Πολιτισμός

Ζωγραφίζοντας από καρδιάς

Η ζωγράφος Αγγελική Κούρκουλου μαζί με το μικρό μαθητή της Βάνια Ιωαννίδη μπροστά από έργα του

Ο 10χρονος Βάνιας και η ζωγράφος Αγγελική Κούρκουλου για τη νέα έκθεσή της

Εγκαινιάστηκε χθες Παρασκευή η έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Κούρκουλου, «Χρωματίζοντας όνειρα», που πραγματοποιείται με συμμετοχή έργων μαθητών και μαθητριών της αναπτύσσοντας ταυτόχρονα μια σχέση αλληλεπίδρασης με την τέχνη της ποίησης και μουσικής, στον Πολυχώρο Τέχνης Ωδείου Φουντούλη.

Η ζωγράφος Αγγελική Κούρκουλου μιλώντας στη «Θ» είπε σχετικά με την ιδέα της έκθεσης την οποία έχει εφαρμόσει και στο παρελθόν: «Μ’ αρέσει να έχω κοντά μου τους μαθητές μου. Τους βλέπω όλους σαν παιδιά μου, ακόμη και αν κάποιοι από αυτούς είναι μεγαλύτεροι από εμένα ηλικιακά. Σήμερα εκθέτουν μαζί μου μαθητές των τελευταίων τριών μηνών, εκτός από δύο που είναι περσινοί. Μ’ αρέσει να παρακολουθώ το πολιτιστικό αυτό αγκάλιασμα του ενός προς τον άλλο». Η ζωγράφος παρουσιάζει τη σειρά έργων της «Πεταλούδες», τα οποία δημιούργησε με μικτή τεχνική, κυρίως υπολείμματα υλικών έως και ζάχαρη. Οι μαθητές εκθέτουν ακρυλικά, λάδια, μικτές τεχνικές και τεχνικές της σπάτουλας. Ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε το μικρότερο, αλλά ταλαντούχο, 10χρονο Βάνια Ιωαννίδη. «Για μένα» μας είπε ο μικρός Βάνιας, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Βίκτωρα παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από την τέχνη της ζωγραφικής, «η ζωγραφική είναι το να βάζω τη φαντασία μου επάνω σε ένα άσπρο χαρτί και να γίνεται εικόνα. Και έχω ένα μοτό που συνηθίζω να λέω: Η ζωγραφική δεν έρχεται ούτε από το μυαλό, ούτε από την εξυπνάδα. Έρχεται από την καρδιά». Αγαπημένα θέματα του μικρού ζωγράφου είναι «πιο πολύ τα τοπία, η νεκρή φύση».

Τους πίνακες της Αγγελικής Κούρκουλου συνοδεύουν ποιήματα που γεννήθηκαν στο διαδίκτυο, καθώς «μέσω facebook ποιητές είδαν τα έργα μου, εμπνεύστηκαν κι έτσι προέκυψαν τα συγκεκριμένα ποιήματα» της Κερκυραίας ποιήτριας Κατίνας Βλάχου,

του Σπύρου Μακρυγιάννη, της Χρυσούλας Παπαευαγγέλου, του Ε. Χ. Γονατά και του Βασίλη Ρούβαλη. Το «πάντρεμα» των τεχνών συνεχίζεται, καθώς ο μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Μπερλής έχει εμπνευστεί από το θέμα της έκθεσης και έχει συνθέσει μουσική στο πιάνο.

Στον ίδιο χώρο έργα τους εκθέτουν οι: Αγγελική Αναγνώστου, Σουλτάνα Καραγώγου, Κατερίνα Κυρίτση, Κατερίνα Λεμονάκη, Ευτυχία Μώρου, Μιχάλης Παπαχρήστος, Ελένη Ρουμπάκου, Τζωρτζίνα Στεφανοπούλου, Σοφία Συμιακάκη και Μαρία Χρυσοστόμου.

Δανάη Πίκουλα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το