Photo Gallery, Τοπικά

Γονείς αναζητούν χρήματα για τις τουαλέτες του σχολείου

Πρωτοβουλία για αποκατάσταση των φθορών στο 10ο Δημοτικό Βόλου
Πρωτοβουλία για αποκατάσταση των φθορών στο 10ο Δημοτικό Βόλου

Πόρτες που λείπουν, σπασμένα πλακάκια, βρύσες που δυσκολεύουν την καθαριότητα των χεριών συνθέτουν την κατάσταση στις τουαλέτες του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, ενός από τα παλαιότερα σχολεία της πόλης που το κεντρικό του κτίριο κατασκευάστηκε το 1955. Ήδη ο σύλλογος γονέων βρίσκεται σε αναζήτηση χρημάτων, προκειμένου να αξιοποιηθούν για τη βελτίωση των τουαλετών του σχολείου.

Στην εποχή της κρίσης που η διάθεση πόρων από το Δήμο Βόλου είναι δύσκολη, η προσπάθεια των γονέων για να βρουν πόρους και να παρέμβουν σε ένα ιδιαίτερο χώρο του σχολείου τους, όπως οι τουαλέτες, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Σταυράκη είπε πως κάποια από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των τουαλετών του σχολείου, παρουσιάζουν ελαττώματα. Δεν τίθεται βέβαια σωματικής υγιεινής ή ασφάλειας, αλλά θέλουμε να διορθώσουμε την κατάσταση. Έχουμε αναφέρει το ζήτημα στο Δήμο και βρισκόμαστε σε συνεργασία, ενώ μας τόνισε ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του σχολείου κ. Σάββας Αναστασιάδης τόνισε πως εμείς ως σύλλογος γονέων είμαστε διατεθειμένοι να εξωραΐσουμε τις τουαλέτες, να τις κάνουμε πιο λειτουργικές, πιο προσβάσιμες και να βελτιώσουμε την υπάρχουσα κατάσταση. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε αναζήτηση του κόστους της όλης παρέμβασης, ενώ στη συνέχεια θα αποταθούμε στους αρμόδιους φορείς όπως είναι η σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, αλλά και σε ιδιωτικούς φορείς, όπως εταιρείες με πλακάκια στο πλαίσιο των δωρεών. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες διοργανώσαμε την εκδήλωση της κοπής πίτας ως σύλλογος γονέων και αρκετοί ιδιώτες μας έδωσαν δώρα για να τα κληρώσουμε και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Επίσης για την τοποθέτηση των υλικών θα αποταθούμε πάλι στο Δήμο για το αν μπορεί να μας εξυπηρετήσει».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως όσον αφορά στις παρεμβάσεις μας πρώτον θα προχωρήσουμε σε αντικατάσταση πλακιδίων στο δάπεδο και στους τοίχους, δεύτερον σε αντικατάσταση των νιπτήρων, καθώς ακόμη και των τουαλετών που είναι «τούρκικες». Γνωρίζουμε ότι το κόστος μπορεί να είναι υψηλό, αλλά στηριζόμαστε και στη διάθεση αλληλεγγύης από τους συμπολίτες μας.

Το 10ο Δημοτικό στεγάζεται σε τρία διαφορετικά κτίρια, εκ των οποίων τα δύο κατασκευάστηκαν το 1955.

Οι τουαλέτες που βρίσκονται στο κτίριο που κατασκευάστηκε το 1990, ανέρχονται στις έντεκα, έξι κοριτσιών και πέντε αγοριών, και συνολικά εξυπηρετούνται περίπου 270 παιδιά Δημοτικού και 30 Νηπιαγωγείου. Το πρόβλημα όμως είναι πως πλακάκια έχουν ξεκολλήσει, ενώ σε ορισμένες τουαλέτες δεν υπάρχουν πόρτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το διδακτικό προσωπικό του σχολείου με 30 άτομα έχει μόνο μία τουαλέτα χωρίς εξαερισμό και παράθυρο.

Αυτή την περίοδο στο διδακτήριο γίνονται εργασίες ελαιοχρωματισμού εξωτερικών τοίχων, διαδρόμων, τουαλετών και χώρων ολοημέρου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το