Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 4-9-2013

Σπατάλη για την Παιδεία

 

«Η όλο και μεγαλύτερη σπατάλη για την Παιδεία είναι η καλύτερη αποταμίευση και επένδυση για το μέλλον» γράφει το σύνθημα σε τοίχο μεγάλου σχολικού συγκροτήματος επί της οδού Μεταμορφώσεως με Γιάννη Δήμου στο Βόλο.

Το μεταφέρω αυτούσιο επειδή ο φωτογραφικός φακός της υπογράφουσας δεν «κεντράρισε» σωστά.

Είναι πολύ σωστό και το μεταφέρουμε. Συμφωνώ απολύτως και πρέπει να γίνει μοτό για κάθε άνθρωπο που σέβεται τη χώρα του και πιστεύει σε έναν πολιτισμένο και δίκαιο κόσμο.

Οι κυβερνώντες όμως δεν το ασπάζονται…

Τ. Κ.

 

Ποντίκια στην Πολυμέρη

Για επιδρομή ποντικών στην οδό Πολυμέρη, αλλά και στους κάθετους σε αυτή δρόμους κάνουν λόγο περίοικοι, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «κινδυνεύει η δημόσια υγεία». Παράλληλα, επισημαίνουν ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι κάδοι των απορριμμάτων δεν καθαρίζονται από κάτω, με αποτέλεσμα πολλά σκουπίδια να μένουν στο οδόστρωμα, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τροφή στα ποντίκια. «Κάτι πρέπει να γίνει, καθώς το θέμα είναι σοβαρό» τονίζουν χαρακτηριστικά και περιμένουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου να επιληφθούν.

Γ.Ξ.

 

 

Διαγραμμίσεις

 

Απόλυτα αναγκαίο χαρακτηρίζουν κάτοικοι της περιοχής να προγραμματιστούν έγκαιρα εργασίες διαγράμμισης των δρόμων στα τμήματα Βελεστίνο-Αερινό, Αερινό-Περίβλεπτο και Περίβλεπτο-Ελευθεροχώρι. Οι κάτοικοι, αλλά και το τοπικό συμβούλιο της περιοχής, έχει υποβάλει το σχετικό αίτημα προβάλλοντας λόγους οδικής ασφάλειας. Πριν έλθει για τα καλά το φθινόπωρο, η αρμόδια υπηρεσία ας μεριμνήσει για τις παρεμβάσεις αυτές.

Γ. Τσ.

 

 

Καθαριότητα

 

Σωρούς σχηματίζουν σκουπίδια και φερτές ύλες στα ρείθρα των πεζοδρομίων σε γειτονιές της Νέας Ιωνίας σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν περίοικοι. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι στις γειτονιές έχουν μήνες να δουν οδοκαθαριστές, με συνέπεια οι κοινόχρηστοι χώροι να μην καθαρίζονται. Οι άνθρωποι αναγκάζονται να βρίσκονται καθημερινά με τη σκούπα και το φαράσι στα χέρια, προκειμένου να απομακρύνουν τα σκουπίδια και τις φερτές ύλες από τα ρείθρα των πεζοδρομίων έξω από τις πόρτες και τις αυλές των σπιτιών τους. Οι πολίτες καταβάλλουν ανταποδοτικά τέλη και πέρα από υποχρεώσεις έχουν και δικαιώματα, αλλά και το δίκιο με το μέρος τους να ζητούν την άμεση παρέμβαση της αρμόδιας Υπηρεσίας της Δημοτικής Αρχής. Δεν είναι δυνατόν οι κοινόχρηστοι χώροι σε γειτονιές της Νέας Ιωνίας να καθαρίζονται αποκλειστικά και μόνο από τους περιοίκους, με τους επικεφαλής της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου να οφείλουν επιτέλους να παρέμβουν.

Β.Κ.

 

Η εισαγωγή μεγάλων

σε ηλικία στα ΑΕΙ-ΤΕΙ

 

Βολιώτης επιστήμονας θέτει μια άλλη παράμετρο της επιτυχίας -αξιέπαινη- μεγάλων σε ηλικία στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας. Επισημαίνει ότι, ως επί το πλείστον, όσοι εισάγονται στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα, θέλουν να πάρουν πτυχίο, για να το χρησιμοποιήσουν για την εξεύρεση εργασίας. Δηλαδή το πτυχίο στην Ελλάδα ισούται με επαγγελματική αποκατάσταση ή τουλάχιστον έτσι θεωρείται. Όταν ένας 50άρης ή 60άρης εισάγεται στο ΑΕΙ-ΤΕΙ, τότε φυσικά δεν επιτυγχάνει, για να λάβει πτυχίο και να εργαστεί, καλώς ή κακώς, αλλά για να μάθει περισσότερα, να αποκτήσει γνώσεις. Κόβει δηλαδή τη θέση ενός παιδιού, που θα ήθελε να πάρει πτυχίο, για να εργαστεί και όχι να πάρει πτυχίο για γνώσεις. Κάλλιστα, συμπληρώνει ο επιστήμονας, θα μπορούσε ο 50άρης ή 60άρης, να εγγραφεί στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και να λάβει όσες γνώσεις θέλει.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Εικόνα με λάθος ήχο

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες αναγνωστών σχετικά με τις μεταδόσεις της Δημόσιας Τηλεόρασης, καθώς όπως επισημαίνουν η εικόνα δεν συμβαδίζει με τον ήχο. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «ενώ βλέπεις την εικόνα, ο ήχος ακολουθεί με καθυστέρηση 20 δευτερολέπτων περίπου, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να παρακολουθήσεις μια ταινία ή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα». Ας κοιτάξουν το θέμα οι τεχνικοί, μιας και με αυτόν τον τρόπο δεν μπορείς να δεις τηλεόραση…

Γ.Ξ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το