Photo Gallery, Τοπικά

Χωρίς ιερέα οι κάτοικοι στο Τρίκερι

Χωρίς ιερέα είναι εδώ και 20 περίπου ημέρες το Τρίκερι, αφού ο άμισθος ιερέας που δραστηριοποιούταν στην περιοχή τους τελευταίους μήνες, αναχώρησε για τη Νέα Ζηλανδία

Χωρίς ιερέα είναι εδώ και 20 περίπου ημέρες το Τρίκερι, αφού ο άμισθος ιερέας που δραστηριοποιούταν στην περιοχή τους τελευταίους μήνες, αναχώρησε για τη Νέα Ζηλανδία. Προς το παρόν το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με τον ορισμό κάθε Κυριακή ενός κληρικού από τη Μητρόπολη. Αλλά οι κάτοικοι του χωριού ζητούν την τοποθέτηση ενός μόνιμου ιερέα, προκειμένου η σύνδεσή του με την περιοχή να είναι πιο ουσιώδης και να ικανοποιούνται περισσότερα τα θρησκευτικά τους πιστεύω.

Η Μητρόπολη Δημητριάδος θα πρέπει να βρει εκ των ένδον κάποιες λύσεις, αφού οι διορισμοί ιερέων από το Κράτος για το 2012 είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Φορτούνας τόνισε πως «ο ιερέας που βρισκόταν στην περιοχή τους τελευταίους μήνες, αναχώρησε για τη Νέα Ζηλανδία αναζητώντας εκεί μια καλύτερη τύχη. Όμως η έλλειψη ιερέα εδώ και 20 ημέρες είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για το Τρίκερι, το οποίο λόγω της ναυτικής του παράδοσης έχει έντονο το θρησκευτικό στοιχείο. Προχθές Κυριακή βρέθηκα στην εκκλησία, όπου οι κάτοικοι με ρωτούσαν διαρκώς πότε θα έρθει μόνιμος ιερέας στο χωριό. Ο κόσμος είναι ιδιαίτερα στεναχωρημένος και ζητεί να τοποθετηθεί άμεσα ιερέας στην περιοχή».

Ο Δήμαρχος έχει ήδη επικοινωνήσει με το Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Ο ίδιος ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι η Μητρόπολη προσπαθεί να καλύψει το κενό του ιερέα αυτή την περίοδο στέλνοντας έναν ιερέα κάθε Κυριακή για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Παράλληλα επιχειρείται να αντιμετωπιστεί το κενό με μόνιμη παρουσία ιερέα. Υπάρχουν και άλλα κενά ιερέων στην περιφέρεια, αλλά το Τρίκερι αποτελεί την περιοχή με τον πιο μεγάλο πληθυσμό.

Πάντως η τοπική κοινωνία του Τρικερίου ζητεί ο ιερέας να διαμένει μόνιμα στο χωριό. «Ο ιερέας που θα έρθει στο χωριό, θα πρέπει να διεισδύσει στον κοινωνικό ιστό, να είναι κοντά στους κατοίκους και αυτό μπορεί να το πετύχει, εφόσον διαμένει μόνιμα εδώ» τόνισε ο κ. Φορτούνας.

Μάλιστα συμπλήρωσε πως στο Τρίκερι ο ιερέας έχει το δικό του σπίτι, το οποίο ανήκει στην εκκλησία και δεν πληρώνει έξοδα. Η οικία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Όσον αφορά δε στα οικονομικά κίνητρα ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως οι Τρικεριώτες είναι γνωστοί για τη γαλαντομία τους αναφορικά με τα θρησκευτικά ζητήματα.

«Παρών» στην παρέλαση

Την πρόθεσή του να παραστεί στην παρέλαση για τη μεγάλη εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην παραλία του Βόλου, εξέφρασε με δηλώσεις του στην Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων AMEN.gr ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ο κ. Ιγνάτιος δήλωσε τα εξής: «Εμείς εορτάζουμε τη διπλή εορτή, εθνική και θρησκευτική και θα συμμετέχουμε όχι γιατί η τιμή αποδίδεται σε εμάς, αλλά στα πρόσωπα εκείνα που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας και του ελληνισμού. Πρέπει να συμμετάσχουμε, ανεξαρτήτως αν υπάρξουν διαμαρτυρίες, γιατί με την παρουσία μας τιμούμε τους προγόνους μας στους οποίους οφείλουμε την ελευθερία μας».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το