Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 22-11-2013

Κλαδεύουν μόνοι τους για να τα σώσουν

Όρθιοι κορμοί χωρίς κλαδιά, ξύλινες κολόνες δηλαδή ή στην καλύτερη των περιπτώσεων μερικά κλαράκια, απομένουν σε διάφορα πεζοδρόμια της πόλης μετά το πέρασμα των ειδικών συνεργείων της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου.

Επειδή δεν κλαδεύτηκαν τα δέντρα σε διάστημα επταετίας, πρέπει τώρα να …τιμωρηθούν και το πράσινο κεφάλαιο και οι πολίτες που ρωτάνε γιατί δεν γινόταν τακτικότερη περιποίηση των δέντρων ώστε να αποφευχθούν οι καρατομήσεις;

Απαντούν οι ίδιοι καθώς βλέπουν τα αλυσοπρίονα να προσεγγίζουν την περιοχή τους. Με σκάλες, άλλοι σκαρφαλώντας, με χειροπρίονα, κλαδεύουν τα δέντρα έξω από το σπίτι τους, αραιώνουν τις φυλλωσιές ώστε να… ξεγελάσουν τα συνεργεία και να σώσουν τα δέντρα που φύτεψαν και μεγάλωσαν με φροντίδα και κόπο από το μακελειό.

Μόνο στο Δήμο Βόλου μπορούσε να συμβεί αυτό…

Α.Φ.

Να καθαριστούν τα φρεάτια

Μπορεί το Συντονιστικό του Δήμου Βόλου να δηλώνει έτοιμο εν όψει χειμώνα, ωστόσο η πόλη σε πολλά της σημεία κάθε άλλο παρά έτοιμη είναι να αντιμετωπίσει μια καταρρακτώδη βροχή. Τα στόμια δεκάδων υπονόμων είναι κλειστά από φύλλα και σκουπίδια, όπως στην οδό Μακρινίτσης με Μακρυγιάννη, ενώ και σε σημεία όπου υπάρχει ο ποδηλατόδρομος-οχυρωματικό έργο, τα σκουπίδια δεν μαζεύονται, με αποτέλεσμα οι υπόνομοι να μην μπορούν να δεχθούν νερά, εφόσον είναι σε μεγάλες ποσότητες. Πριν λοιπόν γίνουν δηλώσεις περί ετοιμότητας, καλόν είναι να καθαριστεί η πόλη και το τελευταίο φρεάτιο απορροής υδάτων. Γιατί η πλημμύρα, αν γίνει, θα γίνει εντός της πόλης και όχι από τους χειμάρρους.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Χωρίς πινακίδες

Ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητο, ένα από τα αρκετά, κινείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στους δρόμους του Βόλου χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με ισχυρισμούς συμπολίτη. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, παρατηρεί τον οδηγό του οχήματος να κυκλοφορεί κανονικά στην πόλη και ένιωσε την υποχρέωση να ενημερώσει σχετικά την Τροχαία Βόλου. Τηλεφώνησε και ανέφερε το γεγονός, καθώς και όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και η απάντηση που έλαβε, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, από την Τροχαία ήταν ότι πρέπει να αναφέρει όσα γνωρίζει στο «100». Ο άνθρωπος επικοινώνησε με το «100» και ισχυρίζεται ότι η απάντηση που του έδωσαν οι αστυνομικοί από την άλλη άκρη της γραμμής ήταν ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι». Έκπληκτος ο συμπολίτης από την απάντηση που ισχυρίζεται ότι έλαβε από το «100» αναρωτιέται ποιοι τελικά είναι αρμόδιοι και υπεύθυνοι να επιληφθούν στην προκειμένη και όχι μόνο περίπτωση, καθώς διαπιστώνει και αρκετές αντίστοιχες στην πόλη. Παράλληλα, αναρωτιέται ποιοι ελέγχουν τη νομιμότητα κυκλοφορίας οχημάτων και τι θα συμβεί στην περίπτωση κατά την οποία ένα από αυτά που κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Οι απορίες εύλογες και οι απαντήσεις χρήσιμες…

Β.Κ.


Ελλείψεις

Αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την έλλειψη καθηγητών, τώρα έρχεται και το ζήτημα της περικοπής της σίτισης.

Οι μαθητές στο Μουσικό Σχολείο Βόλου πραγματοποιούν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας σε φορείς της πόλης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Και επιτέλους το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να στηρίξει ένα σχολείο που προσφέρει στην τέχνη, στον πολιτισμό διαπαιδαγωγώντας χιλιάδες έφηβους όλα αυτά τα χρόνια.

Φ.Σ.


Συντονισμός

Ετοιμότητα δήλωσαν Περιφερειακή Ενότητα, Δήμοι και άλλοι φορείς για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων για το χειμώνα. Πλέον τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν προχωρήσει, υπάρχει γνώση, αλλά και εμπειρία για παρέμβαση. Άλλωστε, όλοι θυμόμαστε, τι έγινε το 2006 στη Νεάπολη.

Το σημαντικότερο βέβαια είναι ο καλός συντονισμός και η συνεργασία μεταξύ τους. Και η προχθεσινή σύσκεψη για την πολιτική προστασία έδειξε ότι αυτό το κλίμα υπάρχει.

Φ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το