Αθλητισμός

Η Νίκη «δάμασε» τον Τύρναβο με 2-0 στο Πανθεσσαλικό

ΝΙΚΗ ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία για τη Νίκη, η οποία κατέβαλε με 2-0 τον Τύρναβο. Μάλιστα χρειάστηκε να πετύχει τέσσερα γκολ για να μετρήσουν τα… δύο από έναν ανεκδιήγητο βοηθό, τον κ. Κουρέντα, ενώ με λάθη ήταν και η διαιτησία του κ. Γρατσάνη. Ιβάν Γέσιτς (52’) και Χρήστος Τζιώρας (79’) πέτυχαν τα γκολ της βολιώτικης ομάδας, που είχε τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων της στο Πανθεσσαλικό.

Μέσα από εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοί της η Νίκη έκανε το «δύο στα δύο» στη φετινή Football League. Το συγκρότημα του Παναγιώτη Τζαναβάρα επιβλήθηκε με 2-0 του Τυρνάβου, αν και αγχώθηκε στο πρώτο μέρος αφενός μεν από την καλή αμυντική διάταξη των φιλοξενουμένων, αφετέρου δε από μια κακή διαιτησία, η οποία της στέρησε δύο καθαρά γκολ. Ασφαλώς μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο α’ βοηθός Κουρέντας, ο οποίος ακύρωσε τα τέρματα των Τζιώρα στο 15’ και Ισαάκ στο 44’, αλλά αυτό δεν πτόησε τους «κυανόλευκους», οι οποίοι στο δεύτερο μέρος πέτυχαν άλλα δύο γκολ διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Δοκάρι είχε ο Ιβάν Γέσιτς στο 94’, ενώ ο Τύρναβος ολοκλήρωσε το ματς με εννέα ποδοσφαιριστές, αφού αποβλήθηκαν στα τελευταία λεπτά (κι ενώ είχε διαμορφωθεί το τελικό σκορ) οι Γκαλίτσιος και Σκούπρας.

 

Πώς έπαιξαν

οι δύο ομάδες

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα της Νίκης με το «καλημέρα». Ο Μπακάλης αισθάνθηκε ενοχλήσεις λίγο πριν τη σέντρα και αντικαταστάθηκε από τον Σεϊμάν. Οι υπόλοιποι ήταν οι ίδιοι με τους έντεκα της Δράμας σε διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Αποστολίδης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ζουλιώτη, Ρεπετσά, Γιώτα και Σοϊλέδη. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Ακασού και Σεϊμάν, οι Γέσιτς και Ισαάκ επιχειρούσαν από τις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), ενώ ο Ανιέτε συνεπικουρούσε τον Τζιώρα στην επίθεση.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Άγγελος Διγκόζης επέλεξε το 4-1-4-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Καραναστάσης, ενώ στα μετόπισθεν τοποθετήθηκαν οι Σκούπρας (δεξιά), Κουρτεσιώτης (αριστερά), Γκαλίτσιος και Τέλλος (σέντερ μπακ). Στη μεσαία γραμμή ανασταλτικός χαφ ήταν ο Μπάρος έχοντας μπροστά τους Βανγκέλι, Ντατίδη (στον άξονα), Γεωργίου (δεξιά) και Φελίπε (αριστερά), με μοναδικό προωθημένο τον Τσούκαλο.

 

Η Νίκη έβαζε γκολ,

ο διαιτητής τα ακύρωνε

Ο αγώνας ξεκίνησε με τη Νίκη να έχει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Κι αυτοί γιατί οι φιλοξενούμενοι από την αρχή «ταμπουρώθηκαν» γύρω από τα καρέ τους περιμένοντας τις επιθέσεις των γηπεδούχων.

Πάντως στο 4’ η Νίκη θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ όταν ο Ζουλιώτης «μυρίστηκε» την κακή εκτίμηση της μπάλας από τον Κουρτεσιώτη και έγινε κάτοχός της. Την κατάλληλη στιγμή γύρισε για τον Ισαάκ, ο οποίος, αν και ανενόχλητος, σούταρε πάνω από τα γκολπόστ.

Οι «κυανόλευκοι» είχαν διαρκώς την μπάλα στα πόδια τους, αλλά αδυνατούσαν να βρουν διαδρόμους προς τη μεγάλη περιοχή του Τυρνάβου. Το συνεχές πρέσινγκ των παικτών του Άγγελου Διγκόζη δυσκόλευε τις κινήσεις των γηπεδούχων, οι οποίοι κατάφεραν να σκοράρουν στο 15’, αλλά δεν… πανηγύρισαν. Ο Τζιώρας με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Καραναστάση, όμως ο α’ βοηθός κ. Κουρέντας τον υπέδειξε οφσάιντ λανθασμένα, αφού ο σκόρερ καλυπτόταν καθαρά.

Οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν να προσπαθούν για το γκολ και το άγγιξαν στο 22’. Ο Γέσιτς κινήθηκε λίγο έξω από την περιοχή και έπιασε συρτό σουτ, ο Καραναστάσης έμεινε «άγαλμα», αλλά για καλή του τύχη η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι (άουτ).

