Αθλητισμός

Έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του ο Ολυμπιακός Β., 1-1 με την Καλλονή

Τη νίκη στα χέρια του μέχρι το 94’κρατούσε ο Ολυμπιακός Βόλου στο χθεσινό παιχνίδι με την Καλλονή στο Πανθεσσαλικό. Στο λεπτό εκείνο, ο Σενεγαλέζος επιθετικός Μακούμπα Κάντζι, ο οποίος πρόσφατα αποκτήθηκε από την ομάδα της Λέσβου (αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα) σημείωσε με κεφαλιά το γκολ της ισοφάρισης (1-1), δίνοντας το βαθμό της ισοπαλίας στους φιλοξενούμενους. Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι δεν είχαν καλή παρουσία στο παιχνίδι, είχαν καταφέρει να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Πινδώνη στο 49’.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Οι δύο χθεσινοί μονομάχοι αναμετρήθηκαν για δεύτερη φορά φέτος στο Πανθεσσαλικό (η πρώτη ήταν για τη β’ φάση του Κυπέλλου στις 31 Οκτωβρίου 2012) με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο, 1-1, με τη διαφορά ότι στο πρώτο ματς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πανηγυρίσει την πρόκριση στα πέναλτι και χθες δέχθηκαν την ψυχρολουσία της απώλειας της νίκης στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, δεν έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, ο αντίπαλος τους πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός και είχε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσει νωρίτερα. Όμως ο Θοδωρής Γκίτκος ήταν εξαιρετικός και με τις σωτήριες αποκρούσεις του κρατούσε «όρθια» την ομάδα του μέχρι το 94’, όταν και δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στην κεφαλιά του Κάντζι.

Η Καλλονή παρουσιάστηκε πολύ «διαβασμένη» στο παιχνίδι. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού  και στην κυκλοφορία της μπάλας και ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με διαφορά η καλύτερη ομάδα που έχει περάσει φέτος – μέχρι στιγμής – από το Πανθεσσαλικό.

Πώς έπαιξε ο Ολυμπιακός

Με σύστημα 4-4-2 ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός και με τρεις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στο Καυταντζόγλειο με τον Ηρακλή (Καρράς, Ολίσε, Ανιέτε). Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γκίτκος, ενώ τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα κάλυψε ο Πετκάκης. Ο Καρράς αγωνίστηκε στην αριστερή πλευρά της άμυνας, αντί του Κατσιαρού, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στη γάμπα και έμεινε στον πάγκο. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Γόγολος και Κωστούλας. Στη μεσαία γραμμή οι Πινδώνης και Ολίσε ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τους Μπρέσκα και Ανιέτε να αγωνίζονται στις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Οι Ογκουνσότο και Σολάκης αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο των «ερυθρολεύκων».

Μέτριο το πρώτο μέρος

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα δυνατό παιχνίδι χωρίς σπουδαίες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις στην επίθεση, οι επιθετικοί του ήταν καλά μπλοκαρισμένοι από τους αμυντικούς της Καλλονής, με τους φιλοξενούμενους να προσέχουν τα νώτα τους, να κάνουν σπουδαία δουλειά στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να βγαίνουν στην αντεπίθεση με τον γρήγορο Κάντζι, αλλά και τον Ντιμπαλά.

Από τον Ολυμπιακό έλειψε η φρεσκάδα και δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις σε μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, με έμπειρους ποδοσφαιριστές, που ήξερε ο καθένας τη δουλειά θα κάνει μέσα στο γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, πως οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο 45λπεπτο δεν έχασαν ούτε μία κλασική ευκαιρία για γκολ.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να επιβάλει τον ρυθμό του, μάταια όμως, από τη στιγμή που οι παίκτες της Καλλονής αγωνίστηκαν με πάθος, αμύνονταν σωστά και ήταν πιο «δεμένο» σύνολο, σε σχέση με τον Ολυμπιακό.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, καθώς από τις πέντε όλες κι όλες ευκαιρίες που δημιούργησαν οι ομάδες, καμία – όπως προαναφέραμε – δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κλασική.

