Πολιτική

Αντώνης Σαμαράς: Ενότητα και πίστη στις δυνάμεις μας

 

 

 

Την ανάγκη να μείνει ενωμένος ο ελληνικός λαός και να πιστέψει στις δυνάμεις του στις δύσκολες στιγμές που περνά, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, πριν τα εγκαίνια της Έκθεσης «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-13), με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Πρέπει, τόνισε ο κ. Σαμαράς, να μείνουμε προσηλωμένοι σε δύο λέξεις: πίστη στις δυνάμεις μας -δηλ. όχι στη μοιρολατρία- και ενότητα -δηλ. όχι στην καχυποψία. Ο μόνος εχθρός που μπορεί να μας νικήσει είναι η διχόνοια και σήμερα, υποστήριξε, υπάρχουν σημάδια διχασμού, από εκείνους που κερδοσκοπούν πάνω στην καταστροφή.

Για μία ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε πως η Ελλάδα σε λίγα χρόνια θα είναι μία καλύτερη χώρα, φθάνει, όπως είπε, «να μείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι και αυτό εξαρτάται μόνο από μας». «Αν μείνουμε ενωμένοι και πιστέψουμε στον εαυτό μας», εκτίμησε, «τίποτα δεν μας σταματά».

Κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να στείλει σαφές μήνυμα και προς όσους «νοσταλγούν τους δυνάστες του λαού». Το «όχι» στο φασισμό δεν είναι στιγμιαίο, είναι αιώνιο, παρατήρησε. «Δεν μπορεί κάποιοι στο όνομα της πατρίδας να νοσταλγούν τους δυνάστες του ελληνικού λαού. Ο πατριωτισμός δεν είναι σημαία ευκαιρίας, είναι αρετή. Δεν είναι μίσος για όλους τους άλλους, είναι αγάπη για το λαό σου. Ο πατριωτισμός τον ενώνει δεν τον διχάζει το λαό. Ο πατριωτισμός πάει χέρι – χέρι με τη δημοκρατία και δεν συμβιβάζεται με εκπτώσεις στη δημοκρατία», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του με σαφείς αιχμές για τη Χρυσή Αυγή.

ΠΗΓΗ: NAFTEMPORIKI.GR

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το