δέντρων και μεταφοράς ξυλείας που εκδίδονται.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ελέγχεται διεξοδικά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου το σύνολο των εργασιών υλοτόμησης που εκτελούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Η Δημοτική Αρχή επανέρχεται στο ζήτημα και αυτή τη φορά ζητεί από το Δασαρχείο Βόλου την εγκατάσταση και τη λειτουργία σε 24ωρη βάση δύο δασοφυλακίων στις αντίστοιχες πύλες εξόδου από το Πήλιο, την Πορταριά και την Αγριά, με στόχο την ουσιαστική αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος.

Σύμφωνα με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, τα δυο δασοφυλάκια θα είναι στελεχωμένα με δασοφύλακες, στις αρμοδιότητες των οποίων θα είναι η διεξαγωγή αυστηρών ελέγχων στα φορτηγά και τα λοιπά οχήματα που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή και μεταφέρουν ξυλεία.

Παράλληλα, ο Δήμος υποστηρίζει ότι οι δασοφύλακες, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων τους, θα μπορούν να προλαμβάνουν και άλλες παράνομες δραστηριότητες, όπως είναι ο εμπρησμός σε δασικές εκτάσεις, ενώ θα ελέγχουν και για την πρόληψη πυρκαγιών.

«Αντιμετωπίζουμε στην ευρύτερη περιοχή μας οξυμένο το πρόβλημα με την παράνομη υλοτόμηση» επισημαίνει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας «και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Απαιτείται άμεσα να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των πολλών πράγματι περιστατικών. Ζητήσαμε ως Δημοτική Αρχή από το Δασαρχείο Βόλου να κοινοποιεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες μας το σύνολο των αδειών που εκδίδονται για υλοτόμηση και μεταφορά ξυλείας. Έχοντας στη διάθεσή μας τις άδειες, έχουμε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, προκειμένου να εποπτεύουμε την υλοτόμηση και να διενεργούμε ελέγχους για τον εντοπισμό περιπτώσεων παράνομης κοπής δέντρων. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι οξυμένο και απαιτείται να αντιμετωπιστεί άμεσα. Ζητούμε, λοιπόν, από το Δασαρχείο Βόλου να ελέγχει με την εγκατάσταση και τη λειτουργία δύο δασοφυλακίων τις πύλες εξόδου του Πηλίου, που είναι αντίστοιχα στην Πορταριά και την Αγριά. Τα δασοφυλάκια θα είναι στελεχωμένα σε 24ωρη βάση με δασοφύλακες, οι οποίοι θα ελέγχουν τα φορτηγά και τα λοιπά οχήματα που μεταφέρουν ξυλεία. Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί και περιμένουμε την τοποθέτηση του Δασαρχείου Βόλου στο αίτημά μας. Επιπλέον, οι δασοφύλακες θα μπορούν να προλαμβάνουν και άλλες παράνομες δραστηριότητες στο Πήλιο, όπως είναι οι πυρκαγιές» καταλήγει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το