Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Αγιασμός χωρίς παρατράγουδα στην έναρξη της Ολομέλειας της Βουλής

ΒΟΥΛΗ1

Mε τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησαν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής, μίας από τις κρισιμότερες των τελευταίων χρόνων, ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά για όλους όσοι έμπαιναν στην Ολομέλεια ή έπαιρναν θέση στα θεωρεία.

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Σκύρου, Σεραφείμ, επικεφαλής μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην αίθουσα της Ολομέλειας βρέθηκαν αρκετοί από τους «300» με απουσίες από τα έδρανα του του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόντες όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως και οι τρεις που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Ν.Μίχος. Παρούσα και η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά. Στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Απόστολος Κακλαμάνης και αρκετοί βουλευτές.

Παρών και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Απούσα η Αλέκα Παπαρήγα.

Κατάμεστα και τα θεωρεία στην αίθουσα, τόσο από συγγενείς των βουλευτών όσο και από εκπροσώπους ξένων ΜΜΕ.

Με το Σταυρό στο χέρι ο μητροπολίτης Σκύρου πλησίασε τον Αντώνη Σαμαρά, από την έδρα του προέδρου κατέβηκε ο Ευ.Μεϊμαράκης, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε δίπλα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Από τα άνω έδρανα προσήλθε ο Πάνος Καμμένος, όπως και η Λιάνα Κανέλλη.

«Ο Θεός μαζί σας και καλή πρόοδο των εργασιών σας» ευχήθηκε ο Μτηροπολίτης Σεραφείμ αμέσως μετά τη λειτουργία.

Τα πλέον κρίσιμα νομοσχέδια

Τοι προσχέδιο του προϋπολογισμού θα κατατεθεί στην Ολομέλεια το απόγευμα, αφού προηγηθεί η παρουσίασή του από τον αναπληρωτή υπουργό Χρ.Σταϊκούρα.

Παράλληλα, με το νομοσχέδιο κατά της ρατσιστικής βίας, αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της διακοπής της καταβολής της αποζημίωσης στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, θέμα για το οποίο δεν υπήρξε ομοφωνία στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις του προέδρου Ευ.Μεϊμαράκη με εκπροσώπους των κομμάτων.

Τα πρώτα νομοσχέδια που πρόκειται να επεξεργαστεί η Ολομέλεια, αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αναμόρφωση του Μεταλλευτικού Κώδικα, επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Κώδικα Δημοσίων Εσόδων.

Την μεθεπόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν και πέντε αιτήσεις άρσης ασυλίας κατά βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ήδη, φάκελοι για τους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής διαβιβάζονται στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για άλλα αδικήματα, με τα οποία βαρύνονται και δεν εμπίπτουν στα αυτόφωρα κακουργήματα.

Πρόκειται για αδικήματα, όπως η παράνομη οπλοκατοχή, για τα οποία θα πρέπει να αποφανθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, καθώς για αυτές τις περιπτώσεις θα απαιτηθεί άρση βουλευτικής ασυλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το