Αθλητισμός

«Κυανόλευκη» γιορτή στο Πανθεσσαλικό, 3-1 την ΑΕΚ

NIKH AEK

Ήταν μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου. Η Νίκη επικράτησε με 3-1 της ΑΕΚ σε φιλικό χθες στο Πανθεσσαλικό, όπου έδωσαν βροντερό «παρών» οπαδοί και των δύο συλλόγων δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα. Σοϊλέδης, Γέσιτς και Ισαάκ οι σκόρερ των νικητών, ενώ για τους ηττημένους μείωσε ο Κασβιρόπουλος. Ανθρώπους που προσφέρουν στον αθλητισμό τίμησε η «κυανόλευκη» ΠΑΕ.

Το Πανθεσσαλικό φόρεσε χθες τα γιορτινά του και υποδέχθηκε δύο ιστορικούς συλλόγους, τη Νίκη και την ΑΕΚ που φέτος συμπληρώνουν 90 χρόνια ζωής. Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν με 3-1, αλλά το σπουδαιότερο ήταν ότι οι χιλιάδες φίλαθλοι που βρέθηκαν στο στάδιο παρακολούθησαν μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Η διοίκηση της ΠΑΕ διοργάνωσε μια φιέστα για τον εορτασμό 90 χρόνων από την ίδρυση της Νίκης, ενώ και οι οπαδοί των δύο ομάδων έδωσαν τη δική τους ξεχωριστή νότα. Μάλιστα ο πρόεδρος της βολιώτικης ΠΑΕ παρακολούθησε το ματς μαζί με τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Ανδρέα Μαύρο και Νίκο Λυμπερόπουλο.

Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα το συγκρότημα του Παναγιώτη Τζαναβάρα έπιασε εξαιρετική απόδοση κερδίζοντας δίκαια την ΑΕΚ. Ασφαλώς τα βλέμματα ήταν στραμμένα και στους νεοαποκτηθέντες Γκότοβο, Ισαάκ και Ακάσου, οι οποίοι πήραν χρόνο συμμετοχής από την τεχνική ηγεσία.

 

Πώς έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας προτίμησε να ξεκινήσει τον αγώνα με σχηματισμό 4-2-3-1, χωρίς να έχει στη διάθεσή του τον Αλφόνσο Ριβέρα, ο οποίος πήρε άδεια εξαιτίας προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο πατέρας του. Την εστία υπερασπίστηκε ο Αποστολίδης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ζουλιώτη, Γκότοβο, Ρεπετσά και Σοϊλέδη. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Μασάνα, Μπακάλης, οι Μανουσάκης και Γέσιτς επιχειρούσαν από τις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Γκολόσεβατς σε ρόλο «δεκαριού» πίσω από τον Τζιώρα, που αποτέλεσε την «αιχμή του δόρατος».

Στην αντίπερα όχθη παρόμοια διάταξη επέλεξε και ο Τραϊανός Δέλλας. Τερματοφύλακας έπαιξε ο Βούρας ενώ στα μετόπισθεν τοποθετήθηκαν οι Αργυρίου (δεξιά), Τσουμάγκας (αριστερά), Σταθάκης και Τσούπρος (σέντερ μπακ). Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Ρόβας, Κορδέρο (στον άξονα), Δημγκιόκας (δεξιά), Γροντής (αριστερά), ενώ ο Ανάκογλου αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο με τον Μπρέσεβιτς που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Η Νίκη ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση και με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου άσκησε έντονη πολιορκία στα καρέ του Βούρα. Έτσι στο 9’ ο Γκολόσεβατς έφυγε στον κενό χώρο από τα δεξιά και γύρισε την μπάλα για τον Μπακάλη, που έπιασε κεφαλιά «ψαράκι», αλλά ο Σταθάκης που βρισκόταν στη μικρή περιοχή απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Εκτελεστής του κόρνερ ο Μανουσάκης που υποχρέωσε τον Βούρα να παραχωρήσει με υπερένταση νέο κόρνερ. Αυτή τη φορά το εκτέλεσε από τη δεξιά πλευρά ο Γέσιτς, ο Τζιώρας έπιασε κεφαλιά πιεζόμενος που βρήκε σε αμυνόμενο καταλήγοντας νέο κόρνερ. Το εκτέλεσε πάλι ο Γέσιτς, αυτή τη φορά την κεφαλιά κέρδισε ο Μασάνα, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι (άουτ).

 

Η Νίκη συνέχισε να υπερέχει και στο 12’ ύστερα από κόρνερ του Μανουσάκη, η μπάλα έφτασε στον Σοϊλέδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να πιάσει το γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Η ΑΕΚ βγήκε στην επίθεση και πλησίασε για πρώτη φορά κοντά στο γκολ στο 15’. Ο Ρόβας έπιασε συρτό σουτ, το οποίο κόντραρε σε αμυνομένο και πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι (κόρνερ).

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, χωρίς να δημιουργούνται σπουδαίες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αλλά μετά το 30’ το παιχνίδι πήρε… φωτιά. Γι’ αυτό βασική υπεύθυνη ήταν η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα, η οποία επέβαλε τον ρυθμό της και πίεσε για το γκολ.

