Photo Gallery, Πολιτική

Αριστερός “πόλεμος” στη σκιά της πατάτας

Μετά τον ενθουσιασμό και την κινητικότητα που προκάλεσε το λεγόμενο “Κίνημα της Πατάτας”, στο προσκήνιο έρχεται ένα παρεμπίπτον θέμα. Η διαμάχη του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά της… πατάτας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο κόμμα που με επίσημη ανακοίνωση του τάχθηκε στο πλευρό του “Κινήματος”. Το ΚΚΕ ανταπάντησε λέγοντας ότι τέτοια Κινήματα, “αφού αποπροσανατολίζουν τους μικρούς φτωχούς αγρότες τους απομακρύνουν από το αγροτικό κίνημα”.

Ο Περισσός προσθέτει ότι “με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μια νέα, ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό “κίνημα της πατάτας. Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης”.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σημειώνοντας ότι “η Αριστερά δεν μπορεί να αντιμετωπίζει το κίνημα αυτό, με επιφυλακτικότητα ή ακόμα και με εχθρότητα, στο βαθμό που το κίνημα αυτό, όπως και άλλα αντίστοιχα κινήματα, ενεργοποιεί τους πολίτες και υπενθυμίζει σε όλα τα πληττόμενα στρώματα της κοινωνίας ότι η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την οργάνωσή τους, καθώς και την κλιμάκωση των αγώνων για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής”.

Και καλεί όλα τα κινήματα των εργαζομένων και των πολιτών να ενωθούν να δυναμώσουν τους αγώνες τους “σε ένα πλατύ ποτάμι λαϊκής αντίστασης και ανατροπής της κυβέρνησης”.

Το ΚΚΕ είχε επισημάνει ότι “ο στόχος προβολής του κινήματος της φθηνής πατάτας είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών”.

Το απόγευμα της Δευτέρας (χθες), το ΚΚΕ εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι “κάθε προσπάθεια παρερμηνείας, από σειρά ΜΜΕ, των αγωνιστικών και διεκδικητικών θέσεων του ΚΚΕ, όπως ότι δήθεν στηρίζει μεσάζοντες ή εναντιώνεται στην αγροτιά και τον κόσμο που εξαναγκάζεται να αναζητά φτηνότερα προϊόντα είναι υποβολιμαία”.

Υπέρ η ΔΗΜΑΡ

Η Δημοκρατική Αριστερά, από την πλευρά της, παρατηρεί ότι “κίνημα της πατάτας μπορεί να αποτελέσει την αφορμή και το έναυσμα ανάληψης δράσεων από την αυτοδιοίκηση, για την προστασία των παραγωγών, για τη μείωση της αδικαιολόγητα υψηλής τελικής τιμής των αγροτικών προϊόντων που φτάνουν στον καταναλωτή, για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας των μεσαζόντων και για την προώθηση του “δίκαιου εμπορίου”.

Υπέρ και ο ΛΑΟΣ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης, δήλωσε: “Κάποιοι ενοχλούνται από το κίνημα της πατάτας, για ένα και μόνο λόγο: Δεν μπορούν να το ποδηγετήσουν και να το ελέγξουν. Εμείς πιστεύουμε σε αυτές τις πρωτοβουλίες, που μπορούν να νικήσουν τις φοβίες και τις αναστολές της κυβέρνησης απέναντι στους πελάτες της, τους μεσάζοντες και τους χονδρεμπόρους”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το