Αθλητισμός

Ισόπαλη 0-0 με Εργοτέλη στο Παγκρήτιο η Νίκη

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Νίκη στο Παγκρήτιο, αλλά δεν μπόρεσε να φύγει με το «διπλό» από το Ηράκλειο. Οι «κυανόλευκοι» ήρθαν ισόπαλοι 0-0 με τον Εργοτέλη χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν το «τρίποντο». Πιο χαρακτηριστική φάση το δοκάρι που είχε ο Άλαν Λαλίν στο 10ο λεπτό. Παρόντες και στο Ηράκλειο οι φίλοι της Νίκης.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Η Νίκη έδειξε τα …δόντια της στο Παγκρήτιο. Παίζοντας πολύ καλύτερα από τον πρωτοπόρο Εργοτέλη θα μπορούσε να είχε πάρει τους τρεις βαθμούς, αλλά δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε μένοντας στο 0-0. Και στο Ηράκλειο βρέθηκαν περίπου 20 οπαδοί της βολιώτικης ομάδας και την ενίσχυσαν όσο περισσότερο μπορούσαν.

 

Τα πλάνα

των προπονητών

Ο Στέλιος Μανωλάς επιφύλασσε μια έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα, όπου τοποθέτησε τον Χρήστο Τζιώρα αντί του Μπόζινταρ Τάντιτς, με τον Άλαν Λαλίν να περνά στην αριστερή πλευρά. Η διάταξη πάντως δεν άλλαξε (4-2-3-1). Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Βούρας, έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ψιάνο, Καρατζά, Βέρτζο και Κοντοδήμο. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής έπαιξαν οι Ριζογιάννης, Χατζής, οι Σκούφαλης και Λαλίν επιχειρούσαν από τις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Κυριάκο να συνεπικουρεί τον Τζιώρα που αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος.

Παρόμοιο σύστημα ακολούθησε ο τεχνικός του Εργοτέλη Σίνισα Γκόγκιτς. Την «κιτρινόμαυρη» εστία υπερασπίστηκε ο Αθανασίου, ενώ στα μετόπισθεν τοποθετήθηκαν οι Τζανακάκης (δεξιά), Ρέντζας (αριστερά), Γιοβάνοβιτς και Σαρρής (σέντερ μπακ). Στο χώρο του κέντρου έπαιξαν οι Μπουχαλάκης, Π. Ουέλινγκτον (αμυντικοί χαφ), Λαμπίν (δεξιά) και Χαντί (αριστερά), με τον Ρομάνο να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Ζάχορα που ήταν ο σέντερ φορ.

 

Άτυχοι στο α’ μέρος

οι «κυανόλευκοι»

Η Νίκη ξεκίνησε δυνατά και στο 10ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία και μάλιστα διπλή. Ο Μπουχαλάκης πιεζόμενος από το πρέσινγκ των «κυανολεύκων» έκανε λάθος ρίχνοντας την μπάλα πάνω στον Τζιώρα. Η μπάλα στρώθηκε στον Λαλίν, ο οποίος σούταρε αμέσως, αλλά σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι. Ο Σκούφαλης πήρε το «ριμπάουντ» και σούταρε εκ νέου ενώ η εστία ήταν ανυπεράσπιστη, μια και ο Αθανασίου είχε εξουδετερωθεί. Ωστόσο ο Εργοτέλης στάθηκε και πάλι τυχερός αφού η μπάλα βρήκε στο σώμα του Γιοβάνοβιτς και δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 17’ ο Ρέντζας έκανε συρτή σέντρα και βρήκετον Λαμπίν, ο οποίος στόπαρε την μπάλα στην «καρδιά» της περιοχής. Ωστόσο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον β’ βοηθό κ. Περικλείδη, με τον Ιβοριανό να συνεχίζει την προσπάθεια του και να σκοράρει, αλλά φυσικά το γκολ δεν μέτρησε.

