Αθλητισμός

Βελτιωμένος ο Ολυμπιακός Β., 2-2 με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα

VOLOS-KARDITSA

Δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ και δύο φορές κατάφερε να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός Βόλου στο χθεσινό φιλικό με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα. Το τελικό 2-2 κρίνεται ως δίκαιο αποτέλεσμα, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έπαιξαν ανοιχτά και χωρίς σκοπιμότητες, που προσπάθησαν για τη νίκη, οι οποίες όμως δεν απέφυγαν τα λάθη.

Ο Ολυμπιακός σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό με τον Αιγινιακό παρουσιάστηκε βελτιωμένος, όμως οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα έκαναν αρκετά λάθη, ενώ με εξαίρεση το πρώτο φιλικό με την ομάδα Κ20 του Ολυμπιακού Πειραιώς, έχουν δεχθεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια (συνολικά οκτώ σε τρία ματς).

Το πρώτο τέρμα που δέχθηκαν χθες οι «ερυθρόλευκοι» ήταν από στημένη φάση (κόρνερ), ενώ το δεύτερο ήταν προϊόν ατομικού λάθους (Καπετάνος).

Στο ημίχρονο οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 1-1, με τέρματα που σημείωσαν ο Δημόπουλος για την Αναγέννηση στο 6’ και ο Γενγκά στο 23’ για τον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Καρδίτσας σημείωσε στο 47’ το 2-1 με τον Κρανιώτη, ενώ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 82’ με δυνατό σουτ του Κατσίκη έξω από την περιοχή.

 

Πώς έπαιξε ο Ολυμπιακός

Με σύστημα 4-1-4-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο ο Γιώργος Βαζάκας, με τον Ρόι Νταγιάν να κάνει το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Ισραηλινός έπαιξε ένα ημίχρονο και έδειξε καλά στοιχεία. Δυνατός μέσα στην περιοχή, μοίραζε μπάλα και είχε ορισμένες πολύ καλές κινήσεις. Σίγουρα θα χρειαστεί να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα για να αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, ωστόσο, δείχνει πως θα βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σταυράκης, με τον Καρρά να αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ρόκα στο αριστερό. Οι Μελίσσης και Αρβανίτης ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, ενώ ο Ολίσε αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ. Οι Καπετάνος και Πόνσε ήταν οι δύο επιθετικοί μέσοι, ο Μπρέσκα αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα, ο Γενγκά στην αριστερή, με τον Νταγιάν να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Στο πρώτο μέρος έγινε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, το οποίο είχε ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παίζουν πάνω-κάτω, όμως οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγοστές. Η Αναγέννηση μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 5’ απείλησε την εστία του Σταυράκη με τον Δημόπουλο, ο οποίος πήρε τη κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπουσινάκη, με τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό ο Μπουσινάκης εκτέλεσε κόρνερ και ο Δημόπουλο με προβολή μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού, γράφοντας το 1-0 για την Αναγέννηση.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει και κατάφερε στο 23’ να ισοφαρίσει σε 1-1 με μονοκόμματο σουτ του Γιανίκ Γενγκά, μετά από σέντρα του Καρρά από τα δεξιά.

Από το σημείο εκείνο και μετά οι δύο ομάδες παρότι προσπάθησαν να παίξουν επιθετικά και να φτάσουν στο δεύτερο γκολ, δεν είχαν να επιδείξουν κάποια κλασική ευκαιρία, με το ημίχρονο να λήγει ισόπαλο 1-1.

 

Ο Κατσίκης

σκόραρε για το 2-2

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιώργος Βαζάκας άλλαξε όλη σχεδόν την ενδεκάδα, καθώς μόνο οι Μελίσσης, Ρόκας και Καπετάνος συνέχισαν από τους παίκτες που ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να αγωνίζεται με ένα αμυντικό χαφ, με τη διάταξη της ομάδας να είναι η ακόλουθη: Τερματοφύλακας ο Γεωργίου, με τον Γιαλούση να αγωνίζεται στη δεξιά πλευρά της άμυνας και τον Κατσιαρό στην αριστερή. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Κωστούλας και Μελίσσης, με τον Ρόκα να καλύπτει του θέση του αμυντικού χαφ. Ο Καπετάνος συνέχισε να έχει οργανωτικό ρόλο στο χώρο του κέντρου, ο Κατσίκης έπαιξε πίσω από τον προωθημένο Γκέσιο, ενώ στα δύο άκρα αγωνίστηκαν ο Δεινόπαπας από τα δεξιά και ο Ακόστα από τα αριστερά. Με την είσοδο του Ντινόπουλου στο 52’, νεαρός επιθετικός πέρασε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Γκέσιο να παίζει πιο πίσω.

Η Αναγέννηση κατάφερε να πετύχει γρήγορα γκολ, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Κραντιώτη στο 47’. Ο επιθετικός της ομάδας της Καρδίτσας εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα της μπάλας από τον Καπετάνο, προχώρησε και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γεωργίου, γράφοντας το 2-1 για την Αναγέννηση.

Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ που δέχθηκε προσπάθησε να αντιδράσει, κυνήγησε την ισοφάριση και έστω κι αν δεν έχασε κλασικές ευκαιρίες, είχε όμως ορισμένες καλές επιθετικές προσπάθειες που θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει το σκορ, πριν το 82’ όταν ο Κατσίκης με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σιαράβα.

Στο 49’ ο Κατσίκης εκτέλεσε φάουλ με τον Σιαράβα να αποκρούει σε κόρνερ, ενώ στο 67’ σουτ του Δεινόπαπα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο, για να φτάσουμε στο 82’ όπου ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 2-2. Ο Κατσίκης με «κεραυνό» έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σιαράβα. Ένα λεπτό αργότερα, στο 83’, ο Γκέσιος με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ, χάνοντας καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.

Το σκορ δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά του αγώνα και το 2-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Κ.: Σιαράβας, Γκουγκούδης, Ρόβας, Κουκούλης, Δημόπουλος (40’ λ.τ. Τζάνης), Μίχος, Καραχάλιος, Γήττας, Μπουντούρης, Μπουσινάκης, Χλωρός.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Αναστασίου, Χατζηρίζος, Μπιτέλης, Κρανιώτης, Γεωργακοπουλος, Κόκκινος, Οικονόμου, Σλιούκας, Κοντός και Μυριώτης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Σταυράκης (46’ Γεωργίου), Καρράς (46’ Γιαλούσης), Ρόκας (76’ Κεσίδης), Μελίσσης (73’ Μπόρας), Αρβανίτης (46’ Κωστούλας), Ολίσε (46’ Κατσιαρός), Καπετάνος (52’ Ντινόπουλος), Πόνσε (46’ Κατσίκης), Μπρέσκα (46’ Δεινόπαπας), Γενγκά (46’ Ακόστα), Νταγιάν (46’ Γκέσιος).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το