Photo Gallery, Τοπικά

Γερανός για τις παράνομες σταθμεύσεις

Η Δημοτική Αστυνομία Βόλου προτείνει για καλύτερη αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος και της παραβατικής οδικής συμπεριφοράς, τη χρησιμοποίηση γερανού

Σε χρονικό διάστημα δύο μηνών ο Δήμος Βόλου θα έχει προμηθευτεί γερανό για την απομάκρυνση των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων. Την απόφαση για τη διενέργεια διαγωνισμού επιλογής ανάδοχου θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει τη Δευτέρα.

Η Δημοτική Αστυνομία τους τελευταίους δυο μήνες – Σεπτέμβριο και Οκτώβριο – θέλοντας να εξαντλήσει όλη την αυστηρότητά της, προκειμένου να δοθεί μία λύση στο μείζον πρόβλημα του κυκλοφοριακού, προέβη στο διοικητικό μέτρο της αφαίρεσης πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων, που σταθμεύουν στον κεντρικό οδικό ιστό και τα οποία παρακωλύουν την ομαλή διέλευση των υπολοίπων οχημάτων.

Παρότι οι πινακίδες, που αφαιρέθηκαν κατά το προαναφερόμενο διάστημα, ήταν 556 και παρατηρήθηκε μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, εντούτοις παρατηρείται συχνά μεγάλος αριθμός παραβατών σε θέσεις που απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, σε ράμπες, σε οροθετημένες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, σε πεζόδρομους και σε στάσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Η Δημοτική Αστυνομία προτείνει για καλύτερη αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού  προβλήματος και της παραβατικής οδικής συμπεριφοράς, τη χρησιμοποίηση γερανού για την  απομάκρυνση των οχημάτων, όταν παρακωλύεται η συγκοινωνία και η

ομαλή διέλευση πεζών και Ατόμων με Αναπηρία.

Σημειώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, ότι το 2012 κόπηκαν 5. 400 λιγότερες κλήσεις σε σχέση με το 2011 και αυτό αποδίδεται στην αύξηση των ευθυνών της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και στην έλλειψη προσωπικού και συνεργασίας με την Τροχαία. Για απαγόρευση στάθμευσης, μόνο στις οδούς Δημητριάδος, Ιάσονος, Καρτάλη, Ιωλκού, το 2011 η Δημοτική Αστυνομία έκοψε 15.100 κλήσεις και το 2012 μόλις 9.700. Το ποσοστό της μείωσης των κλήσεων άγγιξε το 35,7%. Συνολικά το 2012 βεβαιώθηκαν κλήσεις σε ποσοστό 52% λιγότερες σε σχέση με το 2011. Στο μεταξύ, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας θα αποφασιστεί το ποσοστό προμήθειας που θα λαμβάνουν όσοι εμπορεύονται – περίπτερα και καταστήματα – τις κάρτες του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

Η διακίνηση των ξυστών καρτών να γίνεται με αντικαταβολή του ποσού της ονομαστικής αξίας μειωμένου κατά 8% έως 12%.

Οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας θα αποφασίσει την αποδοχή της πίστωσης των λειτουργικών δαπανών έτους 2013 (α’ δόση) των σχολείων του Δήμου Βόλου συνολικού ποσού 243.053,03 ευρώ. Θα αποφασιστεί η κατανομή του ποσού των 137.300,48€ στη Σχολική Επιτροπή της Α/θμιας Εκπαίδευσης και η κατανομή του ποσού 105.752,55 € της Σχολικής Επιτροπής της Β/θμιας Εκπαίδευσης .

Επίσης, θα εγκριθεί το σχέδιο της Σύμβασης – επιχορήγηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου για το έτος 2013 στα 90.000€ από πλευράς υπουργείου και αντίστοιχα σε 90.000€ υποχρέωση επιχορήγησης από το Δήμο Βόλου.

Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν υποχρέωση για την εναλλακτική διαχείριση των δημοτικών στερεών αποβλήτων, συμμετέχοντες στην κατάρτιση σχετικών προγραμμάτων, συνεργαζόμενοι με τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης και άλλους αρμόδιους φορείς.

Προς υλοποίηση του στόχου της ανακύκλωσης συστήθηκε η εταιρεία «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.» η οποία ξεκίνησε την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος συλλογής, προσωρινής αποθήκευσης, μεταφοράς, αξιοποίησης και ανακύκλωσης των Αποβλήτων- Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού σε όλη την Ελλάδα, είναι δε το μοναδικό συλλογικό σύστημα ανακύκλωσης αδειοδοτημένο στην Ελλάδα.

Ο Δήμος, εφόσον αποφασίσει να συνεργαστεί με την εταιρεία, θα πρέπει να υποδείξει χώρο (σήμερα υπάρχει container στο αμαξοστάσιο), στον οποίο θα μεταφέρονται και θα κατηγοριοποιούνται τα συλλεχθέντα απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού.

Επίσης η εταιρία θα προμηθεύσει μικρούς κάδους για τη συλλογή μικρών ηλεκτρικών συσκευών τα οποία θα διαχειρίζεται ο Δήμος.

Η μεταφορά στο χώρο συλλογής θα γίνεται από τα αυτοκίνητα του Δήμου που χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων ή από τους ίδιους τους δημότες, αφού γίνει σχετική προβολή του προγράμματος με δαπάνες της εταιρείας για την ευαισθητοποίησή τους.

Η συλλογή ογκωδών αντικειμένων βοηθάει στην ελάττωση των απορριμμάτων, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, καθώς και στην επίτευξη του εθνικού στόχου, που σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες και την εθνική νομοθεσία, είναι η συλλογή τουλάχιστον 4 Kg ΑΗΗΕ οικιακής προέλευσης ανά κάτοικο για την αξιοποίηση-ανακύκλωση των ΑΗΗΕ.

Η εταιρεία για κάθε τόνο των αποβλήτων που θα παραλαμβάνει από το Δήμο θα καταβάλλει και κονδύλια που θα συμφωνηθούν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το