Τοπικά

Ανακλήσεις τριών αδειών καταστημάτων

0126

Οριστικά ανακλήθηκαν χθες από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής οι άδειες δύο καταστημάτων εστίασης στην «καρδιά» των Παλαιών, ενώ ανακλήθηκε και η άδεια ενός τσιπουράδικου στην οδό Αντωνοπούλου.

Στα Παλιά οι άδειες ανακλήθηκαν μετά από διαπιστώσεις παραβάσεων, που προέκυψαν από καταγγελίες καταστηματάρχη εναντίον τριών συναδέλφων του. Τελικά, μετά από τον έλεγχο που διενεργήθηκε οι υπηρεσίες κατέγραψαν παραβάσεις και στον καταγγέλλοντα, οπότε χθες ανακλήθηκε οριστικά η άδειά του. Επίσης ανακλήθηκε και η άδεια του «ανταγωνιστή» του, που διατηρεί μαγαζί ακριβώς απέναντι. Οι ανακλήσεις αδειών και στα τρία καταστήματα – τα δύο των Παλαιών και το ένα της οδού Αντωνοπούλου – αφορούσαν παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Χθες ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μόσχος άσκησε σκληρή κριτική στη Διεύθυνση Υγείας, με αφορμή μαζική παρουσία στην επιτροπή ιδιοκτητών καφέ της οδού Κουμουνδούρου και Κονταράτου.

Οι υποθέσεις για παραβάσεις ηχορύπανσης που είχαν διαπράξει, είχαν εξεταστεί σε παλαιότερη συνεδρίαση, ωστόσο το Υγειονομικό τις παρέπεμψε εκ νέου στην Επιτροπή Ζωής.

«Παρουσιάζεται στη Διεύθυνση Υγείας ένα φαινόμενο κακής  διοικητικής πρακτικής. Υποθέσεις που αφορούν δικές τους αρμοδιότητες και θα μπορούσαν να κλείνουν εν τη γενέσει τους παραπέμπονται στην Επιτροπή με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μεγάλη ταλαιπωρία και για τους καταστηματάρχες και για εμάς. Δεν ξέρω αν πρόκειται για κακή ερμηνεία των Νόμων ή για απίστευτη γραφειοκρατική αντιμετώπιση των πραγμάτων, αλλά από εμάς αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» είπε.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, εμφανίστηκε για πρώτη φορά καταστηματάρχης, ο οποίος είχε παραπεμφθεί για παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε στενό των Παλαιών και παραδέχτηκε το λάθος του.

«Τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως με κατηγορείται. Μεροκάματο δεν βγαίνει και το Υγειονομικό δεν μου χορηγεί άδεια για περισσότερα τραπεζοκαθίσματα». Όταν ο αντιδήμαρχος κ. Δερβένης τον ενημέρωσε ότι οι άδειες βγαίνουν από το Δήμο, εφόσον καταθέσει φάκελο με στοιχεία και παρεμβάσεις στο μαγαζί που να δικαιολογούν την ανάπτυξη περισσοτέρων τραπεζοκαθισμάτων, εκείνος ευχαρίστησε και αποχώρησε αδιαμαρτύρητα, μετά την απόφαση για οριστική ανάκληση της άδειας.

Ο καταστηματάρχης που διατηρεί μαγαζί απέναντί του και ο οποίος τον είχε καταγγείλει, ήταν επίσης «κατηγορούμενος» για την ίδια παράβαση.

«Ήμασταν και θα ήμαστε πάντα παραβάτες. Θα το ξανακάνω γιατί δεν γίνεται αλλιώς και αν με τιμωρήσετε θα πάρω από το χέρι τους υπαλλήλους του Δήμου και θα καταγγείλω και όλους τους υπολοίπους στο Βόλο που παρανομούν».

Η άδειά του ανακλήθηκε οριστικά, χωρίς να γίνει καμία συζήτηση.

Ο ίδιος είχε καταγγείλει επίσης δύο ακόμη καταστήματα στα Παλιά, των οποίων η άδεια δεν ανακλήθηκε γιατί δεν είχαν συμπληρώσει τρεις παραβάσεις.

Το ένα μάλιστα από αυτά είχε άδεια για 40 τραπεζοκαθίσματα και είχε αναπτύξει 150, ενώ ο καταγγέλλων είχε άδεια για 18 τραπεζοκαθίσματα και είχε αναπτύξει 90.

Στο μεταξύ στη χθεσινή συνεδρίαση εξετάστηκε και η υπόθεση καταγγελιών εις βάρος καφέ-μπαρ στην Αγριά.

Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη δήλωσε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, καθώς στην Αγριά «κυκλοφορεί» δικομανής ιδιοκτήτης ξενοδοχείου με πολλές παρανομίες, ο οποίος «κατατρέχει» το συγκεκριμένο μαγαζί.

«Ο ιδιοκτήτης του μπαρ είναι νόμιμος σε όλα μόνο και μόνο επειδή δέχεται καταγγελίες καθημερινά από το συγκεκριμένο άνθρωπο, εναντίον του οποίου έχουμε κινηθεί πλέον δικαστικά. Οι καταγγελίες εναντίον του είναι πάνω από 100», είπε και ο δημοτικός σύμβουλος Αγριάς κ. Ζάχος τόνισε πως ο καταστηματάρχης είναι σε όλα νόμιμος, αλλά δυστυχώς η Αγριά έχει «μπλέξει».

«Φοβάμαι πως επειδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος δημιουργεί δεκάδες προβλήματα με τη δικομανία του, θα έχουμε κάποιο σοβαρό επεισόδιο στην Αγριά. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και ενώ είναι παράνομος ο ίδιος καταγγέλλει ακόμα και αυτούς που δεν παρανομούν» είπε.

 

*φωτο αρχείου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το