Photo Gallery, Τοπικά

Προς ενίσχυση των μπλόκων

Καθοριστική αναμένεται να είναι η συνάντηση στο μπλόκο της Νίκαιας αύριο Κυριακή

«Παραμένουμε και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας» είναι το μήνυμα των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας. Μάλιστα οι αγρότες πραγματοποιούν αύριο Κυριακή Πανελλαδική Συνάντηση στο μπλόκο της Νίκαιας.

Στη Μαγνησία η εικόνα εξακολουθεί να είναι η ίδια. Δύο είναι τα μπλόκα, στους κόμβους Αλμυρού και Αερινού. Στον κόμβο του Αλμυρού παραμένουν τα 60 περίπου τρακτέρ και οι αγρότες περιμένουν εξελίξεις από την ερχόμενη εβδομάδα. Στον κόμβο Αερινού υπάρχουν 40 περίπου τρακτέρ. Δεν αποκλείεται από μεθαύριο Δευτέρα το μπλόκο αυτό να ενισχυθεί με αγρότες από το Πήλιο και κυρίως από την Ζαγορά. Την Πέμπτη το απόγευμα υπήρξε συγκέντρωση αγροτών στη Ζαγορά όπου συζητήθηκε η συμμετοχή αγροτών στο μπλόκο του Αερινού. Μάλιστα οι παραγωγοί του Ανατολικού Πηλίου θέτουν και δικά τους αιτήματα, κυρίως για τη μικροκαρπία.

Οι αγρότες, όπως ήδη έχουν αναφέρει, δεν θεωρούν πως τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επιλύουν τα βασικά τους αιτήματα.

Τονίζουν πως θα μείνουν στους δρόμους και θα συντονίσουν καλύτερα τον αγώνα τους για την ερχόμενη εβδομάδα.

Καθοριστική αναμένεται να είναι η συνάντηση στο μπλόκο της Νίκαιας την ερχόμενη Κυριακή.

Χθες, το «παρών» στο μπλόκο των Σερραίων αγροτών έδωσαν το μεσημέρι εκπρόσωποι των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας στη Θεσσαλία, με σκοπό να καλέσουν τους Σερραίους αγρότες να συμμετάσχουν στη μεγάλη αγροτική κινητοποίηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στη Λάρισα.

Σερραίοι και Θεσσαλοί αγρότες πραγματοποίησαν σύσκεψη με θέμα τα κοινά αιτήματα που τους απασχολούν και αποφάσισαν να εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ μετά τη σύσκεψη έκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης για δέκα λεπτά, κάτω από την επίβλεψη μεγάλης αστυνομικής δύναμης.

«Ο αγώνας είναι κοινός από όλα τα μέτωπα των αγροτών», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, ενώ αναφερόμενος στις προτάσεις της κυβέρνησης για το αγροτικό ζήτημα είπε: «Η κυβέρνηση μας εμπαίζει, μας δίνει μια χούφτα καλαμπόκι και ένα γέμισμα στο ρεζερβουάρ».

Από το μπλόκο του Αερινού ο κ. Νίκος Αγγελής επισημαίνει πως επείγει η μείωση του παραγωγικού κόστους, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την καλλιέργεια της γης. «Οι αγρότες εκφράζουν την ανησυχία τους για το τι θα γίνει μετά το 2013. Οι κατ’ επάγγελμα αγρότες μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. Όσο για αυτά που λέγονται ως επιχειρήματα, ότι οι αγρότες πήραν χρήματα και επιδοτήσεις χωρίς να το δικαιούνται, αυτό ας σταματήσει. Το κράτος θα έπρεπε να κάνει ελέγχους και να τιμωρήσει όσους παρανομούν…».

Σε αναμονή εξελίξεων και οι αγρότες του μπλόκου του Αλμυρού. Ο κ. Νανάς τονίζει πως το μόνο θετικό είναι ότι έχει αρχίσει ο διάλογος. Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στον κόμβο και την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι αγρότες από τον κόμβο της Νίκαιας απέκλεισαν συμβολικά χθες τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Τη στήριξη των Οικολόγων Πράσινων στα δίκαια αιτήματα των αγροτών μετέφερε ο συντονιστής της Γραμματείας και πρώην ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος, που επισκέφτηκε τους αγρότες και έδωσε συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα, μαζί με τον Κ. Κούτσικο, συντονιστή Λάρισας και το Δ. Λιόλιο, βιοκαλλιεργητή. Αντιπροσωπεία του κόμματος, με επικεφαλής τον Μ. Τρεμόπουλο, επισκέφτηκαν τους αγρότες στον κόμβο της Νίκαιας, αντάλλαξαν απόψεις μαζί τους και δήλωσαν ότι συμπαραστέκονται στις κινητοποιήσεις των αγροτών, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της ειρηνικής μορφής του αγώνα τους, που δεν διχάζουν την κοινωνία και δεν αποτελούν πρόσχημα για επικοινωνιακή επίθεση σε βάρος τους. Ζήτησαν, μάλιστα, συνάντηση με τους αστυνομικούς διευθυντές Θεσσαλίας και Λάρισας, όπου τους έθεσαν το ζήτημα για τι να αποκλείεται από την Αστυνομία η λωρίδα κυκλοφορίας που αφήνουν ελεύθερη οι αγρότες, για να πάρουν την απάντηση ότι αυτό γίνεται για την ασφάλειά τους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το