Photo Gallery, Τοπικά

Αποχή δικηγόρων σήμερα και αύριο

Στην πρόσφατη Ολομέλεια των προέδρων, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βόλου κ. Αναστ. Βολιώτης πρότεινε αποχή με αίτημα συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο

Συνεχίζουν τις αποχές οι δικηγόροι και της Μαγνησίας, μετά την Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα. Χθες σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, τη συνέχιση της αποχής για σήμερα και αύριο, καθώς και από δύο ημέρες μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Ειδικότερα αποφάσισε τη συνέχιση αποχής των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους σήμερα Τρίτη (20/03/2012) – Τετάρτη (21/03/2012), Δευτέρα (26/03/2012) – Τρίτη (27/03/2012) και Πέμπτη (05/04/2012) – Παρασκευή (06/04/2012).

«Παρών» δήλωσαν τέσσερα μέλη της διοίκησης, ανάμεσά τους οι κ.κ. Γ. Αθανασάκης, Λευτ. Σολιδάκης, Δημ. Καραγιάννης και πρότειναν τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για σήμερα Τρίτη με θέμα την επικύρωση ή όχι της απόφασης της Ολομέλειας των προέδρων. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του κ. Αθανασάκη ότι δεν υπήρχε πρόθεση διάσπασης, η αποχή από τα καθήκοντα θα γίνονταν, ωστόσο και η απόφαση της γενικής συνέλευσης θα είχε ιδιαίτερη σημασία για τους συναδέλφους τους.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στην πρόσφατη Ολομέλεια των προέδρων, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Αναστ. Βολιώτης πρότεινε αποχή με αίτημα συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο. Η πρότασή του ωστόσο δεν τέθηκε σε ψηφοφορία και η Ολομέλεια παρέμεινε στην απόφαση των συνεχιζόμενων αποχών.

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, χωρίς ουσιαστική πρόθεση διαβούλευσης, για τα εξής: 1) Κατάργησης της υποχρεωτικής παράστασης δικηγόρου στην κατάρτιση σχεδίων εγγράφων ενώπιον συμβολαιογράφου στο πλαίσιο του υπό παρασκευή σχεδίου νόμου «Κώδικα περί Δικηγόρων», όπως αυτή αναφέρεται στο από 09/03/2012 έγγραφο του κ. γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 2) Θεσμοθέτησης της διενέργειας ερευνών τίτλων ιδιοκτησίας από συμβολαιογράφους. 3) Αδειοδότησης μη δικηγόρων ως μεσολαβητών σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις. 4) Μεταρρύθμισης του καθεστώτος διορισμού και επαναδιορισμού δικηγόρων. 5) «Απελευθέρωσης» των δικηγορικών αμοιβών για την προάσπιση των συμφερόντων των ολιγοπωλίων, με κατάργηση των νομίμων αμοιβών και των ποσών αναφοράς. 6) Εισαγωγής φορολογικών ρυθμίσεων για προσδιορισμό των εσόδων, εντελώς ξένων προς την ελληνική οικονομική πραγματικότητα. 7) Απαξίωσης της λειτουργίας του Τ.Υ.Δ.Ε. 8) Της επιχειρούμενης αποδόμησης του δικηγορικού λειτουργήματος, μετά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου.

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να προβεί σε επίσημη πληροφόρηση των προθέσεών της για την επίλυση των προβλημάτων να μας ενημερώσει υπεύθυνα ούτως ώστε να μας δοθεί δυνατότητα τοποθέτησης μας πριν είναι αργά. Καλεί τα πολιτικά κόμματα να σταματήσουν να συγκαλύπτουν τις αναλήθειες και έστω την ύστατη στιγμή να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό για την τήρηση βασικών άρθρων του Συντάγματος και τη διατήρηση της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας, για να μην καταργηθεί κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και κράτους Δικαίου, το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε και συγχρόνως να διακόψουμε κάθε επιχειρούμενη συνταγματική εκτροπή ούτως ώστε να συνεχίσουμε να ζούμε σ΄ ένα ευνομούμενο δημοκρατικό κράτους δικαίου.

Τ. Κ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το