Photo Gallery, Πολιτισμός

Αυλαία με πολλά χειροκροτήματα

 

2.000 θεατές παρακολούθησαν έως σήμερα τις 23 παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής

Τελευταίες παραστάσεις για το «Μιας πεντάρας νιάτα» στην Παλιά Ηλεκτρική

Με άφθονο γέλιο και πολλά χειροκροτήματα επιβράβευσαν τους συντελεστές του έργου οι 2.000 θεατές που παρακολούθησαν τις 23 παραστάσεις του έργου των Α. Γιαλαμά – Κ. Πρετεντέρη «Μιας πεντάρας νιάτα», που πραγματοποιήθηκαν στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, από τις 14 Δεκεμβρίου του 2012. Μένουν μόλις τρεις παραστάσεις για να ολοκληρωθεί ο κύκλος των 26 παραστάσεων που είχε προγραμματιστεί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, προκειμένου η θεατρική σεζόν να συνεχιστεί με τη νέα παραγωγή, το «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο στις 9.00 το βράδυ και Κυριακή στις 8.00 μ.μ., είναι η τελευταία ευκαιρία του κοινού να απολαύσει τα «Μιας πεντάρας νιάτα», που χάρισαν το γέλιο στους θεατές και έδωσαν μια νότα αισιοδοξίας στο αρνητικό κλίμα της εποχής. Ένα νεαρό ζευγάρι, έχει μόλις παντρευτεί και λόγω οικονομικών προβλημάτων αδυνατεί να εγκατασταθεί σε δικό του σπίτι. Μόνη ελπίδα για τους νέους η χρηματική βοήθεια του πατέρα της κοπέλας…

Τα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας του ’60 αντιμετωπίζουμε και πάλι 50 χρόνια μετά, αφού η επίπλαστη ευημερία των τελευταίων δεκαετιών εξαφανίστηκε απότομα και με συνοπτικές διαδικασίες η φτώχεια της μεταπολεμικής Ελλάδας επέστρεψε στην ελληνική κοινωνία δριμύτερη. Η ανεργία των νέων ανθρώπων, η αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις προσωπικές και οικογενειακές τους ανάγκες, ο φτωχός δημόσιος υπάλληλος, η ανάγκη για στέγη, το ακριβό οικογενειακό τραπέζι, αποτυπώνονται στις σκηνές του έργου, στο πλαίσιο μίας έντεχνα δραματουργικά αποτυπωμένης ηθογραφίας, από ένα επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο. Το αισιόδοξο στοιχείο του κειμένου, η ελπίδα που διαφαίνεται στο έργο είναι το αμίμητο ελληνικό φιλότιμο. Όλοι οι χαρακτήρες του έργου – φτωχοί αλλά και πλούσιοι – ενεργούν σύμφωνα με αυτό το φιλότιμο, για αυτό έχουμε και αίσιο τέλος. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Σ. Μαβίδη και τους ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Θανάσης Ζέρβας, Καλογεροπούλου Ματίνα, Καραγιάννης Σταύρος, Κουτρουμάνου Ειρήνη, Κωστοπούλου Νιόβη, Μαβίδης Σπύρος, Μπαλαμώτης Αλέξανδρος, Παυλίδης Χαράλαμπος, Περδίκη Μαρία, Τσιρώνης Απόστολος. Συμμετέχει ο Γαβρήλος Μουσκής.

Εισιτήρια – Προπώληση

Εισιτήριο εισόδου 10€, φοιτητικά και μαθητικά 5€. Για τους άνεργους, η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν με την επίδειξη στο ταμείο της κάρτας ανεργίας. Εισιτήρια προπωλούνται καθημερινά (Δευτέρα έως και Παρασκευή μεσημέρι) από το «Δίαυλο» (Δημητριάδος με Τοπάλη), το Σάββατο και την Κυριακή από τις 11:00 π.μ. έως τις 13:00 από το Ταμείο του «Αχίλλειον». Τις ημέρες των παραστάσεων, το απόγευμα, εισιτήρια πωλούνται από το ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής από τις 7:00 το απόγευμα έως την έναρξη της παράστασης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το