Photo Gallery, Τοπικά

Έχει πιάσει το σταυρό 15 φορές

Από τον εορτασμό των Θεοφανίων στην παραλία του Βόλου με το Δημ. Μεντεκίδη να ασπάζεται στο σταυρό που έπιασε

 

Για 15η φορά ο κ. Δημήτρης Μεντεκίδης έπιασε το σταυρό στη χθεσινή τελετή αγιασμού των υδάτων στην παραλία του Βόλου. Οκτώ κολυμβητές έπεσαν στα κρύα νερά του Παγασητικού, για να πιάσουν το σταυρό. Καΐκι μετέφερε τους κολυμβητές με το μητροπολίτη Δημητριάδος από την προκυμαία στο σημείο, όπου ο σεβασμιώτατος Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος έριξε το σταυρό στη θάλασσα. Παρά το κρύο υπήρξαν οκτώ τολμηροί, οι οποίοι έπεσαν στο νερό για το σταυρό. Ο κόσμος παρακολουθούσε από την παραλία. Ο κ. Μεντεκίδης, χαρούμενος για ακόμη μία χρονιά που κατάφερε να πιάσει το σταυρό, δήλωσε αμέσως μετά: «Εύχομαι φώτιση στους λίγους, που κυβερνούν όλους εμάς, τους πολλούς».

Ο Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε να χαρίζει ο Θεός φώτιση και δύναμη σε όλους, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Χθες το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος. Ακολούθησε λιτάνευση μέχρι την παραλία για τον αγιασμό των υδάτων. Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, οι βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Αθανάσιος Νάκος και Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η ηγεσία των στρατιωτικών, λιμενικών και αστυνομικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος στην παραλία ο κ. Ιγνάτιος εκθείασε την αδελφοσύνη και την αλληλεγγύη που επέδειξε ο λαός μας και τα φετινά Χριστούγεννα, «ενώνοντας τα χέρια του σε μια αλυσίδα αγάπης, θυσίας, προσφοράς και δύναμης…».

Στη συνέχεια -όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια- στο πλοίο «Εξπρές Σκιάθος» έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Ο κεντρικός λιμενάρχης χαιρετίζοντας τους προσκεκλημένους, υπογράμμισε πως η αποστολή του Λιμεναρχείου είναι να προσφέρει ασφάλεια στους ανθρώπους της θάλασσας και στο γενικότερο κοινωνικό σύνολο.

Στη Σκιάθο

Με λαμπρότητα τελέστηκε χθες ο αγιασμός των υδάτων στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου, παρουσία του δήμαρχου Σκιάθου κ. Νικόλαου Πλωμαρίτη, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των προϊσταμένων αρχών και υπηρεσιών και πολλών κατοίκων του νησιού. Και φέτος πολλοί ήταν οι τολμηροί κολυμβητές, που αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον τίμιο σταυρό. Τον σταυρό έπιασε ο κ. Στράτος Τσικούνας.

Στην Κάτω Γατζέα

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και κυρίως τη σφοδρή γρεγοτραμουντάνα, τελέστηκε και φέτος, με την πρεπούμενη παραδοσιακή ιεροπρέπεια και τάξη, από τον ιερέα του οικισμού αιδ. Δημήτρη Καποδίστρια, ο αγιασμός των υδάτων στο σημαιοστόλιστο γραφικό λιμανάκι της Κάτω Γατζέας, που διαχειρίζεται ο τοπικός σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων «Ο Τίμιος Σταυρός».

Μόνη αλλαγή στο πρόγραμμα ήταν στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, που λόγω της επικρατούσας θαλασσοταραχής δεν έγινε από βάρκα του συλλόγου αλλά από το κρηπίδωμα της παραλίας. Την τελετή τίμησε με την παρουσία του και ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νικ. Φορτούνας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το