Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ανανέωση κουλτούρας και πολιτικής ατζέντας

Μικρή ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη χθεσινή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ
Μικρή ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη χθεσινή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ

Ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης παρέστη ως κεντρικός ομιλητής χθες το πρωί στο Δημαρχείο του Βόλου, σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής με θέμα «τον οργανωτικό και πολιτικό προγραμματισμό του κινήματος».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στον οργανωτικό και πολιτικό προγραμματισμό του ΠΑΣΟΚ στο άμεσο μέλλον, τόνισε πως «θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να υπάρξει ηλικιακή ανανέωση και σε επίπεδο κουλτούρας αλλά και πολιτικής ατζέντας. Στόχος μας είναι μέχρι τις 26 Μαΐου, που θα γίνουν οι εκλογές σε τοπικό και νομαρχιακό επίπεδο, να είμαστε έτοιμοι να αναδείξουμε ένα νέο ανθρώπινο δυναμικό. Τα πράγματα είναι δύσκολα, ασκούνται δημοσιονομικές πιέσεις και προσπαθούμε -όσο γίνεται- τα βάρη που έρχονται να κατανέμονται δικαιότερα στον ελληνικό λαό».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι όπως παλιά, ένα μεγάλο κόμμα, όμως μπορεί να διατηρηθεί σε ένα επίπεδο όπου θα του δίνει τη δυνατότητα να εκφράζει ένα δημόσιο προοδευτικό λόγο, μεταρρυθμιστικό, ο οποίος θα λύνει προβλήματα του ελληνικού λαού. «Αυτός είναι ο στόχος μας και μέσα από αυτή την προσπάθεια πιστεύω να μπορέσει να μας ξανακούσει ο κόσμος. Να ακούσει νέες πολιτικές να ακούσει νέες απόψεις κι ιδέες και να επανακοινωνικοποιηθούμε» υποστήριξε ο ίδιος.

Ερωτώμενος για το κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ μπορεί πλέον να προσεγγίσει νέους ηλικιακά ανθρώπους σημείωσε πως «ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις στους νέους ανθρώπους με ειλικρίνεια, είναι να απαντήσεις στο ζήτημα της ανεργίας, γιατί αυτό το μείζον θέμα τους κάνει να απομακρύνονται από την πολιτική. Κι αυτό δεν αφορά μόνο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά σε όλα τα κόμματα. Γιατί και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχουν αυξημένα ποσοστά, σε σχέση με εμάς, αλλά δεν τους ακολουθούν νέοι άνθρωποι. Πάνω σε αυτό πρέπει εμείς να απαντήσουμε με καθαρό τρόπο και συγκεκριμένες λύσεις» επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης για να προσθέσει: «Ήδη καταθέσαμε πρόταση για να υπάρχει υπεράσπιση 700.00 θέσεων εργασίας, 500.000 που ήδη υπάρχουν και 200.000 που μπορούν να δημιουργηθούν σε προγράμματα μικρής χρονικής διάρκειας, αλλά πρέπει να υπάρχει και ο αναπτυξιακός πυλώνας, που δεν είναι κάτι θεωρητικό, αλλά πρακτικό. Αφορά στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε να υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, καθώς και στη νέα φορολογική μεταρρύθμιση που πρέπει να απαλύνει το φόρο στις επιχειρήσεις, ώστε να μην περιμένουμε να έρθουν νέες επενδύσεις, αλλά να υπερασπιστούμε τις  επιχειρήσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα και βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση».

Ο κ. Ανδρουλάκης, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως η ανανέωση σε καίριες θέσεις του κινήματος «δεν φτάνει να είναι μόνο ηλικιακή, πρέπει να είναι ανανέωση κουλτούρας και πολιτικής. Δεν φτάνει ένα φρέσκο πρόσωπο, πρέπει να υπάρχουν ουσία και ιδέες. Διότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η γενιά μας ως πούδρα για να κρύψει λάθη του παρελθόντος, όμως εγώ δεν θέλω να συμβεί αυτό. Θέλω η γενιά μας να είναι ένα κομμάτι μιας ευρύτερης προσπάθειας που αφορά και στο ΠΑΣΟΚ και στη χώρα» κατέληξε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές των περασμένων εκλογών του Νομού Μαγνησίας ενώ ο κ. Καρτάληςήταν ο μόνος που έλειπε καθώς, λόγω πανεπιστημιακών υποχρεώσεων, αναχώρησε χθες για το εξωτερικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το