Photo Gallery, Αθλητισμός

Αρχίζει η τελική φάση της Β’ Εθνικής στο πόλο γυναικών

Στο Ιλίσιο κολυμβητήριο των Αθηνών και με τη συμμετοχή επτά ομάδων ξεκινά σήμερα η τελική φάση της Β’ Εθνικής γυναικών στην υδατοσφαίριση. Ο Βόλος έχει διπλή εκπροσώπηση με τον ΝΟΒΑ, που στοχεύει αποκλειστικά στην άνοδο και τον ΟΕΑ/ΝΑΒ που θέλει να φτάσει όσο γίνεται ψηλότερα. Στην Α2 θα ανέλθουν οι δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης, δηλαδή αυτές που θα προκύψουν από τους ημιτελικούς, που θα διεξαχθούν το πρωί της Κυριακής.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Οκτώ ομάδες προκρίθηκαν στην τελική φάση της Β’ Εθνικής γυναικών στο πόλο, αλλά στα τελικά μετέχουν οι επτά, διότι ο Νηρέας Λαμίας αποσύρθηκε. Αυτές χωρίστηκαν σε δύο ομίλων των τεσσάρων και τριών αντίστοιχα ως εξής:

Α’ όμιλος: Ηλυσιακός, Κ.Ο. Σερρών, ΟΕΑ/ΝΑΒ, Οξυγόνο Θεσσαλονίκης.

Β’ όμιλος: ΝΟΒΑ, Ν.Ο. Αγίου Νικολάου, Γ.Σ. Ηλιούπολης.

Σήμερα και αύριο θα παίξουν όλοι με όλους και το πρωί της Κυριακής θα κριθούν οι δύο θέσεις ανόδου που θα τις πάρουν οι νικητές των ημιτελικών (θα παίξουν χιαστί οι δύο πρώτοι κάθε γκρουπ). Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει και τελικός για την ανάδειξη του πρωταθλητή, ενώ θα πραγματοποιηθούν και παιχνίδια για τις θέσεις 3-4 και 5-6.

Από τις ομάδες του Βόλου ο ΝΟΒΑ θεωρείται εκ των φαβορί για την άνοδο. Φέτος ήρθαν στην ομάδα 11 κοπέλες από Αθήνα, Πάτρα και Λαμία, που μαζί με έξι Βολιώτισσες συγκροτούν ένα ισχυρό σύνολο για τα δεδομένα της κατηγορίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην α’ φάση η ομάδα του Σωτήρη Ζουμπουλιά πέτυχε δύο άνετες νίκες επί του Νηρέα Λαμίας (19-8) και του ΟΕΑ/ΝΑΒ (13-2), ενώ Αναγέννηση Λαμίας και Κ.Ο. Καρδίτσας μάλλον …τρόμαξαν και προτίμησαν να μην κατέβουν να αγωνιστούν, χάνοντας στα «χαρτιά» μόνο με 5-0, όπως προβλέπει ο κανονισμός.

Όσο για τον ΟΕΑ/ΝΑΒ και μόνο η συμμετοχή του στα τελικά συνιστά τεράστια επιτυχία. Η ομάδα αποτελείται από «πιτσιρίκες» 13-16 ετών που έπιασαν για πρώτη φορά μπάλα του πόλο στη ζωή τους πριν μερικούς μήνες. Κανείς δεν περίμενε να πετύχουν τρεις νίκες στην α’ φάση, επικρατώντας της Αναγέννησης Λαμίας (10-9), του Κ.Ο. Καρδίτσας (7-2) και του Νηρέα Λαμίας (4-3), ενώ ηττήθηκαν μόνο από τον ΝΟΒΑ. Στην τελική φάση οι παίκτριες των Λάμπρου Καρύδα και Δημήτρη Κόφφα θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, ενώ το βέβαιο είναι ότι θα αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες.

Σ. Ζουμπουλιάς«Υψηλοί οι στόχοι μας»

Στον ΝΟΒΑ έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για τα παιχνίδια της τελικής φάσης και πιστεύουν ότι την Κυριακή θα πανηγυρίσουν την άνοδο. Ο προπονητής Σωτήρης Ζουμπουλιάς δήλωσε σχετικά στη «Θ»: «Οι στόχοι μας είναι υψηλοί. Το έχουμε πει εξ αρχής αυτό και δεν αλλάζει. Η ομάδα δημιουργήθηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε στην πρώτη δυάδα του ομίλου μας και ότι την Κυριακή θα δώσουμε το «παρών» στον κρίσιμο ημιτελικό όπου θα παίξουμε για την κατηγορία. Προσωπικά πιστεύω πολύ στις δυνατότητες των κοριτσιών και ευελπιστώ ότι θα τα καταφέρουμε».

