Αθλητισμός

Έσβησε το όνειρο της απευθείας ανόδου για τη Νίκη

Το όνειρο της απευθείας ανόδου στη Σούπερ Λιγκ έσβησε χθες στο Πανθεσσαλικό για τη Νίκη. Η βολιώτικη ομάδα παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στη Δόξα Δράμας και πλέον μπορεί να ελπίζει σε άνοδο μόνο μέσω των πλέι οφ. Οι «κυανόλευκοι» δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν μένοντας μοιραία στο 0-0.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Φωτό: ΠΑΝ. ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ

 

Το νικηφόρο σερί σταμάτησε χθες στο Πανθεσσαλικό. Παρά τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων η Νίκη δεν μπόρεσε να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση που πρόβαλε η Δόξα Δράμας και έμεινε στο 0-0. Έτσι εξανεμίστηκαν οι ελπίδες για απευθείας άνοδο στη Σούπερ Λιγκ για το βολιώτικο συγκρότημα.

Οι «κυανόλευκοι» ήταν ανώτεροι από τους αντιπάλους τους. Πίεσαν, έκαναν φάσεις, αλλά αποδείχθηκαν άσφαιροι. Στον αντίποδα οι «μαυραετοί» εφάρμοσαν αμυντικογενή τακτική έχοντας ως βασικό στόχο την ισοπαλία την οποία και κατέκτησαν στο τέλος.

 

Τα πλάνα των

δύο προπονητών

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης επέλεξε σύστημα 4-4-2. Την εστία υπερασπίστηκε ο Βούρας έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ψιάνο, Σαμαρά, Βέρτζο και Κοντοδήμο. Στο χώρο του κέντρου αμυντικοί χαφ ήταν οι Χατζής και Πουρτουλίδης, οι Παππάς και Τάντιτς επιχειρούσαν από τις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τους Λαλίν και Φλίγκο να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Παναγιώτης Τζαναβάρας παρέταξε την ομάδα του με συντηρητικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ξενοδόχοφ, ενώ στα μετόπισθεν τοποθετήθηκαν οι Στεργιανός (δεξιά), Μπουτζίκος (αριστερά), Μκρτσιαν και Μιλένκοβιτς (σέντερ μπακ). Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Ταραλίδης, Μπαλής και Ιντζόγλου (στον άξονα), Ρούσεφ (δεξιά) και Στόικος (αριστερά), με μοναδικό προωθημένο τον Τότο. Πάντως ο Ταραλίδης συχνά γύριζε και ως τρίτος κεντρικός αμυντικός μέχρι το 31’, καθώς στη συνέχεια -μετά την είσοδο του Κοντέων- έπαιξε στόπερ.

 

Νωθρό ξεκίνημα

των «κυανολεύκων»

Η Νίκη ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι σε αντίθεση με τη Δόξα, που έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο τουλάχιστον στο πρώτο τέταρτο. Πάντως η βολιώτικη ομάδα είχε κάποιες καλές στιγμές σ’ αυτό το διάστημα για να ανοίξει το σκορ.

Έτσι στο 7’ ο Τάντιτς εκτέλεσε φάουλ με τον Μιλένκοβιτς να διώχνει στο πρώτο δοκάρι, ενώ στο 10’ ο Σέρβος μέσος πέρασε κάθετη πάσα στον Φλίγκο, ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση. Ωστόσο αντί να σουτάρει με το αριστερό προσπάθησε να στρώσει την μπάλα στο δεξί, με συνέπεια να καθυστερήσει και να κλειστεί από τον Μκρτσιαν και να χαθεί η ευκαιρία.

Στον αντίποδα το συγκρότημα του Παναγιώτη Τζαναβάρα έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ των γηπεδούχων στο 9’. Ο Σαμαράς πρόλαβε τον Τότο, ενώ στο 16’ μετά από σέντρα του Ταραλίδη ο Στόικος έπιασε σουτ στην κίνηση χωρίς να βρει στόχο.

Μετά το 20’ οι παίκτες του Απόστολου Χαραλαμπίδη έγιναν πιο επιθετικοί και έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ. Πρώτα στο 21’ ο Τάντιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Ξενοδόχοφ επιχείρησε άστοχη έξοδο, αλλά ο Βέρτζος έπιασε κεφαλιά που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 27’ ο Τάντιτς πραγματοποίησε ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά και αφού απέφυγε τον Στεργιανό σούταρε δυνατά αλλά εκτός εστίας. Στο επόμενο λεπτό ο Σέρβος μέσος εκτέλεσε κόρνερ, όμως ο Λαλίν δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε με το κεφάλι και εκείνη κατέληξε άουτ.

