Photo Gallery, Τοπικά

Βλάβη και ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο

Εκατοντάδες επιβάτες ταξίδεψαν μέσω Θεσσαλονίκης και όχι από τη Ν. Αγχίαλο

 

 

Εκατοντάδες επιβάτες τεσσάρων πτήσεων που επρόκειτο να προσγειωθούν ή να απογειωθούν από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ταλαιπωρήθηκαν, καθώς οι πτήσεις τελικά δεν έγιναν προς και από το αεροδρόμιο. Ορισμένες από αυτές έγιναν προς και από τη Θεσσαλονίκη, όπου οι επιβάτες υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν με λεωφορεία από τη Ν. Αγχίαλο. Μία εξάλλου πτήση δεν έγινε ούτε από τη Θεσσαλονίκη…

 

 

 

Αιτία, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, η βλάβη που υπέστη μηχάνημα-ραδιοφάρος του αεροδρομίου, βλάβη που αποδίδεται στην παλαιότητά του και η οποία είχε ως συνέπεια η αεροπορική εταιρία και ο πιλότος της να αρνηθούν να προσγειώσουν τα αεροσκάφη στη Ν. Αγχίαλο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα προβλήματα ξεκίνησαν το Σάββατο, με τον εντοπισμό της βλάβης στο ραδιοφάρο και εντάθηκαν λόγω της χαμηλής νέφωσης και της κακοκαιρίας που επικρατούσε. Η πρώτη πτήση της εταιρίας Ryanair για Ρώμη από τη Ν. Αγχίαλο το Σάββατο ακυρώθηκε, όπως και η δεύτερη της ίδιας εταιρίας για Βρυξέλλες. Οι 190 περίπου επιβάτες των δύο πτήσεων μεταφέρθηκαν με λεωφορεία της εταιρίας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και αναχώρησαν από εκεί με αεροσκάφη της Ryanair. Χθες άλλη μία πτήση της ιρλανδικής εταιρίας για Μιλάνο πάλι δεν πραγματοποιήθηκε και οι 90 περίπου επιβάτες της μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη και αναχώρησαν από εκεί. Ωστόσο 180 περίπου επιβάτες που επρόκειτο χθες να αναχωρήσουν για τη Φρανκφούρτη δεν μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη και η εταιρία προχώρησε σε επιστροφή των χρημάτων που είχαν δώσει για τα εισιτήρια.

Ορισμένοι επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν για τη μη πραγματοποίηση της πτήσης.

Πάντως η χθεσινή πτήση της εταιρίας Sky Express πραγματοποιήθηκε κανονικά. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι πιλότοι της ιρλανδικής εταιρίας και η ίδια η εταιρία αρνήθηκαν να προσγειώσουν τα αεροσκάφη στις συνθήκες με τη βλάβη στο ραδιοφάρο και την κακοκαιρία που επικρατούσε χθες και προχθές στην περιοχή, επικαλούμενοι την ασφάλεια των επιβατών. Πάντως η πληρότητα των πτήσεων ήταν μεγάλη σε όλες τις πτήσεις.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για επιδιόρθωση του ραδιοφάρου ή αντικατάστασή του, καθώς δεν πρέπει να δυσφημίζεται ένα σύγχρονο κατά τα άλλα και καινούργιο αεροδρόμιο-πύλη της τουριστικής Μαγνησίας.

 

 

 

Άλλα προβλήματα από την κακοκαιρία

 

 

Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, βροχές και σποραδικές βροχές επικράτησαν χθες σε όλη τη Μαγνησία. Οι πρώτες νιφάδες έκαναν την εμφάνισή τους και στις κορυφές του Πηλίου, ενώ στο δρόμο Χανίων-Ζαγοράς σημειώθηκαν πάλι κατολισθήσεις, προκαλώντας προβλήματα στην ομαλή κίνηση των οχημάτων.

Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει σταδιακά από αύριο Τρίτη με άνοδο της θερμοκρασίας.
Σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα κυρίως στα βορειοανατολικά, αλλά βαθμιαία θα εξασθενίσουν. Οι άνεμοι θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ.
Σήμερα πάντως η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή και θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ θα υπάρχουν πάλι νεφώσεις, που μπορεί στα νότια και ανατολικά του νομού να δώσει ασθενείς βροχές.
Σταδιακή βελτίωση του καιρού, με άνοδο της θερμοκρασίας, αναμένεται από αύριο. Ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος, με πρόσκαιρες νεφώσεις.

Την Τετάρτη αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις.
Στο μεταξύ σε λίμνες μετατράπηκαν καλλιέργειες στη δυτική Αχαΐα, εξαιτίας της πολύωρης βροχόπτωσης, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και αγροικίες.
Σημειώθηκαν κατολισθήσεις στην επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων και Πατρών – Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας, και η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία. Πλημμύρες σημειώθηκαν και σε καλλιέργειες στη Βόρεια Ηλεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Με αφορμή την βλάβη που παρουσιάσθηκε θα ήθελα να επισημάνω προς τον Δήμαρχο Βόλου πως θα πρέπει να εφοδιασθεί με τα πλέον σύγχρονα ραδιοβοηθήματα γιατί είναι πλέον προφανές ότι βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία και η καθιέρωση εσωτερικών δρομολογίων πέρα απο αυτά που ήδη υπάρχουν ,είναι θέμα χρόνου.Ειδικά δε με νησιά όπως η Κρήτη η Ρόδος ,η Σαντορίνη κ.α συμφέρει και οικονομικά, αφού τα ναύλα των πλοίων αν συνυπολογίσεις και την κατανάλωση μέσα σε αυτά , είναι ακριβότερα απο ένα αεροπορικό ναύλο!!!!!!!!Εκεί έχουμε φθάσει.!!!Αξιέπαινη η προσπάθεια όλων των φορέων για την στήριξη και την παραπέρα ανάδειξη του αεροδρομίου που αποτελεί και θα αποτελέσει ακόμη πιο πολύ στο μέλλον στήριγμα για μία πιο μεγάλη τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Ειδικά στις παρούσες συνθήκες ο τουρισμός είναι ο μόνος τομέας που παρουσίασε αύξηση στην Ελλάδα μέσα στην κρίση!!
    Καιρός όμως είναι να δοθεί επιτέλους και ένα επίσημο όνομα όπως γίνεται με όλα τα σύγχρονα αεροδρόμια,και πάνω σ΄αυτό θα ήταν ευχής έργο να ονομασθεί “Αεροδρόμιο Βόλου Ιάσων¨¨σε μία παλιότερη πρόταση του Δήμου Βόλου , μιας και σε όλα τα αεροδρόμια εσωτερικού και εξωτερικού αναφέρεται ήδη στους πίνακες αναχωρήσεων και αφίξεων με το όνομα VOLOS., όπως επίσης και το όνομα Jason ή Giasone είναι γνωστό απο τα σχολικά βιβλία της μυθολογίας σε χώρες όπως η Αγγλία η Ιταλία και άλλες.Αυτό θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο και θα βγάλει την πόλη και την ευρύτερη περιοχή απο την αεροπορική απομόνωση στην οποία ζούσε για πολύ καιρό, και θα της δώσει επιπλέον αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικό.

    Βασίλης Τσαγγαρής

Μοιραστείτε το