Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Τέλος πανελλήνιων εξετάσεων για τους υποψήφιους

 

Απαιτητικά, αλλά και βατά τα θέματα - Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα με τα ειδικά μαθήματα
Απαιτητικά, αλλά και βατά τα θέματα – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα με τα ειδικά μαθήματα

 

Απαιτητικά στη Χημεία και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, βατά για τα Λατινικά και την Ηλεκτρολογία ήταν τα θέματα που διαγωνίστηκαν χθες οι υποψήφιοι στο Νομό Μαγνησίας και πανελλαδικά. Με τα μαθήματα αυτά πολλοί υποψήφιοι τελείωσαν χθες τις εξετάσεις έχοντας διαθέσει μεγάλη ψυχική δύναμη και προσπάθεια για να τα καταφέρουν.

Η έκτη και τελευταία για πολλούς υποψήφιους ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων πραγματοποιήθηκε στη Μαγνησία χωρίς προβλήματα. Η μόνη καθυστέρηση υπήρξε στους υποψήφιους των Eσπερινών Λυκείων για να πάρουν τα θέματά τους.

Τελικά περίπου στις 9.15 το πρωί οι υποψήφιοι άρχισαν να απαντούν στα θέματα που τέθηκαν. Η ελπίδα τους ήταν πως αυτή τη φορά δεν θα αντιμετώπιζαν δυσκολίες, όπως συνέβη τις προηγούμενες ημέρες. Τελικά αυτό επιβεβαιώθηκε σε ένα μεγάλο βαθμό.

Στο μάθημα των Λατινικών οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης που εξέρχονταν από το εξεταστικό κέντρο, επισήμαναν πως τα θέματα ήταν βατά και κατανοητά και μπορούσε κάποιος μαθητής να πιάσει το βαθμό 20. Βέβαια τα στοιχεία των τελευταίων ετών δείχνουν πως μόλις ένα ποσοστό μαθητών 16%-18% της Θεωρητικής Κατεύθυνσης καταφέρνουν και γράφουν βαθμό πάνω από 18, ενώ ένα ποσοστό γύρω στο 20% κινείται στη βαθμολογική κλίμακα 15-18. Μάλιστα ένα ποσοστό 40% των υποψηφίων πέρυσι βρέθηκε κάτω από τη βάση στο συγκεκριμένο μάθημα.

Ικανοποίηση υπήρχε και από τους υποψήφιους της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης του κύκλου τεχνολογίας και παραγωγής που εξετάστηκαν στο μάθημα της Ηλεκτρολογίας και οι οποίοι ανέφεραν πως τα θέματα ήταν αντιμετωπίσιμα, αντλήθηκαν μέσα από τη διδακτέα ύλη και κάποιος μπορούσε να γράψει καλά. Πρέπει να σημειωθεί πως πέρυσι ένα ποσοστό 43% των υποψηφίων έγραψε βαθμό 18-20, ενώ ένα ποσοστό 23% από βαθμό 15 έως 17.

Απαιτητικά, με παγίδες, που χρειάζονταν ιδιαίτερη προσοχή, χαρακτηρίστηκαν τα θέματα στο μάθημα «Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον» που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, κύκλου πληροφορικής και υπηρεσιών. Οι υποψήφιοι σημείωναν πως στο δεύτερο ζήτημα που αξιολογούταν συνολικά με 20 μονάδες, υπήρχαν δυσκολίες ως προς την αντιμετώπισή του, με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορέσουν να βρουν λύση.

Πρέπει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο μάθημα δυσκολεύει ιδιαίτερα τους υποψήφιους. Για παράδειγμα κατά μέσο όρο ένα ποσοστό 15% των υποψηφίων την τελευταία τετραετία μπόρεσε και έγραψε στη βαθμολογική κλίμακα 18-20, ενώ ένα ποσοστό 40% κινήθηκε κάτω από τη βάση.

Μέτριας δυσκολίας χαρακτηρίστηκαν τα θέματα και στη Χημεία, όπου οι υποψήφιοι πρόσθεσαν ότι ήταν και πολλά. Πάντως σε σχέση με τα θέματα των προηγούμενων μαθημάτων ανέφεραν πως ήταν πιο βατά.

Πριν τέσσερα χρόνια ένα ποσοστό των υποψηφίων 45% είχε γράψει μεταξύ βαθμών 18-20, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε στο 28%. Για τη Θετική Κατεύθυνση το μάθημα της Χημείας είναι δεύτερο σε βαρύτητα ως προς τη μοριοδότηση.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας χθες εξετάστηκαν 502 υποψήφιοι από τη Θεωρητική Κατεύθυνση, 171 από τη Θετική κατεύθυνση, 170 από την Τεχνολογική κύκλου τεχνολογίας και 467 υποψήφιοι από την Τεχνολογική Κατεύθυνση κύκλου Πληροφορικής.