Στο 4’ ο Ανιέτε έβγαλε μπαλιά στον Ογκουνσότο μέσα στην περιοχή, ο Νιγηριανός πήρε τη μπάλα με το κεφάλι δεν μπόρεσε, όμως, να πλασάρει όπως θα ήθελε με τον Μάππα να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 8’ ήταν η πρώτη επίσκεψη των φιλοξενουμένων στα καρέ του Γκίτκου. Ο Κάντζι βρέθηκε σε καλή θέση, ωστόσο, το σουτ που επεχείρησε ήταν χλυαρό, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.

Η εκτέλεση φάουλ του Μπρέσκα στο 11’ δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τον Ολυμπιακό, με τη μπάλα να περνά ψηλά άουτ. Ακολούθησε ένα διάστημα στο οποίο οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου, όπου κυριάρχησαν η δύναμη και τα λάθη εκατέρωθεν. Μέχρι το 34’ καμία ομάδα δεν απείλησε την αντίπαλη εστία, για να φτάσουμε στο 34’, όταν η Καλλονή έχασε καλή ευκαιρία να σκοράρει. Ο διαιτητής Γιαννουλάκης δεν σφύριξε φάουλ πάνω στον Ογκουνσότο, η Καλλονή έφυγε στην αντεπίθεση και ο Κάντζι από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ προσπάθησε να απειλήσει το Γκίτκο, ο οποίος με έγκαιρη έξοδο έδιωξε με τα πόδια σε πλάγιο άουτ.

Το ημίχρονο έκλεισε με μία ακόμη καλή επιθετική προσπάθεια από πλευράς Καλλονής. Στο 38 ο Κάντζι με ωραία ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, επιχείρησε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Γόγολου, για να μπλοκάρει τη μπάλα ο Γκίτκος.

Δυνατές συγκινήσεις

στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, όπως τόνισε και ο Σάββας Παντελίδης μετά το τέλος του αγώνα, δεν διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ακόμη η ομάδα δεν έχει αποκτήσει την απαιτούμενη συνοχή, μετά τις προσθήκες του Ιανουαρίου. Παρότι ευτύχησε στο δεύτερο μέρος να ανοίξει γρήγορα το σκορ, στο 49’ με κεφαλιά του Πινδώνη, δεν μπόρεσε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του και να εκμεταλλευτεί το ρίσκο που πήρε η Καλλονή να παίξει φουλ επίθεση.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που δημιούργησαν έξι ευκαιρίες για γκολ και είδαν τελικά τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του πολύ καλού και χθες Γκίτκου.

Ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα, ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στην επίθεση, με τον Ολυμπιακό να μη μπορεί να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που άφηναν οι παίκτες της Καλλονής, σημειώνοντας και δεύτερο γκολ, «κλειδώνοντας» τη νίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν στο δεύτερο ημίχρονο με μια αλλαγή. Στη θέση του Ογκουνσότο πέρασε ο Καπετάνος (ίσως θα έπρεπε ο Νιγηριανός να παραμείνει στο ματς) και ευτύχησαν στο 49’ να ανοίξουν το σκορ. Ο Ανιέτε εκτέλεσε φάουλ και ο Θανάσης Πινδώνης με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Από το χρονικό εκείνο σημείο και μέχρι το τέλος του αγώνα, το παιχνίδι …άνοιξε, η Καλλονή άλλαξε την αγωνιστική της τακτική και δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα του Ολυμπιακού. Η μοναδική ομάδα που στο Πανθεσσαλικό δημιούργησε τόσες πολλές ευκαιρίες για γκολ. Στο 52’ ο Κάντζι από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ βρέθηκε τετ α τετ με τον Γκίτκο, για να αποκρούσει το σουτ του Σενεγαλέζου ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Κάντζι και πάλι δεν μπόρεσε να νικήσει εκ νέου τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Μανούσου να χάσει σπουδαία ευκαιρία για την Καλλονή, με τον Γκίτκο να αποκρούει σωτήρια το σουτ του επιθετικού της Καλλονής.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά και στο 56’ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να «αγγίξει» το δεύτερο γκολ. Ο Μπρέσκα έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σολάκης με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα ελάχιστα εκατοστά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μάππα.

