Τοπικά

Βόλος: «Καθαρές» οι εκδιδόμενες αλλοδαπές

ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ

«Καθαρές» είναι οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν τέσσερις έγχρωμες αλλοδαπές που κάνουν «πιάτσα» στην περιοχή γύρω από τις οδούς Ξενοφώντος και Παπαδιαμάντη και οι οποίες συνελήφθησαν από την Αστυνομία στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων μετά και τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

Το τελευταίο τριήμερο προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου τέσσερις νεαρές γυναίκες από τη Νιγηρία, οι οποίες εκδίδονταν έναντι αμοιβής στην οδό Ξενοφώντος. Οι Νιγηριανές μεταφέρθηκαν αμέσως στο Νοσοκομείο Βόλου όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και από τα αποτελέσματα διαπιστώθηκε ότι δεν πάσχουν από κάποιο μεταδοτικό νόσημα.

Το αδίκημα της πορνείας είναι σε βαθμό πταίσματος και οι γυναίκες δεν μπορεί να κρατηθούν στην Αστυνομία. Μετά τις ιατρικές εξετάσεις αφήνονται ελεύθερες. Οι αστυνομικοί κάνουν συστάσεις και τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξήσει τις περιπολίες στην περιοχή γύρω από το Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας βρίσκεται σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και σε πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο αποφασίστηκε η παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου. Αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομίας επισημαίνουν ότι τέσσερις με πέντε γυναίκες εκδίδονται έναντι αμοιβής στην περιοχή γύρω από το Σιδηροδρομικό Σταθμό και το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ως πρώτο πάντως μέλημα είναι η υποβολή των νεαρών γυναικών σε ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί αν πάσχουν από κάποιο νόσημα. Σημειώνεται ότι αν διαπιστωθεί μεταδιδόμενο νόσημα ο Νόμος προβλέπει τη σύλληψη και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος. Στην προκειμένη περίπτωση των τεσσάρων γυναικών ο Νόμος προβλέπει αδίκημα σε βαθμό πταίσματος που στην ουσία δεν τιμωρείται. Επίσης αναφέρεται ότι οι αλλοδαπές παραμένουν στην Ελλάδα υπό το καθεστώς αιτήματος πολιτικού ασύλου.

Οι έλεγχοι πάντως της Αστυνομίας θα συνεχιστούν σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που ενοχλεί ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής όπου κάνουν «πιάτσα».

 

Συλλήψεις

για ναρκωτικά

στο Βόλο

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου ένας 25χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με κάνναβη βάρους 1,18 γραμμαρίου. Επίσης ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους 0,2 γραμμαρίου κι ένα κομμένο καλαμάκι με υπολείμματα ηρωίνης.

 

 

Έκλεψαν

παπούτσια

Συνελήφθησαν, προχθές (2-9-2013) το πρωί στο Βόλο, από προστρέξαντες αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), δύο ημεδαπές, ηλικίας 24 και 17 ετών, διότι αφαίρεσαν από εμπορικό κατάστημα δύο ζευγάρια παπουτσιών, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και επεστράφησαν στη νόμιμη δικαιούχο.

 

 

Έλεγχοι για

παρεμπόριο

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στην Ελασσόνα, στο χώρο της ετήσιας εμποροπανήγυρης. Προσήχθη ένας 40χρονος αλλοδαπός μικροπωλητής, υπήκοος Μπαγκλαντές, ενώ κατασχέθηκαν 5.383 είδη παραεμπορίου που βρέθηκαν στην κατοχή του, όπως κοσμήματα – φο μπιζού, ρολόγια χειρός κ.ά. Σε βάρος του 40χρονου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για στέρηση άδειας μικροπωλητή.

Σε άλλους ελέγχους, και πάλι στην Ελασσόνα, προσήχθη ένας 41χρονος αλλοδαπός μικροπωλητής, υπήκοος Μπαγκλαντές, ενώ κατασχέθηκαν 1.300 είδη παραεμπορίου που βρέθηκαν στην κατοχή του, όπως θήκες κινητών, ρολόγια χειρός κ.ά.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας θα συνεχιστούν παρόμοιοι έλεγχοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το