Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Θέσεις εργασίας για άνεργους στον τουρισμό

Από τη χθεσινή Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας
Από τη χθεσινή Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου. Θέματα που απασχόλησαν τους ξενοδόχους του Νομού ήταν μεταξύ άλλων ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2012, η έγκριση του προϋπολογισμού 2013, αλλά και οι στόχοι της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Κένταυρος».

Οι ξενοδόχοι του Νομού Μαγνησίας, με την ίδρυση της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Κένταυρος» κάνουν προσπάθεια για στροφή στην επιχειρηματικότητα μέσα από την τόνωση της απασχόλησης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας κ. Κ. Λεβέντης υποστήριξε: «Για να υπάρχει απασχόληση πρέπει να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις, οι οποίες να λειτουργούν. Έτσι, λοιπόν, και με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ιδρύσαμε μια εταιρεία στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΟΠΣΑ. Στα σχέδιά μας αφενός μεν είναι να ενημερώσουμε την ομάδα στόχου και αφετέρου να δημιουργήσουμε την υποδομή μέσω της οποίας θα προβάλλουμε τις επιχειρήσεις μας ούτως ώστε να μπορέσουμε να προβάλουμε την περιοχή μας».

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, η σύμπραξη αυτή έχει ως στόχο την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων, με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για άνεργους, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης. Οι πράξεις αφορούν στην προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων και περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. Παραδείγματα τέτοιων ενεργειών αποτελούν, η συμβουλευτική υποστήριξη των ανέργων, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και η εκπαίδευση των ανέργων και δικτύωση των φορέων.

Ο στόχος της ίδρυσης της εν λόγω Αναπτυξιακής Εταιρείας είναι να απασχοληθούν πάνω από 70 άτομα, τα οποία άτομα θα δουλέψουν στις επιχειρήσεις του Νομού Μαγνησίας.

Σχετικά με το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα του τουρισμού σήμερα, ο κ. Λεβέντης τόνισε: «Το πρόβλημα τον τελευταίο χρόνο είναι η κατακόρυφη πτώση του εισερχόμενου τουρισμού. Είναι κάτι που μας απασχολεί ιδιαίτερα, διότι υπάρχουν επιχειρήσεις που είναι διασπαρμένες σε όλο το Πήλιο. Από την άλλη,  οι αλλεπάλληλοι φόροι οδηγούν αυτή τη στιγμή πάρα πολλά ξενοδοχεία είτε να κλείσουν, είτε να αναστέλλουν τη λειτουργία τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα».

Το Πάσχα πλησιάζει και οι κρατήσεις είναι σε καλά για την εποχή επίπεδα. «Ο ανταγωνισμός είναι πάρα πολύ μεγάλος σε επίπεδο Ελλάδος. Θεωρούμε ότι χρησιμοποιώντας όλη την πληρότητα, τα 12.000 κρεβάτια που υπάρχουν σε καταλύματα του Νομού, θα ξεπεράσουμε το 50%, ενώ το καλοκαίρι θα πρέπει να πούμε ότι αγορές καινούργιες, όπως είναι η ρώσικη αγορά για την περιοχή μας, έχουν κάνει την εμφάνισή τους έντονα» σημείωσε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων.

Ο ίδιος υποστήριξε πως γίνεται μεγάλος αγώνας για να κρατηθούν οι υπηρεσίες σε υψηλά επίπεδα. «Η αγωνία μου, εμένα προσωπικά, είναι το κατά πόσο θα μπορέσουν οι ξενοδόχοι να κρατήσουν την ποιότητα όσο η κρίση συνεχίζεται. Γι’ αυτό και η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας κάνει πάρα πολλές προσπάθειες και μία από αυτές είναι να πιστοποιήσουμε το Ελληνικό Πρωινό» κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το