Photo Gallery, Τοπικά

Αγωνιστικό κάλεσμα σε ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ- ΝΔ να συμπορευτούν με το ΚΚΕ

Από τον Ευρωβουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Γ. Τούσσα που περιοδεύει στο Βόλο

Από τη χθεσινή εκδήλωση της Ν.Ε. ΚΚΕ Μαγνησίας μπροστά από το Δημαρχείο Νέας Ιωνίας

 

Αγωνιστικό κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να κάνουν το αποφασιστικό βήμα, να απελευθερωθούν μαζικά από τα δύο κόμματα, να γίνουν δραστήρια δύναμη μέσα στις γραμμές του ταξικού αγωνιστικού κινήματος και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, απηύθυνε από το Βόλο ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κ. Γιώργος Τούσσας.

 

 

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ, όπως ανέφερε ο Γραμματέας της κ. Γ. Λούμας προλογίζοντας τον κ. Τούσσα, ο Ευρωβουλευτής σήμερα στις 7.30 το πρωί θα μιλήσει στην αίθουσα των Λιμενεργατών και στις 9 το πρωί στο χώρο του Τελωνείου

Μιλώντας χθες το απόγευμα σε εκδήλωση που οργανώθηκε μπροστά από το πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας, ο κ. Τούσσας τόνισε ότι ο κόσμος της δουλειάς, οι εργατικές και λαϊκές δυνάμεις είναι η ελπίδα. Η συνάντηση και η κοινή πάλη των δυνάμεων αυτών με το ΚΚΕ θα δώσει δύναμη στο λαϊκό κίνημα, θα βάλει της βάσεις για λαϊκή αντεπίθεση. Τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση είναι οδυνηρά, είναι βάρβαρα και δείχνουν το φανατισμό του ΠΑΣΟΚ να υπηρετήσει τον καπιταλισμό, να στηρίξει τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους μεγαλέμπορους. Είναι μέτρα μόνιμα που στοχεύουν στην ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, στη ληστεία των λαϊκών στρωμάτων.

Πατάνε στο έδαφος των αντιδραστικών αλλαγών που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια και αποτελειώνουν τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά δικαιώματα, καταδικάζουν σε φτώχεια το λαό μας, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία. Καταργούν τα Βαρέα-Ανθυγιεινά, διαλύουν την επικουρική ασφάλιση, κλείνουν και υποβαθμίζουν νοσοκομεία, επιβάλλουν ΦΠΑ 23% για εμπορεύματα λαϊκής κατανάλωσης. Αυτό κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση και τη στήριξη της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου.

Μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Να δώσουμε τη μάχη με όλες τις δυνάμεις, να δυναμώσουμε την οργάνωση και αν αλλάξουμε το συσχετισμό δύναμης παντού. Καμία συναίνεση, καμία ανοχή» επισήμανε ο κ. Τούσσας ο οποίος αναφέρθηκε και σε ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Καταλήγοντας, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Ευρωβουλευτής είπε ότι το ΚΚΕ έχει την πείρα να ανταποκριθεί και στα πιο δύσκολα καθήκοντα και κάθε επίθεση στο ΚΚΕ στοχεύει στο αδυνάτισμα της πάλης κατά της πλουτοκρατίας, είναι επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα».

 

Κάλεσμα συμμετοχής

σε συλλαλητήριο

Με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ «καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να περάσουν αποφασιστικά στην αντεπίθεση για να μην επιβληθούν και τα νέα βάρβαρα μέτρα. Ο κάθε χώρος  δουλειάς, η συνοικία και το χωριό, πρέπει να γίνουν κάστρα της αντίστασης, να στηθούν επιτροπές αγώνα παντού! Με κάθε τρόπο να εκφράζουν την αντίθεσή τους στα αντιλαϊκά μέτρα, στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.

Αγώνας τώρα για την προστασία της ζωής της λαϊκής οικογένειας, για το μέλλον των παιδιών μας, για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Αγώνας τώρα για να επανακτήσουμε τα κοινωνικά, εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που μας αφαίρεσαν με τον πιο βάρβαρο τρόπο.

Αγώνας τώρα ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας – λαϊκής περιουσίας στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να σταθούμε όρθιοι, έχουμε υποχρέωση να μην υποκύψουμε.

Η Παρασκευή 3 Ιούνη πρέπει να αποτελέσει μια νέα αρχή για το ταξικό κίνημα. ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ, στις 7.30 το απόγευμα στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Λαϊκή Συμμαχία (Π.Α.ΜΕ., ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, Σύλλογος Γυναικών και Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της αντιδραστικής πολιτικής, για προοπτική, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Δίνουμε συνέχεια τη μέρα συζήτησης και ψήφισης των αντιλαϊκών μέτρων με γενική πανελλαδική απεργία. Να παγώσει κάθε τόπος δουλειάς, να κλείσουν τα καταστήματα, να ερημώσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Μια και μόνη δραστηριότητα να υπάρχει εκείνη τη μέρα, διαδηλώσεις παντού, να ξεχειλίζει η αγανάκτηση και η οργή των ανθρώπων της εργασίας μέσα από τα συνθήματα και τα πανό τους».

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το