Photo Gallery, Αθλητισμός

Κοιτούν μπροστά στη Νίκη

Έστω και με τον δύσκολο τρόπο η αποστολή της Νίκης στην Κατερίνη εξετελέσθη με επιτυχία. Οι «κυανόλευκοι» έκαμψαν την αντίσταση του Βατανιακού στη διαδικασία των πέναλτι και πήραν την πρόκριση για την Β’ φάση του κυπέλλου Ελλάδος. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τα Γιαννιτσά εκτός έδρας, πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη, ενώ θα ακολουθήσει το ματς με τον Βύζαντα στα Μέγαρα για το πρωτάθλημα. Όπως είναι λογικό η σκέψη όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Από το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Βατανιακό στη Νίκη κρατούν μόνο την πρόκριση. Η απόδοση της ομάδας κόντρα σε ένα συγκρότημα χαμηλότερης κατηγορίας δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Μάλιστα χρειάστηκε η εξαιρετική απόδοση του Ηλία Βούρα που αποδείχθηκε «κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια του, κάνοντας σωτήριες επεμβάσεις στην παράταση και αποκρούοντας και ένα πέναλτι στη συνέχεια.

Βέβαια, για τη μέτρια εμφάνιση υπάρχουν ελαφρυντικά. Κατ’ αρχάς η ομάδα είναι καταπονημένη από τα συνεχή παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Football League, ενώ ο αντίπαλός της είχε δώσει μόνο ένα ματς για τη Football League 2 που ξεκίνησε μόλις την περασμένη Κυριακή.

Επίσης, η Νίκη δεν είχε σωστή αντιμετώπιση από τη διαιτησία. Αν ο διαιτητής Μάστακας δεν «έκλεινε τα μάτια» στο πέναλτι που έγινε στον Πορτουλίδη στο α’ ημίχρονο της παράτασης, ενδεχομένως και να μη χρειαζόταν η διαδικασία των πέναλτι για να πάρουν εκεί οι «κυανόλευκοι» την πρόκριση. Μάλιστα η συγκεκριμένη φάση απέφερε διπλό κακό στη Νίκη μια και αποβλήθηκε και ο Κυριάκος για διαμαρτυρία.

Όμως τα παραπάνω ανήκουν πλέον στην ιστορία. Η Νίκη κοιτάζει πλέον μπροστά μια και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τρέχουν. Για την β’ φάση του κυπέλλου Ελλάδος οι «κυανόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τα Γιαννιτσά, που δείχνουν ότι διαθέτουν αρκετά δυνατό σύνολο, το οποίο προπορεύεται στη Football League. Το παιχνίδι αυτό πιθανότατα θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, αν και το επίσημο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από την ΕΠΟ.

Η Νίκη θέλει να προχωρήσει όσο γίνεται περισσότερο στο κύπελλο, αλλά προτεραιότητα αποτελεί γι’ αυτήν το πρωτάθλημα. Έτσι, είναι λογικό να για τους «κυανόλευκους» να σκέφτονται και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βύζαντα για την 7η αγωνιστική, όπου θα επιδιωχθεί να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από την ήττα στο ματς με την Καβάλα.

Στο μεταξύ, η ΠΑΕ ανακοίνωσε χθες τη λύση της συνεργασίας με τον Θεόδωρο Δριστέλα, που είχε αναλάβει χρέη φροντιστή της ομάδας. Τον ευχαριστεί θερμά για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και του εύχεται καλή τύχη.

Τέλος, η ΠΑΕ Νίκη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Βατανιακό για την άριστη φιλοξενία που παρείχε στα μέλη της «κυανόλευκης» αποστολής την Τετάρτη. Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ευχαριστεί το ΤΑΠ Βατανιακός για την άψογη φιλοξενία των μελών της αποστολής της ομάδας μας στον αγώνα της πρώτης φάσης του κυπέλλου. Συγχαίρει την ομάδα του Βατανιακού για τη μαχητικότητα της και την αγωνιστική της παρουσία και της εύχεται καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Football League 2».

