Photo Gallery, Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: Το Μνημόνιο δεν βγαίνει

«Τα πρωτοφανή μέτρα που επέβαλε μέχρι τώρα η κυβέρνηση, είχαν πενιχρά αποτελέσματα»

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία εξαπέλυσε πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας την Κυριακή στην συνεδρίαση των προέδρων των ΝΟΔΕ. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι τα πρωτοφανή μέτρα που επέβαλε μέχρι τώρα η κυβέρνηση είχαν πενιχρά αποτελέσματα και οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πιάνουν τόπο.

«Η κρίση της οικονομίας και της χώρας βαθαίνει, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει νέα μέτρα, που εντείνουν την ασφυξία της οικονομίας, την ανεργία και τα λουκέτα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η κριτική που έκανε μέχρι τώρα, αποδείχθηκε σωστή, καθώς, όπως είπε, ακόμη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραδέχονται πια ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει.

«Η ΝΔ θα αλλάξει την πολιτική της ασφυξίας, θα βάλει την οικονομία να λειτουργήσει για να βγει η χώρα από το μνημόνιο» είπε ο κ. Σαμαράς και προανήγγειλε ότι στο Ζάππειο «θα δείξουμε πώς μπορεί η οικονομία να λειτουργήσει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε ότι το κόμμα του θα αποκαταστήσει τις αδικίες έναντι των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, και θα συμβάλει «χωρίς λαϊκισμό χωρίς την καλλιέργεια υπερβολικών προσδοκιών» στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικών. «Δέσμευσή μας είναι η πολιτική βάση αρχών και αξιών για να επανέλθει η ελπίδα και η αξιοπρέπεια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά, διαμηνύοντας ότι «εμείς τους λογαριασμούς μας με το χθες τους έχουμε κλείσει, απέναντί μας έχουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μόνο, κοιτάζουμε μπροστά».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία του κόμματος και ζήτησε από τους προέδρους των τοπικών οργανώσεων να πλησιάσουν και να επικοινωνήσουν με τις τοπικές κοινωνίες.


Απάντηση της κυβέρνησης

Σε αυστηρό τόνο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «ως άλλη Κασσάνδρα, απαξιώνει και μηδενίζει την εθνική προσπάθεια, την προσπάθεια και τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών, προεξοφλώντας δήθεν αποτυχίες».

«Κυβέρνηση και πολίτες προχωράμε με συνέπεια, σχέδιο, δουλειά και όραμα στην έξοδο από την κρίση, αφήνοντας τον κ. Σαμαρά και την παράταξή του να υπερθεματίζουν και να συντάσσονται με τις προβλέψεις των κερδοσκόπων και των καταστροφολόγων. Θα τους διαψεύσουμε όλους και πάλι» είπε ο κ. Πεταλωτής, κάνοντας λόγο για «’προτάσεις’ και ‘εκτιμήσεις’ από βαθιά νυχτωμένες έως επικίνδυνες». Σε ό,τι αφορά τα περί συγκυβέρνησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε: «Ο κ. Σαμαράς, για μια ακόμα φορά, συνεχίζει να μονολογεί για θέματα ‘συγκυβέρνησης’, για τα οποία ποτέ δεν ερωτήθηκε και δεν του ζητήθηκε από κανένα. Εκφράζοντας μάλλον μέσα στις συνεχείς ψευδαισθήσεις του ευσεβείς πόθους, που θα παραμείνουν πόθοι. Οι προφανείς εσωκομματικοί του λόγοι, δεν μας αφορούν, δεν αφορούν τους πολίτες». Σχόλιο για την ομιλία του κ. Σαμαρά έκανε και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης: «Ο κ. Σαμαράς ‘ξιφουλκεί’ κατά ‘ανεμόμυλων’. Ουδείς παίρνει σοβαρά τους λεονταρισμούς του οι οποίοι εξάλλου είναι μόνο για κατανάλωση στο εσωτερικό του κόμματος του. Η βάση έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τους Δον Κιχωτισμούς του».

Η Ντόρα Μπακογιάννη

«Αν η ελληνική πολιτική ηγεσία, οι Έλληνες πολιτικοί, δεν καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι να βρουν αποτελεσματικές λύσεις, σε τρεις μήνες θα είναι πολύ αργά» εκτίμησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του Κινήματος στη Θεσσαλονίκη.

«Εάν το πολιτικό σύστημα σήμερα δεν αντιληφθεί ότι πρέπει να βάλει το συμφέρον της πατρίδας πάνω από τα κομματικά συμφέροντα, τότε η χώρα θα πάρει τον κάτω δρόμο», δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες πολιτικοί «οφείλουν όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια της πόλωσης. Δεν έχουμε χρονικά περιθώρια για οξύτητες και επικοινωνιακά παιγνίδια».

Για την κυβέρνηση είπε πως «δείχνει ότι δεν μπορεί. Δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. Δεν μπορεί -και ίσως τελικώς δεν θέλει- να κάνει αυτό που πρέπει. Διστάζει και φοβάται. Και αυτό τον φόβο τον μεταφέρει στην κοινωνία που βρίσκεται σε κρίση».

Πρόσθεσε εξάλλου ότι η κυβέρνηση «δεν τολμά να τα βάλει με τα ‘σπλάχνα’ του ΠΑΣΟΚ και συμβιβάζεται με τον κάθε Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των κρατικοδίαιτων συνδικάτων». Η κυρία Μπακογιάννη προβλέπει πρόωρες εκλογές, αν δεν αντιδράσει εγκαίρως το πολιτικό σύστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν η κυβέρνηση συνεχίσει με τη σημερινή πολιτική της θα αναγκαστεί να δώσει το λόγο στον λαό.

Σε ερώτηση για δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, η κυρία Μπακογιάννη, επισήμανε: «Δεν ξέρω τι εννοεί ο κ. Σαμαράς. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή το πρόβλημα δεν είναι τι συνεργασίες προεκλογικές ή μετεκλογικές θα υπάρξουν. Το πρόβλημα είναι να βρεθεί κοινός τόπος, να υπάρχει εθνική συνεννόηση. Όχι συγκυβέρνηση, εθνική συνεννόηση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το