Δεκαεπτά παίκτριες έχει στη διάθεσή της η τεχνική ηγεσία του ΝΟΒΑ για τα παιχνίδια του επόμενου τριημέρου. Πρόκειται για τις Κλεονίκη Γκέκα, Κατερίνα Νικολαΐδου (τερματοφύλακες), Εύη Φωτιάδου, Σπυριδούλα Παρασκευοπούλου, Δόμνα Μασούρα, Αντιγόνη Φούτση, Νικόλ Τσιράκου, Ράνια Τζιανή, Αναστασία Νικολαΐδου, Βίκυ Σούλια, Εριφύλη Παπάζογλου, Έλενα Γιαννακόπουλου, Κλαίρη Μαλλιαρού, Εύη Κωστούλα, Ελένη Σαλογιάννη, Χριστίνα Χειλά, Ευτυχία Φούντα.

 

Λ. Καρύδας: «Κέρδος μας οι εμπειρίες»

Στον ΟΕΑ/ΝΑΒ αισθάνονται υπερήφανοι για το ότι η ομάδα τους έφτασε μέχρι τα τελικά της Β’ Εθνικής, κάτι που φαίνεται από τα λόγια του προπονητή Λάμπρου Καρύδα: «Όταν ξεκινούσαμε πριν λίγους μήνες τη δημιουργία αυτής της ομάδας δεν περιμέναμε ότι θα φτάναμε στο σημείο να παίζουμε στην τελική φάση της κατηγορίας, λόγω του νεαρού της ηλικίας των κοριτσιών που προηγουμένως δεν είχαν ασχοληθεί ξανά με το άθλημα. Όμως η πορεία μας στην α’ φάση κατέδειξε ότι ο ΟΕΑ/ΝΑΒ έχει μέλλον στη γυναικεία υδατοσφαίριση.

Στα τελικά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αν και ξέρουμε ότι τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Το κέρδος μας θα είναι η εμπειρίες που θα αποκομίσουν τα κορίτσια που και μόνο με τη συμμετοχή τους επιβραβεύονται για τις καλές εμφανίσεις που έκαναν στην α’ φάση του πρωταθλήματος».

Η σύνθεση του ΟΕΑ/ΝΑΒ είναι η εξής: Ελβίρα Μπέη (τερματοφύλακας), Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Χριστίνα Μαλακασιώτη (αμυντικές), Βάσω Πατρώνη, Έλενα Παπαθανασίου, Σταυρούλα Μαγοπούλου, Χριστίνα Καλαβρού, Αλεξάνδρα Κωνσταντά, Μαρία Οικονόμου, Άννα Μπέκα, Ειρήνη Σταύρου (περιφερειακές), Αποστολία Μελέτη (φουνταριστή).

Συνεργάτης του Λάμπρου Καρύδα στην τεχνική ηγεσία είναι ο Δημήτρης Κόφφας.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των αγώνων της τελικής φάσης είναι το κάτωθι:

Παρασκευή 3/8

19.30 Ηλυσιακός-ΟΕΑ/ΝΑΒ (Α)

20.30 Κ.Ο. Σερρών-Οξυγόνο (Α)

21.30 Ηλιούπολη-ΝΟΒΑ (Β)

Σάββατο 4/8

11.00 Ηλυσιακός-Οξυγόνο (Α)

12.00 Κ.Ο. Σερρών-ΟΕΑ/ΝΑΒ (Α)

13.30 Άγιος Νικόλαος-Ηλιούπολη (Β)

19.00 Κ.Ο. Σερρών-Ηλυσιακός (Α)

20.00 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Οξυγόνο (Α)

21.00 ΝΟΒΑ-Άγιος Νικόλαος (Β)

Κυριακή 5/8

10.00 Α1-Β2 (Ημιτελικός)

11.00 Β1-Α2 (Ημιτελικός)

12.00 Α3-Β3 (θέσεις 5-6)

18.00 Μικρός τελικός (θέσεις 3-4)

19.00 Τελικός (θέσεις 1-2)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το