Αθλητισμός

Στο Βόλο ο Ρόκα, έρχονται οι Αργεντινοί

Την επιστροφή από το Λονδίνο του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, περίμεναν χθες οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή, προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις στο θέμα της αποκατάστασης των τριών ομάδων και της συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Ο Ιωαννίδης αναμενόταν χθες στην Αθήνα και μένει, πλέον, να δούμε πότε θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ΓΓΑ, ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ, Ένωση Football LeagueFootball League 2), προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει δεσμευτεί, πως σε ότι έχει να κάνει με το οικονομικό μέρος και την αύξηση της επιχορήγησης των ομάδων της Β’ Εθνικής, αυτή θα προχωρήσει, με την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής κατηγορίας να παίρνει διπλάσιο ποσό από αυτό που αρχικά θα λάμβανε ως χορηγία από τον ΟΠΑΠ.

Όπως έχουμε ήδη γράψει τις προηγούμενες μέρες, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως το ποσό που θα πάρουν οι ομάδες της Β’ Εθνικής ανέρχεται στα 3.150.000 ευρώ, χρήματα που θα δοθούν στην περίπτωση που η Ένωση Football Leageu-Football League 2 ψηφίσει υπέρ της αναδιάρθρωσης της Β’ Εθνικής και της αύξησης των ομάδων από 18 σε 21, με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή.

Οι ενδιαφερόμενες ΠΑΕ περιμένουν από την Πολιτεία και την ΕΠΟ να πιέσουν την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής, προκειμένου να περάσει από τη γενική της συνέλευση το θέμα της αναδιάρθρωσης. Δεν μπορούν να διανοηθούν πως το θέμα δεν θα έχει αίσιο τέλος, αν όντως υπάρχει πραγματική θέληση από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να λυθεί το θέμα και να αποκατασταθεί η αδικία που υπέστησαν πέρυσι το καλοκαίρι οι συγκεκριμένες ομάδες.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου, πάντως, εκφράζουν την σιγουριά πως το θέμα θα λυθεί. Στην κρίσιμη αυτή καμπή ο η βολιώτικη ΠΑΕ χρειάζεται τη στήριξη των πολιτικών φορέων της Μαγνησίας. Οι βουλευτές του νομού θα πρέπει να βγουν μπροστά, να πιέσουν με τις δυνάμεις που διαθέτουν, ο καθένας από την πλευρά του, να παρθεί άμεσα η απόφαση και να δοθεί τέλος στην περιπέτεια, άνευ προηγουμένου, που περνάει η ομάδα του Βόλου. Απαιτείται εγρήγορση απ’ όλους και όχι να κρατούν παθητική στάση. Οφείλουν να υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις για αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος του Ολυμπιακού και να μην μείνουν για μια ακόμη φορά στα λόγια. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου εξακολουθούν να είναι ανήσυχοι και έτοιμοι να βγουν και πάλι στους δρόμους, αν χρειαστεί.

Από την πλευρά τους οι διοικούντες τον Ολυμπιακό προσπαθούν να κρατήσουν τους ποδοσφαιριστές εκείνους με τους οποίους έχει επέλθει προφορική συμφωνία και ήδη έχουν κληθεί οι πρώτοι παίκτες να έρθουν στο Βόλο, να πάρουν κάποια χρήματα ως προκαταβολή, να ξεκινήσουν προπονήσεις και στη συνέχεια, μόλις οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στη Β’ Εθνική να υπογράψουν τα συμβόλαιά τους με την ΠΑΕ.

Ρόκα: Επέστρεψα

στην ομάδα

που αγάπησα

Στο Βόλο ήδη βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ο Εμάνουελ Ρόκα, ο οποίος έχει συμφωνήσει σε όλα με τη διοίκηση της ΠΑΕ και επιστρέφει στον Ολυμπιακό Βόλου για να υπερασπιστεί την «ερυθρόλευκη» εστία τη νέα χρονιά.

Ο Εμάνουελ Ρόκα μιλώντας στην ιστοσελίδα goalpost.gr δήλωσε χαρούμενος που επιστρέφει στο Βόλο και στην ομάδα που αγάπησε πραγματικά, όπως χαρακτηριστικά τόνισε:

«Επιστρέφω στον Ολυμπιακό Βόλου σε μια περίοδο όπου η ομάδα προσπαθεί να «χτιστεί» από το μηδέν. Έχω συμφωνήσει σε όλα με τη διοίκηση της ΠΑΕ, περιμένω να τελειώσει η μεγάλη περιπέτεια της ομάδας και να υπογράφω το συμβόλαιό μου.

Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ ξανά μπροστά στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, τους οποίους έχω πάντα στην καρδιά μου.

Αυτό που θέλω να τους υποσχεθώ είναι, πως θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τον Ολυμπιακό. Έζησα πολλές όμορφες στιγμές πριν από δύο χρόνια μ’ αυτή την ομάδα, οι οποίες έχουν χαραχθεί έντονα στη μνήμη μου. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ιστορία, έχει δυναμική, αλλά και εκπληκτικούς φιλάθλους, οι οποίοι πραγματικά μου έχουν λείψει.

Πιστεύω, ωστόσο, πως τα καλύτερα έρχονται…»

Την ερχόμενη

εβδομάδα έρχονται

οι Λατινοαμερικάνοι

Θα καθυστερήσει λίγες μέρες ακόμη η άφιξη των τριών Αργεντινών και του Ουρουγουανού, οι οποίοι έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τη διοίκηση. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως οι Λατινοαμερικάνοι ποδοσφαιριστές θα βρίσκονται στο Βόλο το αργότερο μέχρι την προσεχή Τρίτη, προκειμένου να περάσουν από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Εφόσον όλα πάνε καλά, οι παίκτες θα κληθούν στη συνέχεια να υπογράψουν συμβόλαιο, με τους διοικούντες την ΠΑΕ να ελπίζουν πως την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα της συμμετοχής του Ολυμπιακού στη Β’ Εθνική θα έχει αίσιο τέλος.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει έρθει σε συμφωνία με Βόσνιο μέσο. Οι συστάσεις που τον συνοδεύουν είναι πολύ καλές, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές και ο παίκτης αναμένεται να έρθει στο Βόλο τις προσεχείς μέρες.

Αρκετοί, επίσης, είναι οι παίκτες από την ελληνική ποδοσφαιρική αγορά, εγνωσμένης αξίας με θητεία σε ομάδες της Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας, που έχουν κλείσει στον Ολυμπιακό. Οι φίλαθλοι της ομάδας, ωστόσο, θα πρέπει να κάνουν λίγες μέρες ακόμη υπομονή, καθώς στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση του Ολυμπιακού εν όψει της νέας χρονιάς, ακόμη κι αν δεν έχει ανακοινωθεί η απόφαση για τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Η διοίκηση έχει φροντίσει να στελεχώσει το τεχνικό επιτελείο, καθώς εκτός του Γιώργου Βαζάκα, ο οποίος θα είναι ο προπονητής, ο Αντώνης Μάνδαλος, όπως έχουμε τονίσει θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του, ενώ τις προσεχείς μέρες θα ανακοινωθούν και τα ονόματα του γυμναστή και του προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το