Τοπικά

Έπεσε «θύμα» ποδηλατόδρομου…

Βολιώτης, που γλίτωσε, ευτυχώς, μόνο με υλικές ζημιές που υπέστη το αυτοκίνητό του


Ο Δήμος θα καταβάλει αποζημίωση και θα προχωρήσει σε αποξήλωση τμημάτων του δικτύου

«Θύμα» ποδηλατόδρομου έπεσε το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής ένας συμπολίτης μας, γλιτώνοντας ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές στο αυτοκίνητό του. Το περιστατικό συνέβη στην οδό Μεταμορφώσεως, λίγο πάνω από την Αναλήψεως, όταν λόγω της ελλιπούς σήμανσης ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε το τσιμεντένιο κρηπίδωμα του ποδηλατόδρομου και προσέκρουσε με δύναμη σε αυτό. Για το συμβάν ενημερώθηκε άμεσα η Τροχαία, καθώς και η Δημοτική Αρχή, η οποία θα καταβάλει αποζημίωση για τις υλικές ζημιές. Στις προθέσεις του Δήμου Βόλου είναι να προχωρήσει στην αποξήλωση τμημάτων του δικτύου ποδηλατοδρόμων που χαρακτηρίζονται επικίνδυνα, ενώ να αναφερθεί ότι σε βάρος του Δήμου εκκρεμεί και η εκδίκαση αγωγής, επίσης για ατύχημα, που έχει καταθέσει επαγγελματίας αυτοκινητιστής.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ

[email protected]

Με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο μάς περιέγραψε χθες ο κ. Ανδ. Κουρουπάκης την περιπέτειά του και το ατύχημα που είχε προ μιας εβδομάδας, στον ποδηλατόδρομο της οδού Μεταμορφώσεως.

«Έστριψα από την Αναλήψεως και ξαφνικά βρέθηκα να προσκρούω στο τσιμεντένιο κρηπίδωμα του ποδηλατόδρομου. Ένιωσα ένα τρομερό τράνταγμα και πραγματικά φοβήθηκα πολύ, αλλά ευτυχώς γλίτωσα με τις υλικές ζημιές που υπέστη το αυτοκίνητό μου. Δεν υπάρχει πουθενά σήμανση να σε προειδοποιήσει για την ύπαρξη ποδηλατοδρόμου, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο έχουν αποκολληθεί και τα σιδερένια προστατευτικά κολωνάκια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από τον δυνατό κρότο που ακούστηκε λόγω της πρόσκρουσης του ΙΧ με το τσιμεντένιο κρηπίδωμα, αρκετοί περίοικοι βγήκαν στον δρόμο και όπως επισήμαναν στον κ. Κουρουπάκη, έχουν γίνει αρκετές φορές μάρτυρες παρόμοιων ατυχημάτων.

Οι ζημιές που υπέστη το ΙΧ του είναι δυο σκασμένα λάστιχα και παραμόρφωση των αντίστοιχων ζαντών. «Δεν γνωρίζω ακόμη το ύψος της ζημιάς, αλλά ούτε και αν έχουν προκληθεί και άλλες στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου μου, καθώς δεν έχω προλάβει να το πάω ακόμη στο συνεργείο», τόνισε ο παθών.

Χθες, το πρωί, ο κ. Κουρουπάκης επισκέφτηκε στο γραφείο του τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ηλ. Ξηρακιά, προκειμένου να του καταθέσει το αντίγραφο του Δελτίου Συμβάντων της Τροχαίας για το ατύχημα.

Ο κ. Ξηρακιάς με την σειρά του δεσμεύτηκε για την καταβολή αποζημίωσης για τις υλικές ζημιές, ενώ έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου να προχωρήσουν εντός των ημερών στην αποξήλωση του τμήματος του ποδηλατόδρομου, επί της οδού Μεταμορφώσεως, που χαρακτηρίζεται επικίνδυνο.

Ερωτηθείς ο κ. Κουρουπάκης να καταθέσει την άποψή του για το δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πόλη του Βόλου, είπε χαρακτηριστικά πως «η λέξη έκτρωμα δεν φτάνει. Είμαι οδηγός 34 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί τέτοιο χάλι. Πρόκειται για εντελώς λάθος σχεδιασμό και ένα έργο χωρίς καμία λειτουργικότητα. Αν δεν ληφθεί μέριμνα από τον Δήμο θα προκληθούν και άλλα ατυχήματα, με απρόβλεπτες ίσως συνέπειες. Να υπάρχουν ποδηλατόδρομοι στην πόλη, αλλά να είναι ασφαλείς για όλους», προσέθεσε ο ίδιος.

Να αναφερθεί, ότι σε βάρος του Δήμου Βόλου εκκρεμεί και η εκδίκαση αγωγής που έχει καταθέσει προ ετών επαγγελματίας αυτοκινητιστής, ο οποίος είχε ατύχημα στον ποδηλατόδρομο της οδού Φερών, στα Παλιά, το ΙΧ του οποίου υπέστη υλικές ζημιές.

«Θα αποξηλωθούν»

Ως γνωστόν, τις τελευταίες ημέρες η Δημοτική Αρχή επεξεργάζεται ένα σχέδιο προτάσεων, το οποίο αφορά την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη του Βόλου. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται και προτάσεις σχετικά με τους ποδηλατοδρόμους και την λειτουργικότητά τους, καθώς σε αυτό το κομμάτι υπάρχει έντονος προβληματισμός.

Θεωρείται βέβαιο ότι εκτός από το προαναφερόμενο τμήμα του ποδηλατόδρομου στην οδό Μεταμορφώσεως, πρόκειται να αποξηλωθούν και ορισμένα ακόμη που μετά την καταγραφή που έγινε, έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών.

Επίσης, στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι να αποξηλωθεί ένα μικρό τμήμα του ποδηλατόδρομου επί της οδού Μικρασιατών για την διευκόλυνση της πρόσβασης των ΙΧ σε πάρκιν παρακείμενου σούπερ μάρκετ, καθώς έχει διαπιστωθεί πως σε αυτό το σημείο τα μεγάλα οχήματα δεν μπορούν να στρίψουν.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, θα αποξηλωθούν και τμήματα του δικτύου ποδηλατοδρόμων, τα οποία βρίσκονται μπροστά σε οικοδομές που διαθέτουν ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης.

«Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη και σε αυτή θα προτείνονται και παρεμβάσεις για τους ποδηλατοδρόμους. Θα πρέπει να προκύψει ένα λειτουργικό σχέδιο για την ομαλή κυκλοφορία των ποδηλατών από τις συνοικίες προς το κέντρο», τονίζει ο κ. Ξηρακιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δημοτική Αρχή εκτός από την αποξήλωση των επικίνδυνων τμημάτων του δικτύου ποδηλατοδρόμων, σκέπτεται παράλληλα να προωθήσει την υλοποίηση σειράς βελτιωτικών παρεμβάσεων (ανύψωση στο ύψος του πεζοδρομίου).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το