Αθλητικό Παρασκήνιο

«Από τον Άννα στον Καϊάφα» στέλνουν τον Ολυμπιακό Β.

Το θέμα της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα δεν πρόκειται να λυθεί πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Αυτό είναι, πλέον, οριστικό, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν φαίνεται να συνεδριάσει εμβόλιμα μέσα στην εβδομάδα. Ο φάκελος της ΠΑΕ θα εξεταστεί μετά τις εκλογές, από τη στιγμή που κανείς προεκλογικά δεν αναλαμβάνει να επαναφέρει την ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχει δεσμευτεί για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού, μένοντας σε αόριστες αναφορές, χωρίς να υπάρχει τοποθέτηση επί της ουσίας.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Το νέο στοιχείο – και το πιο σοβαρό – στην υπόθεση, έχει να κάνει με την επιστολή που απέστειλε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στις διοργανώτριες αρχές, ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ, από τις οποίες ζητεί να καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας και θα προβεί στην εξέταση των φακέλων των δύο ΠΑΕ μετά τις σχετικές απαντήσεις τους.

Αυτό σημαίνει, πρώτον, ότι η Πολιτεία κωλυσιεργεί, μέσω της ΕΕΑ, να δώσει άμεση λύση στο θέμα του Ολυμπιακού και ρίχνει το… μπαλάκι στην ΕΠΟ και στη Σούπερ Λιγκ. Η κίνηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού, κ. Παύλου Γερουλάνου (το υπουργείο είναι προϊστάμενη αρχή της ΕΕΑ), βάσει των οποίων είχε τονίσει ότι οι ομάδες μπορούν να καταθέσουν τον φάκελο στην ΕΕΑ και στη συνέχεια, εφόσον πάρουν το πιστοποιητικό, η ΕΠΟ θα τους τοποθετήσει σε κατηγορία.

Μ’ αυτές τις προϋποθέσεις φαίνεται απίθανο ο φάκελος του Ολυμπιακού Βόλου να εξεταστεί μέσα στην εβδομάδα. Διαπιστώνεται έλλειψη πολιτικής πυγμής και δύναμης από τους πολιτικούς της Μαγνησίας, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν διασφαλίσει μία συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού πριν τις εκλογές.

Παρατηρείται το τελευταίο διάστημα το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου να πηγαίνει «από τον Άννα στον Καϊάφα» και όλοι να προσπαθούν να διώξουν από πάνω τους τις ευθύνες. Η απόφαση να αποπεμφθεί ο Ολυμπιακός Βόλου από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ήταν πολιτική και με πολιτική απόφαση θα πρέπει να αρθεί αδικία που υπέστη η βολιώτικη ΠΑΕ.

Βλέπουμε, ωστόσο, η περιπέτεια του Ολυμπιακού Βόλου να συνεχίζεται και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως αυτή θα έχει αίσιο τέλος, όταν η υπόθεση θα απασχολήσει τη νέα κυβέρνηση, πλέον.

Από εκεί και πέρα, περιμένουμε να δούμε και τη στάση που θα κρατήσουν ΕΠΟ (κυρίως) και Σούπερ Λιγκ, στο θέμα του Ολυμπιακού και αν πράγματι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναζητεί τη νομικά αποδεκτή λύση, όπως τονίζει διαρκώς στους ιθύνοντες της ΠΑΕ, προκειμένου να επαναφέρει τον Ολυμπιακό Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Μέχρι τώρα, πάντως, η ΕΠΟ κρατά στάση αναμονής και περιμένει πρώτα τις πολιτικές εξελίξεις. Είναι θετικό, ωστόσο, πως στην επιστολή που απέστειλε στο Υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με το θέμα του υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου, αναφέρει ότι η βολιώτικη ΠΑΕ υποβιβάστηκε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες με αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και όχι με αποφάσεις των οργάνων αδειοδότησης ή των πειθαρχικών οργάνων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η ΕΠΟ δηλώνει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου αποφασίστηκε με πολιτική απόφαση.

Δύο μέτρα και δύο

σταθμά από την ΕΕΑ

Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα οι ομάδες να αντιμετωπίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η ΕΕΑ έχει καλέσει στην επόμενη συνεδρίασή της την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή την εμπλοκή του μετόχου της ομάδας της Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργου Σαχπατζίδη (είναι προφυλακισμένος), στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Η Επιτροπή θα ενημερώσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, ότι σε περίπτωση που ο προφυλακισμένος Σαχπατζίδης παραπεμφθεί δια βουλεύματος για κακούργημα, τότε θα προκύψει κώλυμα προς το πρόσωπο του και οι Θεσσαλονικείς θα υποχρεωθούν άμεσα να αλλάξουν τη μετοχική τους σύνθεση. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά του μετόχου του ΠΑΟΚ, τα οποία θα θεωρηθούν παρένθετα πρόσωπα. Διαφορετικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα, όσον αφορά την παρουσία του στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου, ωστόσο, η Επιτροπή δεν έλαβε υπόψη της το τεκμήριο της αθωότητας του προφυλακισμένου για την υπόθεση με τα «ύποπτα» παιχνίδια, Αχιλλέα Μπέο, τη στιγμή μάλιστα που ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει παραπεμφθεί διά βουλεύματος για κακούργημα. Δεν χορήγησε πιστοποιητικό στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με το αιτιολογικό ότι στη μετοχική σύνθεση της βολιώτικης ΠΑΕ υπήρχαν «παρένθετα» πρόσωπα του Αχιλλέα Μπέου.

Μεγάλο συλλαλητήριο

την Παρασκευή

Μεγάλο συλλαλητήριο οργανώνουν την ερχόμενη Παρασκευή 4 Μαΐου οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου.

Χθες το βράδυ επρόκειτο να υπάρξει συνάντηση όλων των οργανωμένων συνδέσμων του Ολυμπιακού Βόλου, προκειμένου να οργανώνουν το συλλαλητήριο. Οι φίλαθλοι θα επιδιώξουν να περιφρουρήσουν την πορεία, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά και ειρηνικά, καθώς σκοπός τους είναι να διαμαρτυρηθούν για την αντιμετώπιση που εξακολουθεί να έχει ο Ολυμπιακός Βόλου, στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Το σύνθημα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου είναι: «δώστε μας πίσω τα όνειρά μας».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το