Στο μεταξύ αύριο Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων με τους υποψήφιους να εξετάζονται στο επιλεγόμενο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

 

Επιφυλάσσονται

να βαθμολογήσουν

Όπως επισημαίνεται στη διαδικτυακή ιστοσελίδα esos.gr «το θέμα Β3, και όχι μόνο, δεν είναι μόνο έξω από οτιδήποτε διδάσκεται στο σχολείο, αλλά το θέμα αυτό καταστρατηγεί το νομικό πλαίσιο για το επίπεδο του 2ου θέματος και έχει σαφέστατα τιμωρητικές και διαστροφικές διαστάσεις». Αυτό επισημαίνουν με κοινή ανακοίνωση (τη δημοσιοποίησε ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ) οι βαθμολογητές-μαθηματικοί του 37ου βαθμολογικού κέντρου και ανακοινώνουν ότι: «Οι επιστρατευμένοι βαθμολογητές επιφυλάσσονται για τη συνέχιση της βαθμολόγησης κάτω από τις παρούσες συνθήκες. Το υπουργείο Παιδείας και η ΚΕΕ να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους».

 

Το πρόγραμμα

με τα ειδικά

μαθήματα

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα εξέτασης στα ειδικά μαθήματα. Στο μάθημα των αγγλικών οι υποψήφιοι της Μαγνησίας θα εξεταστούν στη Μαγνησία.

Τα υπόλοιπα μαθήματα θα τα εξεταστούν στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας στη Θεσσαλονίκη θα εξεταστούν οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση – Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
Αναλυτικά τα εξεταστικά αυτά κέντρα κατά ειδικό μάθημα για τους υποψηφίους αυτούς είναι:
α) Για τα ειδικά μαθήματα «Ελεύθερο Σχέδιο» και «Γραμμικό Σχέδιο»:
1. Στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου (οδός Παπάγου και Θεοδώρας 45 – 56224 Εύοσμος) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΚΟΤ (390 Ελ. Σχ. και 351 Γρ. Σχ.).
2. Στο Ε.Κ. του 14ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Γ. Παπανδρέου & Θ. Σοφούλη 13, 54655 Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΟΥ μέχρι και ΡΑ (397 Ελ. Σχ. και 373 Γρ. Σχ.).
3. Στο Ε.Κ. του 30ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Σ. Γενναδίου 53 – 54250 Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΡΕ μέχρι και Ψ (292 Ελ. Σχ. και 270 Γρ. Σχ.).
β) Για το ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας «Γερμανικά»:

1. Στο Ε.Κ. του 20ού Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Κλεάνθους 30 – 54453 Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΜΟΥ (402).
2. Στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Ελευθερίου Κορδελιού (25ης Μαρτίου 2, 56334 Ελευθ. – Νέο Κορδελιό, Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΜΠΑ μέχρι και Ψ (404).
γ) Για το ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας «Γαλλικά»:

1. Στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Απ. Παύλου 28 – 54634 Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Μ (268).
2. Στο Ε.Κ. του 4ου Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης (οδός Ιθάκης – όρια Εύοσμου – 54631 Σταυρούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ν μέχρι και Ψ (205).
δ) Για το ειδικό μάθημα «Αρμονία»:

1. Στο Ε.Κ. του 1ου ΕΠΑΛ Πολίχνης (οδός Σαπφούς 3 (πρώην Ν. Καρατάσιου 56) – 56533 Πολίχνη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Κ (291).
2. Στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Ικτίνου 5 – 54622 Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Λ μέχρι και Ω (336).
ε) Για το ειδικό μάθημα «Έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων»:

Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στη Θεσσαλονίκη, στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Νεάπολης (πρώην Στρ. Στρεμπενιώτη – 56701 Νεάπολη) (627).
στ) Για το ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας «Ιταλικά»:

Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στη Θεσσαλονίκη, στο Ε.Κ. του 1ου ΕΠΑΛ Συκεών (οδός Ηρώων Πολυτεχνείου & Γ. Ρίτσου 2 – 56626 Συκιές Θεσσαλονίκης) (182).
ζ) Για το ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας «Ισπανικά»:

Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στη Θεσσαλονίκη, στο Ε.Κ. του 15ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Καρόλου Ντηλ 24 – 54623 Θεσσαλονίκη) (93).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το