Photo Gallery, Τοπικά

Αλλαγές στο Νοσοκομείο με νέο οργανισμό

Προτείνονται Ογκολογικό Τμήμα, Μονάδα Λοιμώξεων, νέες ειδικότητες
Προτείνονται Ογκολογικό Τμήμα, Μονάδα Λοιμώξεων, νέες ειδικότητες

Σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνονται στο νέο οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου, το σχέδιο του οποίου εστάλη στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και στο υπουργείο Υγείας για έγκριση. Ίδρυση Ογκολογικού Τμήματος με τρεις γιατρούς Παθολογίας – Ογκολογίας, σύσταση Μονάδας Λοιμώξεων, δημιουργία αυτόνομης Μονάδας Αποστείρωσης στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, κατάργηση έξι και δημιουργία ισάριθμων οργανικών θέσεων στις ειδικότητες μεταξύ άλλων της νοσηλευτικής, του γιατρού εργασίας, της διοίκησης μονάδων υγείας, είναι μερικά από όσα προτείνονται στο νέο οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Το υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει εδώ και καιρό από τα Νοσοκομεία να αναδιαμορφώσουν ξανά τους οργανισμούς λειτουργίας, καθώς θα προχωρήσει σε αλλαγές.

Στο Νοσοκομείο Βόλου ο τελευταίος οργανισμός λειτουργίας είχε εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας τον περασμένο Απρίλιο. Τις τελευταίες ημέρες οι αρμόδιες δομές του Νοσοκομείου κατέθεσαν τις προτάσεις στη διοίκηση του Ιδρύματος, για να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο με τις αλλαγές.

Η τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης με τους αρμόδιους φορείς έγινε πριν λίγες ημέρες, όπου εγκρίθηκε το σχέδιο με τις αλλαγές και το οποίο εστάλη στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ουσιαστικά επανεξετάζονται κρίσιμα ζητήματα, όπως τα ογκολογικά περιστατικά, όπου πλέον προτείνεται μια πιο οργανωμένη μορφή με τη δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος, ενώ έμφαση δίνεται και στα θέματα λοιμώξεων, όπου προτείνεται η σύσταση ειδικής Μονάδας Λοιμώξεων. Επίσης ρυθμίζεται και μια δυσαρμονία, αφού ο προηγούμενος οργανισμός προέβλεπε τη λειτουργία δύο Χειρουργικών Κλινικών και μιας Παθολογικής, αντιστρόφως ανάλογα δηλαδή με το τι ισχύει σήμερα. Παράλληλα καθιερώνεται και θέση γιατρού εργασίας.

Ο αναπληρωτής διοικητής κ. Γιάννης Ντόκος τόνισε πως η κατάθεση των προτάσεων έγινε μετά από σύμφωνη γνώμη όλων των αρμόδιων φορέων του Νοσοκομείου, όπως του επιστημονικού συμβουλίου.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι περίπου σε ένα μήνα το υπουργείο Υγείας θα έχει καταλήξει στην έγκριση του οργανισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Παράλληλα ο αριθμός των κλινών διατηρείται στα ίδια επίπεδα.

Οι προτάσεις για την τροποποίηση του υφιστάμενου Οργανισμού λειτουργίας τού Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» έχουν ως εξής:

1. Προτείνεται ομόφωνα ένα Χειρουργικό Τμήμα, αντί δύο που υπάρχουν στον οργανισμό και οι προβλεπόμενες θέσεις Χειρουργικής από δεκατέσσερις να γίνουν δέκα.

2. Προτείνεται ομόφωνα τα Παθολογικά Τμήματα να γίνουν δύο, αντί ενός που υπάρχει στον οργανισμό και οι προβλεπόμενες θέσεις Παθολογίας από δέκα να γίνουν δεκατέσσερις.

3. Προτείνεται ομόφωνα η μετατροπή της Μονάδας Χημειοθεραπείας σε Ογκολογικό Τμήμα, με ταυτόχρονη αύξηση των οργανικών θέσεων Παθολογικής Ογκολογίας από μία σε τρεις, που θα προκύψουν από την κατάργηση μιας οργανικής θέσης Ενδοκρινολογίας (προβλέπονται 3) και μιας οργανικής θέσης Ψυχιατρικής (προβλέπονται 6).

4. Προτείνεται ομόφωνα η σύσταση Μονάδας Λοιμώξεων στο πλαίσιο λειτουργίας του Β’ Παθολογικού Τμήματος, εκτιμώντας το γεγονός ότι ο δ/ντής του συγκεκριμένου τμήματος είναι εξειδικευμένος λοιμωξειολόγος, ότι υπάρχει χώρος στέγασης (Μονάδα HTV) και ότι δεν θα υπάρξει κόστος για το Νοσοκομείο.

5. Προτείνεται ομόφωνα η σύσταση αυτόνομης Μονάδας Αποστείρωσης στη

Νοσηλευτική Υπηρεσία, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες του

Νοσοκομείου, το γεγονός της υπηρεσίας σε αυτή προσωπικού με ανάλογη

εξειδίκευση, τη μείωση κόστους και του αριθμού ημερών νοσηλείας που

προκαλείται από τον περιορισμό των λοιμώξεων και τέλος, το γεγονός ότι από την

πρόταση αυτή δεν θα υπάρξει κόστος για το Νοσοκομείο.

6. Προτείνεται ομόφωνα η σύσταση Αυτοτελούς Τμήματος Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (υπήρχε στον προηγούμενο οργανισμό).

7. Προτείνεται ομόφωνα η κατάργηση έξι οργανικών θέσεων: Τεσσάρων θέσεων ΠΕ Λογοθεραπείας (από 10 να γίνουν 6), μιας θέσης ΤΕ Διατροφής (από 2 να γίνουν 1), μιας θέσης ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων (από 2 να γίνουν 1) και η δημιουργία των εξής αντίστοιχων έξι θέσεων: Μία θέση κλάδου ιατρών ΕΣΥ με ειδικότητα Ιατρική της Εργασίας (δεν υπάρχει σήμερα), Μία θέση κλάδου ΔΕ Βοηθών Διαιτητικής (δεν υπάρχει σήμερα), μία θέση κλάδου ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας (από 11 σε 12), μία 1 θέση κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής (από 250 σε 251) και δύο θέσεις κλάδου ΠΕ Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας στη Διοικητική-Οικονομική Υπηρεσία, κάτω από τον κλάδο ΠΕ Στατιστικής.

8. Προτείνεται κατά πλειοψηφία στα τμήματα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας να προΐστανται υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ ή ΤΕ Νοσηλευτικής αντί του «ΠΕ Νοσηλευτικής και αν δεν υπάρχουν υπάλληλοι του κλάδου ΤΕ» που ισχύει σήμερα (άρθρο 16 Οργανισμού).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το