Από την πλευρά της η Δόξα είχε μια καλή αντεπίθεση στο 25’, με τον Στόικο να φεύγει επικίνδυνα στην αντεπίθεση. Ευτυχώς για τη Νίκη ο Ψιάνος έβαλε σωστά το σώμα του και εξουδετέρωσε τον κίνδυνο.

Ο Στεργιανός αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με τον Τάντιτς στη δεξιά πλευρά της οπισθοφυλακής των Δραμινών, πράγμα που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Παναγιώτη Τζαναβάρα. Ο τεχνικός των φιλοξενουμένων έκανε γρήγορα την πρώτη του αλλαγή περνώντας τον Κοντέων στη θέση του Στεργιανού. Ο πρώην παίκτης της Νίκης και του Ολυμπιακού Βόλου τοποθετήθηκε ως αμυντικός χαφ, ο Ταραλίδης οπισθοχώρησε στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Μκρτσιαν έπαιξε δεξιά στην άμυνα.

Το παιχνίδι άρχισε να αποκτά ρυθμό με τους δύο «μονομάχους» να επιζητούν το γκολ. Έτσι στο 35’ ο Μπουτζίκος «έβγαλε» σέντρα με τον Τότο να αστοχεί με το κεφάλι, ενώ η συνέχεια ανήκε στη βολιώτικη ομάδα. Στο 37’ ο Τάντιτς σέντραρε, αλλά ο Μιλένκοβιτς πρόλαβε τον Λαλίν την τελευταία στιγμή, ενώ δύο λεπτά μετά ο Ψιάνος απέφυγε ωραία τον Στόικο και σούταρε δυνατά για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Ξενοδόχοφ. Έτσι το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

 

Πίεσε η Νίκη, αλλά

χωρίς αποτέλεσμα

Η τύχη δεν ήταν με το μέρος της Νίκης χθες, πράγμα που φάνηκε και στο ότι αναγκάστηκε σε υποχρεωτική αλλαγή, αφού Σαμαράς αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε. Έτσι στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε ο Καρατζάς αντί του υψηλόσωμου κεντρικού αμυντικού.

Η επανάληψη ήταν ένας μονόλογος της βολιώτικης ομάδας που προσπάθησε να πετύχει το πολύτιμο γκολ. Στο 47’ ο Λαλίν έβγαλε σέντρα, με τον Ταραλίδη να διώχνει με το κεφάλι προ του Φλίγκου που καραδοκούσε, ενώ στο 51’ φάουλ του Ταραλίδη πέρασε πάνω από τα γκολπόστ.

Οι «κυανόλευκοι» προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, αλλά το γκολ δεν ερχόταν, παρά τις μεγάλες ευκαιρίες. Στο 52’ ο Κοντοδήμος εκτέλεσε κόρνερ, ο Βέρτζος κέρδισε την κεφαλιά, ο Ξενοδοχόφ βρήκε την μπάλα, χωρίς να της αποτρέψει την πορεία προς τα δίχτυα. Ωστόσο ο Μπουτζίκος σαν «από μηχανής θεός» πάνω στη γραμμή αποσόβησε το βέβαιο τέρμα. Στο επόμενο λεπτό βολέ του Παππά πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι (άουτ), ενώ στην αντεπίθεση ο Βούρας βγήκε έγκαιρα από την εστία του και μπλόκαρε στα πόδια του Τότο.

Τεράστια ευκαιρία χάθηκε για τη Νίκη και στο 56’. Ο Ψιάνος από τα δεξιά έβγαλε σέντρα, ο Ξενοδόχοφ απέτυχε να διώξει με γροθιές και ο Λαλίν προ κενής εστίας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 57’ ο Ουέλινγκτον αντικατέστησε τον Φλίγκο σε μια προσπάθεια του Απόστολου Χαραλαμπίδη να «ανακατέψει την τράπουλα» ψάχνοντας λύση στην επιθετική δυστοκία. Ωστόσο η Νίκη δεν βρήκε τον στόχο ούτε στο 63’ σε εναέριο βολέ του Κοντοδήμου, που έφυγε πάνω από την εστία, ούτε και σε φάουλ του Ουέλινγκτον που σταμάτησε στο τείχος λίγο αργότερα, ενώ το νέο σουτ του Λαλίν κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

Στο 67’ ο Ουέλινγκτον εκτέλεσε φάουλ με τη μορφή σέντρας-σουτ, απέκρουσε προσωρινά ο Ταραλίδης, ο Τάντιτς σούταρε εκ νέου για να κοντράρει η μπάλα σε σώματα αμυνομένων.

