Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Απογράφεται το προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 

Αγγίζει τα 400 άτομα, ενώ λύονται οι συμβάσεις με τους εργολάβους καθαριότητας
Αγγίζει τα 400 άτομα, ενώ λύονται οι συμβάσεις με τους εργολάβους καθαριότητας

Στην εκ νέου απογραφή του προσωπικού και στην επικαιροποίηση των στοιχείων του προχωρεί η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη και μηχανογραφημένη κατάσταση για το πού υπηρετεί ο καθένας υπάλληλος, ποια είναι τα προσόντα του και ποιο είναι το καθεστώς εργασίας του.

Το σύνολο του διοικητικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αγγίζει τα 400 άτομα. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρύτανη κ. Νίκο Δαναλάτο και αρμόδιο για θέματα προσωπικού, «η απογραφή ξεκίνησε πριν το Πάσχα και θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Μέσω αυτής της διαδικασίας θα είναι εφικτό να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή πού δουλεύει ο κάθε υπάλληλος. Στην ολοκλήρωση της προσπάθειας συμμετέχουν ενεργά όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες».

Στο μεταξύ, στη λύση της σύμβασης με τους εργολάβους καθαριότητας προχωρεί η Πρυτανική Αρχή, προκειμένου να εξοικονομηθούν έσοδα. Όπως ανέφερε ο κ. Δαναλάτος, μέχρι στιγμής έχουν λήξει οι συμβάσεις τεσσάρων εργολάβων και οι οποίες δεν ανανεώθηκαν. Το προσωπικό καθαριότητας που απασχολούσαν, περιήλθε στο Πανεπιστήμιο και αμείβεται από εκεί. Η διαφορά είναι πως πλέον στο Πανεπιστήμιο εργάζονται τρεις ημέρες, ενώ στους εργολάβους απασχολούνταν πέντε ημέρες.

Ο κ. Δαναλάτος επισήμανε πως μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα θα φανεί το ύψος των εσόδων που θα έχει εξοικονομήσει το Πανεπιστήμιο από όλη αυτή την προσπάθεια.

Σημειώνεται πως ορισμένο προσωπικό καθαριότητας έχει προσληφθεί ήδη μέσα από την εταιρεία αξιοποίησης της περιουσίας που ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο.

Επίσης την ερχόμενη Δευτέρα θα κοινοποιηθεί στο προσωπικό η νέα εγκύκλιος σχετικά με διάφορα θέματα, όπως ο χρόνος εργασίας.

Για το ωράριο εργασίας επισημάνθηκε πως θα είναι πιο ευέλικτο, ώστε να εξυπηρετούνται οι γυναίκες που είναι και μητέρες. Το οκτάωρο θα τηρηθεί κανονικά. Το πρώτο ωράριο θα είναι από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 15.30 το μεσημέρι, το δεύτερο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι και το τρίτο από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 16.30 το απόγευμα.

Εργαστήριο Κατασκευών «Les Defis du Bois»

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με πρωτοβουλία της Ομάδας [Κ]-ατασκευών συμμετέχει για πρώτη φορά στο Εργαστήριο Κατασκευών «Les Defis du Bois» («Οι Προκλήσεις του Ξύλου»), 30 Μαΐου-6 Ιουνίου 2013, που διοργανώνεται στη Γαλλία (Nancy) κάθε Μάιο, συγκεντρώνοντας σπουδαστές από όλο τον κόσμο, με αντικείμενο τη μελέτη και υλοποίηση κατασκευών από ξύλο σε πραγματική κλίμακα.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν στις τεχνικές προκλήσεις και να αναδείξουν τις αρχιτεκτονικές δυνατότητες του ξύλου, μέσα από πρωτότυπες συνθέσεις και άρτιες κατασκευές-παραλλαγές πάνω σε ένα κοινό θέμα.

 

Τιμητική διάκριση

στο Πανεπιστήμιο

Στην Αθήνα στις 21 Μαΐου 2013 έγινε η απονομή του DS Label (Diploma Supplement) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η απονομή αυτή αποτελεί μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για το πανεπιστήμιό μας, καθώς πιστοποιεί την ορθή χορήγηση του Παραρτήματος Διπλώματος από το Π.Θ. και αποτελεί ένδειξη ποιότητας και διαφάνειας.

Το Παράρτημα Διπλώματος (DS) είναι ένα επεξηγηματικό έγγραφο, το οποίο συνοδεύει ένα πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών. Παρέχει μια τυποποιημένη περιγραφή της φύσης, του επιπέδου, του περιεχομένου και του γενικού πλαισίου των σπουδών που ακολούθησε και ολοκλήρωσε επιτυχώς ο απόφοιτος. Χορηγείται σε κάθε απόφοιτο (πρώτου ή δεύτερου κύκλου) σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά).

Δεν υποκαθιστά τον τίτλο σπουδών, αλλά επισυνάπτεται σε αυτόν.

Η ιδιαίτερη αξία του Παραρτήματος Διπλώματος έγκειται στα: α) Παρέχει διαφάνεια, β) διευκολύνει την ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναγνώριση των τίτλων σπουδών που χορηγούν τα Ιδρύματα, γ) συμβάλλει στην «αναγνωρισιμότητα» του Ιδρύματος, δ) συμβάλλει στη «συγκρισιμότητα» των πτυχίων και ε) συντελεί στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

 

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα την «Εξέλιξη»

Σήμερα Πέμπτη 30 Μαΐου στις 13:00 – 17:00 στο μικρό αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής στον 1ο όροφο του Κτιρίου Φυτόκου θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα στο πλαίσιο του μαθήματος «Εξέλιξη» του ΠΜΣ του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις κάτωθι εισηγήσεις:

* «Δαρβινισμός και φυσική επιλογή: Η εξέλιξη των παρανοήσεων», κ. Θεόδωρος Αμπατζόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Βιολογίας, ΑΠΘ.

* «Φυλοεπιλογή και εξέλιξη των αναπαραγωγικών χαρακτήρων στα ζώα», κ. Αλεξάνδρα Στάικου, Αν. καθηγήτρια, Τμήματος Βιολογίας, ΑΠΘ.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το