Μετά το 25’ το συγκρότημα του Παναγιώτη Τζαναβάρα πίεσε περισσότερο τους φιλοξενούμενους και απόρροια αυτής της πίεσης ήταν μια πολύ καλή φάση στο 31’. Ο Σοϊλέδης βρήκε τον Ανιέτε από τα αριστερά, ο οποίος με τη σειρά του τροφοδότησε τον Τζιώρα. Ο 24χρονος φορ έκανε κάτι δύσκολο, δηλαδή να σουτάρει με το δεξί ενώ η μπάλα του είχε στρωθεί στο αριστερό. Έτσι το σουτ με το εξωτερικό που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Από την πλευρά του ο Τύρναβος έκανε το πρώτο του σουτ το ματς στο 26’, με τον Γεωργίου να δοκιμάζει το πόδι του από μακρινή απόσταση χωρίς τύχη. Στο 39’ η λαρισαϊκή ομάδα βγήκε επικίνδυνα στην κόντρα με τον Βανγκέλι να ανοίγει για τον Γεωργίου από τα δεξιά. Όμως ο Σοϊλέδης με… αριστοτεχνικό τάκλιν απέσπασε την μπάλα από τον δεξιό εξτρέμ του Τυρνάβου που εφορμούσε μόνος στη μεγάλη περιοχή.

Το τέλος του πρώτου μέρους επιφύλασσε μεγάλες συγκινήσεις. Πρώτα στο 44’ ο Γέσιτς γύρισε για τον Ανιέτε που σούταρε πάνω στον Τέλλο που βρισκόταν στη μικρή περιοχή.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η Νίκη σκόραρε, αλλά και πάλι λογάριαζε χωρίς τον… κ. Κουρέντα. Μετά από κεφαλιά του Ακασού, η μπάλα βρήκε στον Ανιέτε και στρώθηκε στον Ισαάκ που την έστειλε στα δίχτυα. Ωστόσο ο α’ βοηθός σήκωσε το σημαιάκι και πάλι λανθασμένα, με τον τηλεοπτικό φακό να αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένταση, αφού οι «κυανόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα πάνω στους διαιτητές, που αποχώρησαν περιστοιχισμένοι από αστυνομική δύναμη. Μάλιστα έντονα διαμαρτυρήθηκε και ο Ανδρέας Πάτσης που τα «έψαλε» στον κ. Κουρέντα για τα γκολ που ακύρωσε.

 

Στην αδικία η Νίκη

απάντησε με γκολ

Οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα πείσμωσαν από την κατάφωρη αδικία του πρώτου ημιχρόνου και το έδειξαν στην επανάληψη. Μπήκαν αποφασισμένοι να δείξουν στον αγωνιστικό χώρο ότι αξίζουν τους τρεις βαθμούς.

Έτσι στο 47’ μετά από σέντρα του Ζουλιώτη ο Ισαάκ έπιασε κεφαλιά μόλις άουτ, ενώ σουτ του ίδιου παίκτη μπλόκαρε ο Καραναστάσης. Ωστόσο στο επόμενο λεπτό (52’) οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα μετά από ομαδική ενέργεια. Η φάση ξεκίνησε από τον Ισαάκ, που από τα δεξιά γύρισε την μπάλα για τον Τζιώρα. Εκείνος αντί να σουτάρει έστρωσε στον Γέσιτς, ο οποίος με ψυχραιμία σημάδεψε το δεξί «παραθυράκι» του Καραναστάση που απλά κοιτούσε την πορεία της μπάλας (1-0).

Το γκολ «ζέστανε» την εξέδρα, που ζητούσε και δεύτερο τέρμα. Οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα δεν τους χάλασαν το χατίρι και κυνήγησαν με πάθος το γκολ. Έτσι στο 57’ ξεδιπλώθηκαν υποδειγματικά στην επίθεση με τον Σεϊμάν να βρίσκει στον Γέσιτς, εκείνος έδωσε αμέσως στον Ζουλιώτη, ο οποίος έβγαλε κακή σέντρα κι ενώ περίμεναν αφύλακτοι δύο συμπαίκτες του.

Στο 69’ ο Ζουλιώτης ενήργησε καλύτερα τροφοδοτώντας τον Τζιώρα, ο οποίος στόπαρε, αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Κι ενώ στο 76’ ο Μανουσάκης δεν μπόρεσε να βρει τον Τζιώρα, που ήταν προ κενής εστίας, στο 79’ δημιούργησε το 2-0. Ο ικανός μεσοεπιθετικός πέρασε καταπληκτική κάθετη πάσα στον Τζιώρα, που έφυγε μόνος στον κενό χώρο και πλάσαρε εύστοχα τον εξερχόμενο Καραναστάση μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το ματς, με τη Νίκη να φτάνει κοντά και σε τρίτο γκολ. Πρώτα στο 86’ με τον Μανουσάκη να σουτάρει πάνω από τα γκολπόστ από τη μικρή περιοχή και μετά στο 94’ με τον Γέσιτς να επιχειρεί δυνατό σουτ, τον Καραναστάση να αλλάζει λίγο την πορεία της μπάλας που χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο του Τυρνάβου.

Στα τελευταία λεπτά είχαμε και δύο αποβολές, που δεν αλλοίωσαν την εικόνα του αγώνα. Στο δίλεπτο 83’-84’ ο Γκαλίτσιος δέχθηκε ισάριθμες κίτρινες τραβώντας τον Τζιώρα από τη φανέλα, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε και ο Σκούπρας. Ο δεξιός μπακ του Τυρνάβου ανέτρεψε στο ημικύκλιο της περιοχής τον Τσίτα, που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε μέσα σε εορταστικό κλίμα, με τους χιλιάδες φιλάθλους να αποθεώνουν παίκτες και προπονητικό τιμ της Νίκης για τη χθεσινή τους επιτυχία.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το