Στην Εθνική Παίδων

ο Ν. Γρηγοριάδης

Σπουδαία διάκριση για τον τερματοφύλακα της ομάδας Κ20 της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Νίκο Γρηγοριάδη, αφού κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή Θεόδωρο Ελευθεριάδη να συμμετάσχει σε προπονήσεις της Εθνικής παίδων (γεννηθέντες το 1998). Αυτές θα πραγματοποιηθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά από τις 29 έως τις 31 Οκτωβρίου.

Φυσικά στην περίπτωση του ταλαντούχου Νίκου Γρηγοριάδη ισχύει πως «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει», αφού ο νεαρός είναι γιός του Κώστα Γρηγοριάδη, παλαίμαχου γκολκήπερ της Νίκης και άλλων ομάδων, ο οποίος είναι πλέον προπονητής με ειδικότητα στους τερματοφύλακες. 

Αναλυτικά οι παίκτες που κλήθηκαν για τις προπονήσεις της Εθνικής παίδων είναι οι: Αντώνης Οικονομόπουλος (Παναθηναϊκός), Βασίλης Ξενόπουλος (Παναθηναϊκός), Μανώλης Παπαδάκης (Ολυμπιακός), Σπύρος Σπυριδάκης (Ολυμπιακός), Κωνσταντίνος Κηπουρός (Ολυμπιακός), Θεόδωρος Κατσάρας (Ατρόμητος), Νικόλαος Σταυράκης (Ατρόμητος), Δημήτριος Ποτουρίδης (Ατρόμητος), Νικόλαος Σκόνδρας (Ιωνικός Νίκαιας), Άγγελος Ζήσης (Αστέρας Τρίπολης), Αντώνης Σταθόπουλος (Εράνη Φιλιατρών), Στέργιος Δοδοντσάκης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Νέστορας (ΠΑΟΚ), Σταύρος Χαραλαμπίδης (ΠΑΟΚ), Βασίλης Αργυρίου (ΠΑΟΚ), Βαγγέλης Παυλίδης (Μπέμπηδες 2000), Παύλος Δημάδης (Πανσερραϊκός), Νίκος Γρηγοριάδης (Νίκη Βόλου), Δημήτρης Τζουμάκης (Λάρισα), Δημήτρης Τζουμάκας (Νίκη Μιχαήλ), Γιώργος Τζατζάνας (Πανθρακικός), Στέλιος Μανιάδης (ΟΦΗ), Γιώργος Χαρκουτσάκης (Νέοι Εργοτέλη).

Πενθεί η οικογένεια

της Νίκης

Η οικογένεια της Νίκης πενθεί για το χαμό δύο μελών της, του Δημήτρη Φιλίππου και του Χρήστου Τριανταφυλλόπουλου. Ο πρώτος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου μεταφέρθηκε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, πριν την έναρξη του αγώνα της Νίκης με την Καβάλα στο Πανθεσσαλικό την περασμένη Κυριακή. Ο δεύτερος ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του Ομίλου Φιλάθλων Νίκης τη δεκαετία του ’70.

Η ΠΑΕ Νίκη εξέδωσε την παρακάτω συλλυπητήρια ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου εκφράζει τη θλίψη της για το χαμό δύο ακόμη μελών της κυανόλευκης οικογένειας. Του φιλάθλου, Δημήτρη Φιλίππου, που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με την Καβάλα, πάνω στην αγωνία του να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα στο Πανθεσσαλικό και του Χρήστου Τριανταφυλλόπουλου, που υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου Φιλάθλων Νίκης και διετέλεσε και πρόεδρός του. Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες τους».

Ανακοίνωση όπου συλλυπείται τους οικείους των εκλιπόντων εξέδωσε και ο Όμιλος Φιλάθλων Νίκης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το