Έτσι στο 33’ σε γύρισμα του Γκολόσεβατς ο Γέσιτς απέτυχε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε. Αυτή ήταν η… προειδοποιητική βολή για το τι θα επακολουθούσε. Έτσι στο 36’ ο Γέσιτς από τα δεξιά πραγματοποίησε σέντρα ακριβείας, ο Σοϊλέδης πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας και με πρόβολη νίκησε τον Βούρα μέσα σε αποθέωση (1-0).

Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ένα μακρινό σουτ του Γροντή στο 44’, το οποίο εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο Αποστολίδης.

 

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας δεν πραγματοποίησε κάποια αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Μάλιστα οι παίκτες του πλησίασαν κοντά στο γκολ στο 48’, όταν ο Μπακάλης έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και την έδωσε στον Τζιώρα. Ο 24χρονος φορ βρέθηκε απέναντι στον Βούρα, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει με πλασέ.

Η ΑΕΚ ανταπέδωσε τις ευκαιρίες στο 52’ όταν ο νεοεισελθών Πεταυράκης σούταρε άστοχα από καλή θέση.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά και με τις πολλές αλλαγές το τέμπο του αγώνα έπεφτε. Παρ’ όλα αυτά οι «κυανόλευκοι» παρέμεναν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους που άφηναν οι φιλοξενούμενοι. Πάντως κατάφεραν να σκοράρουν για δεύτερη φορά αλλά από στημένη φάση. Ήταν το 70ο λεπτό όταν ο Μανουσάκης εκτέλεσε φάουλ, ο Γκότοβος έπιασε κεφαλιά σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Τζιώρας έγινε κάτοχος της μπάλας και ανατράπηκε από τον Τζανετόπουλο. Ο κ. Σκουλάς καταλόγισε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Γέσιτς γράφοντας το 2-0.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι κυνήγησαν και το τρίτο γκολ, αλλά ο Βούρας είπε «όχι» σε ωραία εκτέλεση φάουλ του Πιτταρά στο 78’. Τελικά το τρίτο τέρμα του ματς ήρθε από την πλευρά της ΑΕΚ. Ήταν το 86’ όταν ο Κασβιρόπουλος με δυνατό βολέ αιφνιδίασε τον Ταΐρη και μείωσε σε 2-1.

Ωστόσο οι «κυανόλευκοι» ήθελαν να κλείσουν με ωραίο τρόπο μια εξαιρετική εμφάνιση. Έτσι στο 90’ ο Πιτταράς εκτέλεσε φάουλ, ο Ισαάκ πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Βούρα γράφοντας το 3-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

 

ΝΙΚΗ: Αποστολίδης (71’ Ταΐρης), Ζουλιώτης (73’ Μπιτσάκος), Σοϊλέδης (65’ Παπαδόπουλος), Γκότοβος (73’ Γκότοβος), Ρεπετσάς (80’ Γκούμας), Μασάνα (65’ Αναστασόπουλος), Μπακάλης (80’ Ακάσου), Μανουσάκης (73’ Πιτταράς), Γέσιτς (71’ Χαρτσιάς), Γκολόσεβατς (65’ Ισαάκ), Τζιώρας (71’ Τσίτας).

 

ΑΕΚ: Βούρας, Αργυρίου (59’ Τζανετόπουλος), Τσουμάγκας (63’ Μούρκα), Τσούπρος (73’ Ντουμπερέτ), Σταθάκης (59’ Τσουκαλάς), Ρόβας (80’ Ζιβάνοβιτς), Κορδέρο (69’ Παλιαρούτας), Δημγκιόκας (49’ Πεταυράκης), Γροντής (63’ Κασβιρόπουλος), Ανάκογλου (84’ Τσεβάς), Μπρέσεβιτς (80’ Παυλής).

 

Οι βραβεύσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν πριν την έναρξη της χθεσινής συνάντησης, όταν τιμήθηκαν άνθρωποι που πρόσφεραν στον αθλητισμό. Πιο συγκεκριμένα ο Ανδρέας Πάτσης τίμησε τον εκτελεστικό διευθυντή της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς (μαζί με τη μικρή Κωνσταντινούπολη Κωστελίδη) και τον πρόεδρο της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης Σταμάτη Βελλή, η υπεύθυνη διοικητικής υποστήριξης και οργάνωσης Στέλλα Παύλου βράβευσε τον έφορο του τμήματος πόλο της Νίκης Κώστα Τσαρνά, ενώ τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ Νίκη Απόστολος Χριστοδούλου και Κώστας Μάμαλης απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους παλαίμαχους άσους της βολιώτικης ομάδας Τάκη Κασαπλέρη και Στράτο Μαντζανά.

Επίσης στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο τυχερός της εκδήλωσης για την παρουσίαση της φανέλας, Αχιλλέας Κωνσταντινίδης, εκτέλεσε τρία πέναλτι στον τερματοφύλακα της Νίκης Δημήτρη Ταΐρη. Τελικά κατόρθωσε να ευστοχήσει στο τρίτο και τελευταίο πέναλτι κερδίζοντας μια καινούργια φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Τέλος, ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την εκτόξευση πολύχρωμων βεγγαλικών που ενθουσίασε τους φιλάθλους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το