Η ομάδα του Στέλιου Μανωλά ήταν κατά πολύ ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο αυτό το διάστημα. Έτσι στο 21’ χάθηκε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία. Σε μια ταχύτατη αντεπίθεση ο Λαλίν πέρασε εξαιρετική πάσα στον κενό χώρο. Εκεί κινήθηκαν οι Κυριάκος και Τζιώρας που βρίσκονταν σε πλεονεκτική θέση προ του Αθανασίου. Ωστόσο μπερδεύτηκαν μεταξύ τους αφήνοντας την μπάλα να περάσει κι έτσι χάθηκε η δυνατότητα να γίνει το 0-1.

Και μπορεί στο 21’ οι «κυανόλευκοι» να έχασαν από ασυνεννοησία την ευκαιρία, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα την πιθανότητα ενός γκολ της στέρησε ο κ. Αγγελάκης. Ο Χατζής κέρδισε καθαρά την μπάλα από τον νεοεισελθόντα Κοζορώνη και πάσαρε στον Λαλίν, που βγήκε στην κόντρα με εξαιρετικές προϋποθέσεις, καθώς η άμυνα του Εργοτέλη ήταν εκτεθειμένη. Ωστόσο ο Θεσσαλονικιός ρέφερι σταμάτησε τη φάση καταλογίζοντας ανύπαρκτο φάουλ στον Χατζή, απόφαση που προκάλεσε τις εύλογες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων.

Στα πρώτα 25 λεπτά η εμφάνιση της κρητικής ομάδας ήταν τόσο κακή υποχρεώνοντας τον Σίνισα Γκόγκιτς να προχωρήσει στην πρώτη του διορθωτική κίνηση μόλις στο 23’ αντικαθιστώντας τον Μπουχαλάκη με τον Κοζορώνη. Μέχρι εκείνο το διάστημα η μόνη φάση άξια λόγου για τους γηπεδούχους ήταν ένα κόρνερ του Λαμπίν στο 16’, με τον Π. Ουέλινγκτον να πιάνει κεφαλιά στον πρώτο δοκάρι και την μπάλα να παίρνει ύψος περνώντας παράλληλα από την εστία αλλά και αρκετά ψηλά καταλήγοντας πλάγιο άουτ.

Η γρήγορη αλλαγή φάνηκε να ωφελεί σε κάποιο βαθμό τον Εργοτέλη και στο 27’ είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Λαμπίν έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή και από θέση πλάγια δεξιά επιχείρησε διαγώνιο σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ.

Τα παραπάνω ήταν μια απλή παρένθεση της ανωτερότητας της Νίκης στο πρώτο ημίχρονο. Το βολιώτικο συγκρότημα βγήκε πάλι στο προσκήνιο και στο 37’ ο Κοντοδήμος σέντραρε και ο Γιοβάνοβιτς φάνηκε να μπερδεύεται. Ωστόσο ο Τζιώρας δεν αντιλήφθηκε το λάθος του αντιπάλου, με συνέπεια να μην μπορέσει να το εκμεταλλευτεί. Επίσης στο 43’ ο Κυριάκος εκτέλεσε κόρνερ, ο Αθανασίου απομάκρυνε προσωρινά με γροθιές και ο Σκούφαλης λίγο έξω από την περιοχή εξαπέλυσε βολέ το οποίο πέρασε πάνω από τα γκολπόστ.

 

Ευκαιρίες και στο β’

είχε η Νίκη

Η Νίκη μπήκε στο δεύτερο μέρος με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο. Έτσι στο 48’ ο Σκούφαλης έγινε κάτοχος της μπάλας από κακή απόκρουση του Κοζορώνη σε θέση πλάγια δεξιά. Ο έμπειρος εξτρέμ επιχείρησε να σουτάρει απευθείας, αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως ήθελε και εκείνη κατέληξε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Λαλίν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί λανθασμένη απόκρουση του Γιοβάνοβιτς σουτάροντας από το ύψος του πέναλτι, αλλά πιεζόμενος ασφυκτικά από τον Σαρρή αστόχησε.

Οι «κυανόλευκοι» έδειχναν να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι και στο 52’ πλησίασαν εκ νέου στο γκολ. Ο Λαλίν άνοιξε για τον Κοντοδήμο που έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί ο Χατζής με το κεφάλι έστρωσε για τον επερχόμενο Σκούφαλη, που σούταρε αμέσως αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα οριζόντιο δοκάρι. Επίσης στο 55’ ο Αθανασίου πρόλαβε την τελευταία στιγμή να διώξει προ του Τζιώρα.

