Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old)

Άρχισαν οι πτήσεις τσάρτερ προς Μαγνησία

Ξεκινούν σιγά-σιγά οι πτήσεις τσάρτερ από τα αεροδρόμια Κεντρικής Ελλάδος (Ν. Αγχιάλου) και Σκιάθου, ωστόσο με τις πρώτες αφίξεις φαίνεται ότι κατά την φετινή θερινή τουριστική περίοδο θα υπάρξει μείωση όχι τόσο προς το νησί του Παπαδιαμάντη, όσο προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου. Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στο αεροδρόμιο της Σκιάθου ο αριθμός των πτήσεων φέτος αναμένεται να κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα, στο αεροδρόμιο Κ. Ελλάδας ωστόσο θα σημειώσει μείωση, που ίσως φθάσει και το 10%.

Πλήρη εικόνα αναμένεται να έχουν πάντως οι τουριστικοί παράγοντες της περιοχής τέλη Μαΐου, οπότε και οι πτήσεις τσάρτερ θα βρίσκονται πλέον σε κανονικούς ρυθμούς.

Την Δευτέρα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σκιάθου η πρώτη πτήση τσάρτερ για την φετινή περίοδο, με Ολλανδούς τουρίστες από το Άμστερνταμ. Η πτήση ήταν της εταιρίας Transavia. Από αύριο ξεκινούν τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» και οι αγγλικές εταιρίες και μάλιστα αύριο αναμένονται πέντε πτήσεις από Αγγλία. Τον ερχόμενο Ιούνιο υπολογίζεται ότι σε εβδομαδιαία βάση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου θα πραγματοποιούνται 50 περίπου πτήσεις τσάρτερ.

Σύμφωνα με στέλεχος της ΥΠΑ στο νησί «βρισκόμαστε στα περυσινά επίπεδα, όσον αφορά τις πτήσεις, καθώς αν και ακύρωσε μία πτήση η Air Berlin, αυτή η ακύρωση καλύφθηκε από μία κυπριακή και μία ακόμη αγγλική».

Πάντως, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο αυτή την εποχή, οι πληρότητες των πτήσεων είναι μειωμένες και την Δευτέρα έφθασαν 31 Ολλανδοί, ενώ η πτήση της Transavia εξυπηρέτησε και την Χίο.

Στη Σκιάθο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την φετινή θερινή περίοδο, ωστόσο ο προβληματισμός δεν αφορά τις αφίξεις τουριστών, αλλά το πόσα χρήματα θα ξοδέψει ο καθένας από τους επισκέπτες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου και του Ομίλου Τουριστικής Προβολής και Marketing κ. Γ. Κουκουλάκης, δήλωσε ότι κατά τη συνεδρίαση του Ομίλου, που έγινε την Κυριακή, παρουσιάστηκαν οι σκοποί και στόχοι του και ο προγραμματισμός δράσης για το καλοκαίρι.

Οι επιχειρήσεις του νησιού αποφάσισαν να συνδράμουν σε θέματα προβολής και τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, προορίζονται για θέματα φιλοξενίας δημοσιογράφων και καταχωρήσεων σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του εξωτερικού για το νησί του Παπαδιαμάντη. Μάλιστα η καμπάνια αφορά όλες τις χώρες της Ευρώπης, όπου απευθύνεται η Σκιάθος.

Το αεροδρόμιο Κ. Ελλάδας

Ξεκινούν αύριο Παρασκευή οι πτήσεις της γερμανικής εταιρίας «Air Berlin» από τη Νυρεμβέργη προς το αεροδρόμιο Κ. Ελλάδας (Ν. Αγχίαλος). Ωστόσο οι πτήσεις της Δευτέρας 7, της Δευτέρας 14 και της Δευτέρας 21 Μαΐου ακυρώθηκαν και θα ξεκινήσουν κάθε Δευτέρα από τις 28 του μήνα. Επίσης σύμφωνα με την ΥΠΑ, στις 11 Μαΐου ξεκινούν οι πτήσεις τσάρτερ από Αγγλία και συγκεκριμένα από Μάντσεστερ μία και μία από το Γκάτγουικ του Λονδίνου με την εταιρία «Monarch».

Ωστόσο φέτος η Μαγνησία δεν συνδέεται με τη Ρώμη, ενώ η μόνη εσωτερική πτήση προς Κρήτη βρίσκεται στον «αέρα». Οι εταιρείες που θα εκτελέσουν πτήσεις φέτος από και προς την Αγχίαλο είναι  «Air Berlin», «Austrian Airlines», «Monarch Airlines», «Transavia», ενώ προβλέπεται να ξεκινήσει πτήσεις και η εταιρία, Rae, που θα συνδέει τη Ν. Αγχίαλο με τη Γενεύη. Οι πτήσεις της «Ryanair» γίνονται κάθε Κυριακή, Τρίτη, Τέταρτη και Πέμπτη, με προορισμούς το Μιλάνο, τη Φρανκφούρτη και τις Βρυξέλλες.

Η «Air Berlin» θα συνδέει δύο φορές την εβδομάδα (από τις 28 του μήνα) τη Ν. Αγχίαλο με Βιέννη, Νυρεμβέργη, Ντίσελντορφ, Βερολίνο, Αμβούργο. Στις 19 Μαΐου ξεκινάει εξάλλου και η εταιρία «Austrian Airlines», με πτήσεις από Βιέννη, κάθε Σάββατο.

Η εταιρία «Transavia» ξεκίνησε τις πτήσεις της τη Δευτέρα 30 Απριλίου, με μία εβδομάδα δηλαδή καθυστέρηση (αντί της 23ης Απριλίου) και έφερε 60 τουρίστες.

Οι πτήσεις της Transavia γίνονται από το Άμστερνταμ, ενώ κάθε Σάββατο, γαλλική εταιρία θα μεταφέρει τουρίστες στο αεροδρόμιο, με προορισμό την Εύβοια.

Με βάση πρόχειρους υπολογισμούς οι πτήσεις φέτος θα είναι μειωμένες σε ποσοστό 10% περίπου, ωστόσο ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε τέλη του μήνα.

Σημειώνεται ότι πέρυσι είχαν καταγραφεί 46.338 αφίξεις, 46.086 αναχωρήσεις και 9.232 διερχόμενοι τουρίστες. Συνολικά είχαν καταγραφεί 1002 κινήσεις αεροσκαφών, με τις περισσότερες από την αεροπορική εταιρία «Ryanair». Μήνες αιχμής για το αεροδρόμιο Κ. Ελλάδας είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το