Photo Gallery, Πολιτική

Για επενδύσεις στις ΗΠΑ ο Δ. Αβραμόπουλος

Συναντήσεις με επιφανείς Ελληνοαμερικανούς

 

 

 

ΑΘΗΝΑ, 17. Σε πριβέ γεύμα εργασίας, στη Νέα Υόρκη, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε αποκλειστικά πως συζήτησε για επενδύσεις στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ο γνωστός Ελληνοαμερικανός John Catsimatidis, παρέθεσε δείπνο στο Club 21, όπου εκεί βρέθηκαν περισσότεροι από 40 επιχειρηματίες, εκπρόσωποι του τουρισμού, του Real Estate, του επενδυτικού τομέα, άνθρωποι του χρηματιστηρίου και τεχνοκράτες της Wall Street.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους, πέρα από τον κ. Αβραμόπουλο, ήταν και ο επιχειρηματίας Στέλιος Ζαβός, ο πρόεδρος της Atlantic Bank στις ΗΠΑ Ανδρέας Βουτσινάς, ο Ντιν Μητρόπουλος που ασχολείται με Real Estate, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχ. Αμερικής και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Fr. Alex Karloutso και αρκετοί άλλοι Ελληνοαμερικανοί και Αμερικανοί από το χώρο των επενδύσεων.
Στο γεύμα προσκεκλημένος ήταν επίσης και ο Δρ. Σωτήριος Βαχαβιώλος επιχειρηματίας που έλαβε το χρίσμα ως υποψήφιος πρόεδρος για τη Νομαρχιακή της ΝΔ στις ΗΠΑ για τις εσωκομματικές εκλογές της 16ης Οκτωβρίου. Η ΝΔ με αυτή την υποψηφιότητα υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών, εδώ σε αυτό το νευραλγικό χώρο του κόσμου το κόμμα της ΝΔ επιθυμεί να αναβαθμίσει το ρόλο που θα διαδραματίσει ο απόδημος Έλληνας και οι Αμερικανοί Ελληνικής καταγωγής, όπως μας εξήγησε ο Δ. Αβραμόπουλος.
Το γεύμα ήταν αυστηρά κλειστό και για τους ανθρώπους του τύπου, δεν κλήθηκαν επίσης οι γνωστοί ομογενειακοί παράγοντες όπως συνηθίζεται (εκπρόσωποι συλλόγων, πρόεδροι ομοσπονδιών φίλα προσκείμενοι στο κομματικό χώρο της ΝΔ και άλλοι με τους οποίους είθισται να γεμίζουν τέτοια event) θέλοντας να δείξουν οι διοργανωτές αλλά και ίδια η ΝΔ ότι πλέον αντιλαμβάνεται τα πράγματα εντελώς διαφορετικά και αρχίζουν να ξεχωρίζουν και να διαχωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις που ώς τώρα ίσχυαν στα της Ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ όπου φαίνεται να αλλάζουν πολλά άρδην και με γοργούς ρυθμούς όπως είπαν άνθρωποι που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης αυτού του κλειστού γεύματος εργασίας το οποίο ετοιμάστηκε με πολύ προσοχή για περισσότερο από ένα μήνα και πλέον. Ρόλο κλειδί στο ταξίδι αυτό όπως και στο επικείμενο του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται πως παίζει ο πρέσβης Διονύσιος Κοδέλας ο οποίος συνόδευε σε αυτό το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Δ. Αβραμόπουλο.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στους 40 και πλέον προσκεκλημένους εξήγησε τους τρόπους, που η ΝΔ σε περίπτωση που στο άμεσο μέλλον γίνουν εκλογές και ο λαός της δώσει αυτοδυναμία, σκέπτεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της χώρας στην οικονομία ενώ ανέλυσε και τη μεθοδολογία της ανάπτυξης σε επιμέρους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού και των επενδύσεων ώστε να καταπολεμηθεί η ύφεση και η χώρα να ανακάμψει οικονομικά.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε όλες του τις συναντήσεις και αυτές που ανακοινώθηκαν και αυτές που δεν ανακοινώθηκαν, έθεσε τις βάσεις για το επικείμενο ταξίδι στις ΗΠΑ του προέδρου της ΝΔ και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά είτε αυτό γίνει προ εκλογικά είτε μετεκλογικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το