Ο Εργοτέλης προσπάθησε να αντιδράσει και στο 60’ ο Λαμπίν έδωσε για τον Ρομάνο, που έμπαινε στη μεγάλη περιοχή αλλά υπό την πίεση του Βέρτζου έχασε το κοντρόλ διευκολύνοντας το έργο του Βούρα που μπλόκαρε.

Δύο λεπτά αργότερα οι δύο προπονητές έκαναν από μία αλλαγή. Ο Στέλιος Μανωλάς έριξε στη «μάχη» τον Παππά αντί του Τζιώρα, με τον Λαλίν να περνά στην κορυφή της επίθεσης. Στον αντίποδα ο Σίνισα Γκόγκιτς έβγαλε από το ματς τον Λαμπίν και στη θέση του έβαλε τον Χρυσοφάκη.

Στο 66’ ο Σκούφαλης έβγαλε ωραία κάθετη πάσα για τον Λαλίν, ο οποίος όμως για λίγο δεν πρόλαβε την μπάλα κι ενώ ήταν μόνος με τον Αθανασίου. Τρία λεπτά αργότερα ο Κυριάκος ήταν αυτός που προσπάθησε να βρει τον Λαλίν, αυτή τη φορά με σέντρα, η οποία όμως ήταν δυνατή και ο άσος από την Ονδούρα δεν την πρόλαβε.

Η δεύτερη ευκαιρία που έχασε ο Εργοτέλης στη χθεσινή συνάντηση σημειώθηκε στο 76’. Ο Χαντί, αφού «άδειασε» τον Παππά, πραγματοποίησε σέντρα και ο Χρυσοφάκης έπιασε κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Ο Τάντιτς αντί του Σκούφαλη ήταν η δεύτερη κίνηση του Στέλιου Μανωλά στο 77’, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ευαγγέλου πήρε τη θέση του Χαντί. Μάλιστα ο νεοεισελθών παίκτης του Εργοτέλης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο επόμενο λεπτό έπιασε άστοχη κεφαλιά μετά από σέντρα του Τζανακάκη.

Στο 83’ ο Παππάς έκανε ωραία ενέργεια και τροφοδότησε τον Κυριάκο. Ο αρχηγός της Νίκης βρισκόταν σε καλή θέση εντός περιοχής, αλλά καθυστέρησε δίνοντας το δικαίωμα στον Σαρρή να τον ανακόψει. Στο 86’ ο Καρατζάς δεν έδιωξε σωστά, με συνέπεια ο Κοζορώνης να κάνει αμέσως το σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 93’ ο Λαλίν μπήκε στη μεγάλη περιοχή και προσπάθησε να περάσει για τον Παππά, αλλά οι αμυνόμενοι πρόλαβαν να αποσοβήσουν τον κίνδυνο που πήγε να διαγραφεί στην εστία τους. Έτσι ο αγώνας ολοκληρώθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα, με τους παίκτες του Στέλιου Μανωλά να χειροκροτούνται από τους φιλάθλους της Νίκης…

 

Εργοτέλης-Νίκη 0-0

 

84. Αθανασίου

12. Τζανακάκης

77. Ρέντζας

89. Σαρρής

5. Γιοβάνοβιτς

10. Μπουχαλάκης

(22. Κοζορώνης 23’)

88. Π. Ουέλινγκτον

9. Λαμπίν

(7. Χρυσοφάκης 62’)

11. Χαντί

(93. Ευαγγέλου 78’)

8. Ρομάνο

20. Ζάχορα

 

12. Βούρας

6. Ψιάνος

18. Κοντοδήμος

4. Καρατζάς

5. Βέρτζος

14. Πουρτουλίδης

85. Χατζής

20. Σκούφαλης

(1. Τάντιτς 77’)

9. Λαλίν

7. Κυριάκος

(10. Ν. Ουέλινγκτον 89’)

66. Τζιώρας

(17. Παππάς 62’)

 

Σκόρερ: –

Κίτρινες: Βούρας, Ριζογιάννης

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Χαρίτος (Αθηνών), Περικλείδης (Μακεδονίας)

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το