Photo Gallery, Τοπικά

Από τον Οκτώβριο σε κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων

 

 

Πανελλήνια συνάντησή τους έγινε χθες στη Λάρισα

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία με το υπουργείο Μεταφορών, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου, για τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών φορτηγών, οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν στις 3 Οκτωβρίου

 

 

 

Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε χθες η πανελλήνια συνάντηση των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων και αποφασίστηκε να δοθεί «τελεσίγραφο» στην κυβέρνηση για τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που αφορούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματος. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία με το υπουργείο Μεταφορών, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου, για τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών φορτηγών, οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν στις 3 Οκτωβρίου.

Επίσης θα υπάρξει προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, εφόσον δεν επέλθει συμφωνία με την κυβέρνηση.

Χθες οι ιδιοκτήτες έκριναν ότι στις κινητοποιήσεις πρέπει να κληθούν να συμμετάσχουν οι ιδιοκτήτες ταξί και λεωφορείων και εκτιμήθηκε ότι η περίοδος του φθινοπώρου είναι κατάλληλη για αγωνιστική δράση, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα. Επίσης επισημάνθηκε ότι δεν πρέπει να προκαλείται η κοινωνία από τις κινητοποιήσεις, με τους συνδικαλιστές να δηλώνουν ότι οι απεργίες του 2010, στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου, ήταν λάθος, το οποίο επανέλαβαν το 2011 οι ιδιοκτήτες των ταξί.

Επίσης χθες αποφασίστηκε να απαιτηθεί από την κυβέρνηση η μείωση του ποσού που καταβάλουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών στα διόδια, σε ποσοστό 50%.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πώς θα αντικρούσουν τα εξώδικα και τις διαταγές πληρωμής που τους αποστέλλονται για μη καταβολή του αντίτιμου των διοδίων.

«Δεν είμαστε τζαμπατζήδες όπως μας κατηγορούν, αλλά πρέπει να αναλογιστούν ότι η αύξηση που έδωσαν τα δύο τελευταία χρόνια στα διόδια ήταν της τάξης του 328%. Αυτά τα νούμερα είναι παράλογα. Εμείς αποφασίσαμε να αγνοήσουμε τα εξώδικα και όταν χρειαστεί θα απαντήσουμε με αγωγές», τόνισε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών Μαγνησίας κ. Ντελόπουλος.

Η αντεπίθεση θα είναι οργανωμένη και θα υπάρχει συμμετοχή των νομικών τους συμβούλων, προκειμένου να τους δοθούν νομικές κατευθύνσεις. Όπως τονίζει ο κ. Ντελόπουλος, υπάρχει η πρόθεση προσφυγής στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς – όπως επισημαίνει – η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» παρανομεί με την αποστολή εξωδίκων.

Ήδη αρκετοί είναι οι φορτηγατζήδες – όπως λέει ο κ. Ντελόπουλος – που έλαβαν εξώδικα ή διαταγές πληρωμής.

Στην ίδια συνεδρίαση, χθες, αποφασίστηκε, να καταγγέλονται στο εξής επώνυμα σε αστυνομία και ΣΔΟΕ τα φορτηγά με ευρωπαϊκές πινακίδες, που διαπιστώνεται να εκτελούν εσωτερικές μεταφορές στην Ελλάδα.

«Έχουν δικαίωμα να φορτώσουν -για παράδειγμα- στη Βουλγαρία και να ξεφορτώσουν στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να εκτελούν δρομολόγια από πόλη σε πόλη εντός της χώρας. Θα κινηθούμε πλέον νομικά με επώνυμες καταγγελίες και καλούμε τα μέλη μας να πάρουν μέτρα» κατέληξε.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το