Στο 62’ ο Γκίτκος μπλόκαρε τη μπάλα σε κεφαλιά του Ντιμπαλά, ενώ στο 70’ ο ίδιος παίκτης πήρε τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή, γύρισε το σώμα του, σούταρε πιεζόμενος από τον Γόγολο, για να κοντράρει η μπάλα στο σώμα του αμυντικού του Ολυμπιακού και να καταλήξει κόρνερ.

Η Καλλονή συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση και στο 74’ προβολή του Ντιμπαλά από το ύψος του πέναλτι πέρασε ψηλά άουτ, για να χαθεί μεγάλη ευκαιρία για την Καλλονή.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 76’, ο διαιτητής απέβαλε από τον πάγκο τον προπονητή της Καλλονής, Μπάμπη Τεννέ, καθώς διαμαρτύρονταν συνεχώς στις αποφάσεις της διαιτησίας.

Για να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά, τα οποία επεφύλαξαν δυνατές συγκινήσεις στους φιλάθλους. Αφού πρώτα στο 90’ ο Μπρέσκα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μάππα (επιχείρησε το διαγώνιο σουτ το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακα της Καλλονής) και ο Σολάκης στο 92’ σούταρε άουτ μόνος απέναντι από τον Μάππα, η μπάλα τιμώρησε τον Ολυμπιακό. Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λεοζίνιο αφού ταλαιπώρησε τους Καρρά και Πινδώνη, γύρισε τη μπάλα στον Μάρα, με τον τελευταίο να βγάζει τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και ο Κάντζι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκίτκου, γράφοντας το 1-1 και στερώντας από τον Ολυμπιακό Βόλου το «τρίποντο».

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πλέον στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 32 βαθμούς και την ερχόμενη Κυριακή θα έχουν δύσκολη αποστολή στην έδρα της Καβάλας.

Ολυμπιακός Β.

1. Γκίτκος

31. Πετκάκης

27. Καρράς

4. Γόγολος

5. Κωστούλας

8. Πινδώνης

32. Ολίσε

(80. Χατζηπαντελίδης 84’)

33. Μπρέσκα

20. Ανιέτε

(6. Τσιάτσιος 78’)

99. Ογκουνσότο

(11. Καπετάνος 46’)

7. Σολάκης

Καλλονή

29. Μάππας

12. Χωριανόπουλος

(21. Βλαστέλλης 72’)

4. Κώτσιος

14. Αναστασιάδης

20. Σερφά

(23. Μάρα 84’)

25. Μαρσέλο

26. Λεοζίνιο

22. Σιλιγαρδάκης

(6. Κριπιντήρης 54’)

9. Μανούσος

39. Ντιμπαλά

99. Κάντζι

Σκόρερ: 49’ Πινδώνης-94’Κάντζι

Κίτρινες: Καπετάνος, Τσιάτσιος-Σιλιγαρδάκης, Λεοζίνιο, Κριπιντίρης

Διαιτητής: Γιαννουλάκης (Χανίων)

Βοηθοί: Σγάντζος, Κοτζαμανίδης (Πειραιά)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Όταν με τόσες μεταγραφές παίζεις στο γήπεδό σου με την Αθλητική Ένωση Λεκανοπεδίου Καλλονής ή με τις Α.Ο Κουκουβάουνες,,,,,,και ασκείσαι να κερδίσεις ένα αγώνα με 1-0 αντί να πιάσεις τον αντίπαλο σου απο το λαιμό και να του ρίξεις 2,3 γκαλ , είσαι άξιος της μοίρας σου. Όταν κλοτσάς στην έδρα σου τους βαθμούς που θα σε βγάλουν πρωταθλητή δεν έχεις τύχη για την συνέχεια.Δυστυχώς μετά απο μια μικρή αναλαμπή ,ξαναγύρισε η μιζέρια του 1-0 με το στανιό…Δεν πας ούτε στο Διμήνι έτσι όχι στην Σούπερ Λίνγκ…..Η αλλάξτε νοοτροπία η παίξτε για την πλάκα σας και μην ταλαιπωρείτε τον κόσμο. Έλεος πια…………..στο ίδιο έργο θεατές δε λέει τίποτε.

Μοιραστείτε το