Ο κόσμος ξεσηκώθηκε στις εξέδρες προσπαθώντας να ενισχύσει τη βολιώτικη ομάδα, ενώ και ο Απόστολος Χαραλαμπίδης τα έπαιξε όλα για όλα με τη χρησιμοποίηση του Τζιώρα αντί του Παππά. Το σχήμα ήταν πολύ επιθετικό και η πίεση των «κυανολεύκων» προς τα καρέ της Δόξας εντεινόταν ολοένα και περισσότερο. Ταυτόχρονα, όμως, μεγάλο ήταν και το άγχος των παικτών της Νίκης, που δεν είχαν καθαρό μυαλό για να τελειώσουν τις φάσεις.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά λίγο έλειψε να έρθει και η ψυχρολουσία στο 79’. Σε μια ταχύτατη αντεπίθεση των «μαυραετών» ο Μουδούρογλου (είχε περάσει αλλαγή αντί του Τότο) πρόλαβε την έξοδο του Βούρα και γύρισε προς την κενή εστία. Για καλή τύχη της Νίκης ο Ψιάνος την ύστατη ώρα έκοψε τον Κάσσο (είχε αντικαταστήσει τον Στόικο), με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι (κόρνερ).

Μια ακόμη καλή στιγμή για τη Νίκη σημειώθηκε στο 81ο λεπτό. Ο Τάντιτς σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Μκρτσιάν, τη διεκδίκησαν οι Τζιώρας και Ξενοδόχοφ χωρίς να την κερδίσει κανείς, αλλά ουδείς παίκτης των γηπεδούχων δεν βρέθηκε στη μικρή περιοχή για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Ενδεικτική του άγχους που είχαν οι «κυανόλευκοι» ήταν η φάση του 83ου λεπτού. Ο Λαλίν έγινε κάτοχος της μπάλας στη μεγάλη περιοχή, αλλά δεν τον άφησε να συνεχίσει ο …Χατζής που ήταν εκτεθειμένος και η φάση σταμάτησε ως οφσάιντ.

Επίσης στο 89’ ο Ουέλινγκτον, αν και έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια σούταρε στα ύψη, ενώ στο 90’ Κοντοδήμος και Τάντιτς συνδυάστηκαν άψογα. Ο πρώτος πραγματοποίησε σέντρα, ο Τζιώρας έπιασε γυριστή κεφαλιά, αλλά ο Ταραλίδης με …αυτοθυσία ανέκοψε την πορεία της μπάλας προς την εστία παραχωρώντας κόρνερ.

Στα λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι. Οι φιλοξενούμενοι πέφτοντας στο έδαφος «ροκάνιζαν» το χρόνο και στο τέλος πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας. Το τελικό 0-0 απογοήτευσε παίκτες και φιλάθλους της Νίκης. Παρ’ όλα αυτά οι οπαδοί χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές του Απόστολου Χαραλαμπίδη για την προσπάθειά τους άσχετα αν το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό…

 

Νίκη-Δόξα Δρ. 0-0

 

12. Βούρας

6. Ψιάνος

18. Κοντοδήμος

55. Σαμαράς

(4. Καρατζάς 46’)

5. Βέρτζος

85. Χατζής

23. Πουρτουλίδης

17. Παππάς

(66. Τζιώρας 69’)

1. Τάντιτς

9. Λαλίν

46. Φλίγκος

(10. Ουέλινγκτον 58’)

 

67. Ξενοδόχοφ

36. Στεργιανός

(13. Κοντέων 31’)

15. Μπουτζίκος

3. Μκρτσιαν

89. Μιλένκοβιτς

6. Ταραλίδης

4. Μπαλής

8. Ιντζόγλου

10. Ρούσεφ

20. Στόικος

(21. Κάσσος 60’)

9. Τότο

(18. Μουδούρογλου 74’)

 

Σκόρερ: –

Κίτρινες: Καρατζάς, Βέρτζος – Μκρτσιαν, Μουδούρογλου

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Γεωργαράς (Άρτας), Βαφειάδης (Καρδίτσας)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το