Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στο Βόλο

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ήρθε χθες στην Αγριά, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στο πλαίσιο ερευνών της υπηρεσίας για τις διασυνδέσεις ατόμων με την «Χρυσή Αυγή». Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έγινε έρευνα σε σπίτια ατόμων στην Αγριά, αν και επίσημα η είδηση δεν επιβεβαιώνεται, καθώς τέτοιες έρευνες γίνονται με απευθείας εντολές του Αρχηγείου της Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η ηγεσία της τοπικής Αστυνομίας –όπως συμβαίνει σε τέτοιου είδους έρευνες της Αντιτρομοκρατικής- δεν φέρεται να έχει εμπλοκή – κάποιες φορές ούτε καν ενημερώνεται- για τις επιχειρήσεις της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Σε κάποιες περιπτώσεις ζητείται απλά η συνδρομή με αστυνομικούς, χωρίς όμως ουσιαστική επέμβαση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Αντιτρομοκρατική έκανε έρευνα σε σπίτια ατόμων οι οποίοι είναι απόστρατοι και υπήρχαν πληροφορίες για επαφές τους με στελέχη της «Χρυσής Αυγής». Η έρευνα στοχεύει στον εντοπισμό τυχόν όπλων ή υλικού που να μπορεί να τους συνδέει με την «Χρυσή Αυγή». Το αποτέλεσμα των ερευνών αξιοποιείται από την υπηρεσία για την περαιτέρω διαδικασία.

Το θέμα της «Χρυσής Αυγής», με τις συλλήψεις, τις προφυλακίσεις και τις έρευνες μπορεί να μην κυριαρχεί πλέον στην καθημερινή επικαιρότητα και να μην αποτελεί την πρώτη είδηση, ωστόσο οι υπηρεσίες συνεχίζουν τις ενέργειές τους με «σβηστά φώτα».

Η κινητικότητα στην Αγριά, χθες, έπεσε στην αντίληψη πολιτών και κατοίκων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κλιμάκιο ήρθε το μεσημέρι με συγκεκριμένη αποστολή και για συγκεκριμένη έρευνα. Αυτό που αναζητείται είναι τυχόν οπλισμός ή άλλο υλικό που να παραπέμπει στην «Χρυσή Αυγή» και να συνδέει άτομα με την οργάνωση.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι έχουν αναλάβει τον φάκελο «Χρυσή Αυγή», αναζητούν νέα στοιχεία, πρόσωπα και υλικό που θα οδηγήσουν σε νέες αποκαλύψεις. Διερευνούν κάθε πληροφορία που φέρει άτομα να είχαν σχέση με τις οργανώσεις της «Χρυσής Αυγής» στο Βόλο ή και με τα στελέχη της οργάνωσης, ενδεχομένως και με τον βουλευτή του κόμματος στο Νομό. Το ζητούμενο των ερευνών είναι ο εντοπισμός της κατοχής τυχόν όπλων, και όχι η συναναστροφή, που σε καμία φυσικά περίπτωση δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα ή μπορεί να ληφθεί ως στοιχεία δικογραφίας.

Επίσημα η «Θ» αναζήτησε στοιχεία, ωστόσο δεν έλαβε επιβεβαίωση, καθώς όλο το σκηνικό ελέγχων και ερευνών δεν δημοσιοποιείται και σε μία τέτοια ειδικά φάση – αναζήτησης στοιχείων- δεν ανακοινώνεται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το