Αθλητισμός

Ανώμαλη προσγείωση για ΠΑΟΚ

Έχασε 2-1 στην Κέρκυρα που πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς

Λίγα 24ωρα έπειτα από το μεγάλο «διπλό» στο Ζάγκρεμπ και την ιστορική

πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, η Κέρκυρα αποδείχθηκε απροσπέλαστο εμπόδιο για τον ΠΑΟΚ. Καθαρή νίκη με 2-1 για τους Φαίακες, που προηγήθηκαν με τον Η. Ιωάννου στο 6’, ισοφαρίστηκαν από τέρμα του Αθανασιάδη στο 45’, αλλά ανέκτησαν το προβάδισμα χάρη σε ένα γκολ του Στολτίδη στο 49’.
Η Κέρκυρα μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε στην πρώτη αξιόλογη φάση που δημιούργησε. Πιο συγκεκριμένα, στο 6ο λεπτό ο Στολτίδης έδωσε την μπάλα στον Τσίγκα που την έστρωσε αμέσως στον Ιωάννου, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χαλκιά (1-0).

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δεν τα κατάφερε, καθώς οι γηπεδούχοι διατήρησαν με σχετική άνεση τον έλεγχο στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Στο 32` και μετά από λάθος του Ελ Ζαρ, ο Τσίγκας σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του ΠΑΟΚ, ο οποίος έφτασε στην ισοφάριση λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο. Από σέντρα του Βιεϊρίνια από τα αριστερά, ο Αθανασιάδης με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το 1-1, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι δυνατά και, μετά από φάση διαρκείας στο 49ο λεπτό, πήραν εκ νέου το προβάδισμα, όταν ο Στολτίδης με κοντινό σουτ και μετά από ασταθή απόκρουση του Χαλκιά πέτυχε το 2-1.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει, αφού ο Σαλπιγγίδης που μπήκε στο 46` ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση της ομάδας του, και μοιραία η Κέρκυρα ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, αλλά στο 63` και μετά από προσπάθεια του Τσίγκα, ο Ιωάννου αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Η τελευταία αξιόλογη φάση για λογαριασμό του ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 83ο λεπτό, όταν ο Κριστιάνο έστειλε με δυνατό σουτ την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων).
Κίτρινες: Βιεϊρίνια, Τσιρίλο, Γκαρσία, Παρασκευαϊδης, Κοντρέρας.
ΚΕΡΚΥΡΑ: Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (60` Γιάντσης), Μίχος, Τσίγκας (90΄ Χαμπλ), Παρασκευαΐδης, Μαϊστόροβιτς, Επστάιν, Η.Ιωάννου (78` Δ.Ιωάννου), Μακρής.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μπαλάφας (46` Λίνο), Γκαρσία, Ελ Ζαρ (79` Κριστιάνο), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης, Σαβίνι (46` Σαλπιγγίδης).

Με ΤΣΣΚΑ Μόσχας

στο Europa League

Δύσκολη αποστολή περιμένει τον ΠΑΟΚ στη φάση των «32» του Europa League, μετά την κλήρωση που διενεργήθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Νιόν. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη ρωσική ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το πρώτο ματς θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 15 Φεβρουαρίου 2011, ενώ η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 22/2/2011.

Ο ΠΑΟΚ εάν καταφέρει να προκριθεί στη φάση των «16», θα τεθεί αντιμέτωπος με το νικητή του σπουδαιότερου ζευγαριού των «32», ανάμεσα στη Σεβίλη και την Πόρτο.

Έρχονται οι Άραβες

Ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε Άραβες επιχειρηματίες, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Σπορ FM. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την πλευρά των Αράβων, είναι έτοιμοι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να αναλάβουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ νωρίτερα σε κοινή συνέντευξη με την διοίκηση του συλλόγου, θα παρουσιαστεί το business plan.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το