Photo Gallery, Τοπικά

Δάνειο 5 εκ. ευρώ θα λάβει ο Δήμος Βόλου

Εγκρίθηκαν μόνο 35 συμβάσεις ορισμένου χρόνου από τις 180 που είχαν ζητηθεί


Λήψη δανείου ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβει ο Δήμος Βόλου για να αντιμετωπίσει τρέχουσες ανάγκες του σε υποχρεώσεις του προς τρίτους.

Το ποσό θα καλύψει τμήμα των αναγκών του προς προμηθευτές και εργολάβους, καθώς και υποχρεώσεις σε αποζημιώσεις.

Το αίτημα θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και όπως τόνισε η αντιδήμαρχος κ. Νατάσσα Οικονόμου, ο Δήμος δεν είναι υπερχρεωμένος με δάνεια και από τα ετήσια έσοδά του καταβάλλει μόνο το 3% σε τοκοχρεολύσια.

Την ίδια ώρα ο Δήμος Βόλου βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο» σε ό,τι αφορά τις εγκρίσεις από το υπουργείο για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που ζήτησε να του εγκριθούν. Ο δήμος ζήτησε 180 περίπου άτομα μόνο για τις κεντρικές υπηρεσίες και το υπουργείο ενέκρινε μόνο 35 συμβάσεις με σκοπό να γίνει κατανομή τους στον Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα.

Μετά και από αυτή την αρνητική εξέλιξη, τη μερίδα του λέοντος θα λάβουν οι παιδικοί σταθμοί προκειμένου να λειτουργήσουν.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να κυριαρχήσουν τα οικονομικά ζητήματα, όπου για μια ακόμη φορά θα αναλυθεί η κακή οικονομική εικόνα του Δήμου, ενώ ο κ. Σκοτινιώτης θα εισηγηθεί κλιμάκωση της διεκδίκησης του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος μετά την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων.

Επίσης θα συζητηθεί το θέμα του μάστερ-πλαν του λιμανιού, με το Δήμο να ζητεί αυστηροποίηση των περιβαλλοντικών όρων, ενώ θα επικυρωθεί και η αρνητική γνωμοδότηση της επιτροπής ποιότητας ζωής σχετικά με την εγκατάσταση Ηλεκτροπαραγωγής ΑΠΕ από χρήση βιομάζας στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου από την εταιρεία EN.GAL.A.E.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει και για την κατανομή και καθορισμό των ειδικοτήτων των θέσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που εγκρίθηκαν για το Δήμο Βόλο και τα Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου.

Θα ληφθεί απόφαση και για τη μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού της συγχωνευθείσας κοινωφελούς επιχείρησης «Δημοτικός Οργανισμός Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων (Δ.Ο.Υ.Κ.) στο ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού-

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.). Επίσης θα ληφθεί απόφαση για τη μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού της συγχωνευθείσας κοινωφελούς

επιχείρησης «Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) στο ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.)

 

Συντηρήσεις έργων

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει αποφάσεις και για εγκρίσεις μελετών και εκτέλεσης των εξής παρεμβάσεων που αφορούν αποκλειστικά σε συντηρήσεις:

«Συντήρηση Δημοτικού Φωτισμού Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδος» προϋπολογισμού 15.000 ευρώ, «Συντήρηση Δημοτικού Φωτισμού Δημοτικής Ενότητας Αισωνίας» προϋπολογισμού 10.000 ευρώ, «Συντήρηση Δημοτικού Φωτισμού Δημοτικής Ενότητας Ν. Αγχιάλου» προϋπολογισμού 10.000 Ε, «Συντήρηση Δημοτικού Φωτισμού Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού» 10.000 ευρώ, «Συντήρηση και κατασκευή οδών Αρτέμιδας» 30.000 ευρώ, «Συντήρηση και κατασκευή οδών Αγριάς» 50.000 ευρώ, «Συντήρηση και κατασκευή οδών Ιωλκού» 50.000 ευρώ, «Συντήρηση και κατασκευή οδών Ν. Αγχιάλου» 50.000 ευρώ, «Συντήρηση και κατασκευή οδών Μακρινίτσας» 25.000 ευρώ, «Συντήρηση και κατασκευή οδών Δ.Ε. Πορταριάς» 50.000 ευρώ, «Συντήρηση Δημοτικού Φωτισμού Δημοτικής Ενότητας Ν. Ιωνίας» 63.000, «Συντήρηση Κοινοχρήστων χώρων Ν. Ιωνίας» 100.000 €, «Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Ν. Ιωνίας « 30.000 €, «Ποιοτική αναβάθμιση σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Βόλου» 588.000 €, «Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας Αγριάς» 33.000 €, «Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας Νέας Αγχιάλου» 27.000 €, «Συντήρηση Δημοτικού Φωτισμού Δημοτικής Ενότητας Αγριάς» 10.000 €.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το