Photo Gallery, Τοπικά

Ταφή εκτός του χώρου του κοιμητηρίου

 

Ο μοναδικός τάφος στο οικόπεδο δίπλα στο κοιμητήριο

 

 

 

Αντιδράσεις περιοίκων του νεκροταφείου στην περιοχή Αγ. Γεωργίου Ιωλκού

 

 

Μια ταφή που έγινε προ ημερών σε χώρο εκτός του χωροθετημένου, στο κοιμητήριο του Αγ. Γεωργίου Ιωλκού, προκαλεί τις αντιδράσεις περιοίκων, ενώ ήδη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος διερευνά το θέμα και έδωσε εντολή να μη γίνει άλλη ταφή. Πρόκειται για χώρο που γειτνιάζει με το κοιμητήριο και στον οποίο η Δημοτική Αρχή θέλει να επεκτείνει το υπάρχον νεκροταφείο.

 

 

Η παλιά υπόθεση της επέκτασης ή μη του κορεσμένου κοιμητηρίου του Αγ. Γεωργίου Ιωλκού επανέρχεται στην επικαιρότητα, με αφορμή μια ταφή που έγινε την περασμένη εβδομάδα (Τετάρτη), σε χώρο που γειτνιάζει με το κοιμητήριο και στον οποίο η Δημοτική Αρχή θέλει να επεκτείνει το υπάρχον κορεσμένο νεκροταφείο. Πρόκειται για χώρο, όπου έχει αναγερθεί ναΐσκος και στον οποίο ακόμη δεν έχει δοθεί η έγκριση, αν θα επεκταθεί σε αυτόν το λειτουργούν σήμερα κοιμητήριο.

Σύμφωνα με γνωρίζοντες την υπόθεση η ταφή που έγινε, είναι παράνομη.

Περίοικοι αντιδρούν στην επέκταση του κοιμητηρίου, ενώ κάτι τέτοιο φαίνεται πως εμποδίζεται και από τις χρήσεις γης στην περιοχή με βάση το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βόλου (περιοχή κατοικίας).

Σημειώνεται ότι το νεκροταφείο του Αγ. Γεωργίου λειτουργεί χωρίς άδεια, όπως εξάλλου και όλα τα περιφερειακά νεκροταφεία της πόλης.

Η ταφή έγινε σε χώρο που είχε αγοραστεί από προηγούμενη δημοτική αρχή, με στόχο να επεκταθεί σε αυτόν το κοιμητήριο, που είναι πλέον κορεσμένο και μάλιστα εκκρεμεί στη δικαιοσύνη αγωγή περιοίκου, που διεκδικεί αποζημιώσεις για ζημία που υπέστη στις πλημμύρες του 2006, όταν είχαν παρασυρθεί από το κοιμητήριο όγκοι χωμάτων μαζί με κόκαλα και είχαν φθάσει μέχρι την ιδιοκτησία του…

Στο οικόπεδο, όπου υπάρχει πρόθεση επέκτασης του κοιμητηρίου, έχει κατασκευαστεί περιτοίχιο, το οποίο ωστόσο δεν διαθέτει οικοδομική άδεια, ενώ δεν υφίσταται φράκτης μεταξύ αυτού και του κοιμητηρίου. Η νομοθεσία πάντως ορίζει ότι τα κοιμητήρια πρέπει να είναι περιφραγμένα πανταχόθεν.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το εν λόγω οικόπεδο δεν πληροί τις προϋποθέσεις, για να αποτελέσει επέκταση του κοιμητηρίου, διότι μεταξύ άλλων δεν έχει και το ανάλογο ελάχιστο εμβαδόν.

Σημειώνεται ότι πολύ κοντά στο κοιμητήριο του Αγ. Γεωργίου βρίσκεται και δεξαμενή νερού ύδρευσης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βόλου κ. Ι. Καουνάς που ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε στη «Θ» ότι «δεν υφίσταται ζήτημα. Περιμένω απάντηση. Το κοιμητήριο έχει εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους. Το θέμα της επέκτασης είναι τυπικό. Από λάθος έγινε η ταφή. Έχω απαγορεύσει να γίνει άλλη ταφή και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης».

Μεταξύ των κατοίκων της περιοχής του Αγ. Γεωργίου Ιωλκού υπάρχουν δύο τάσεις. Οι περίοικοι του κοιμητηρίου δεν θέλουν την επέκτασή του για λόγους δημόσιας υγιεινής, ενώ άλλοι ζητούν να λειτουργεί το κοιμητήριο, για να εξυπηρετεί την περιοχή και να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν στον «Κούκο».

Τη λύση πάντως θα δώσει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βόλου που ορίζει την περιοχή ως κατοικίας.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το