Photo Gallery, Τοπικά

Ένας ξεχωριστός γάμος στη Ζαγορά


Το ζευγάρι και οι συγγενείς τους μπροστά στο Δημαρχείο Ζαγοράς

 

Στο Πήλιο σφραγίστηκε και τυπικά η ευτυχία Έλληνα και Τουρκάλας

 

Στο Δημαρχείο της Ζαγοράς ένωσαν τις ζωές τους δύο νέοι άνθρωποι δίνοντας τους όρκους αγάπης και πίστης. Ο Πέτρος Καπάκος 34 ετών, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, Έλληνας στην καταγωγή, γεννημένος και μεγαλωμένος όμως στη Γερμανία και η Φατμά Κούρτ, 30 ετών, σχεδιάστρια, τουρκικής καταγωγής, γεννημένη και μεγαλωμένη στη Γερμανία. Ήρθαν για διακοπές στο Πήλιο, στο Χορευτό, στις 14 Σεπτεμβρίου. Το περασμένο Σάββατο, πραγματοποίησαν το γάμο τους στο Δημαρχείο σε μία μοναδική και εντυπωσιακή τελετή.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Αντώνογλου τέλεσε το γάμο τους και μάλιστα σε δύο γλώσσες: Στα ελληνικά και τα γερμανικά. Παρόντες στο γάμο τους συγγενείς και στενοί φίλοι οι οποίοι ήρθαν από τη Γερμανία. Στάθηκαν δίπλα τους και χάρηκαν με τη χαρά τους. Παρών και ο μόλις οκτώ μηνών γιος τους, ο Ηλίας.

Ο Πέτρος και η Φατμά επέλεξαν το Πήλιο να κάνουν τις διακοπές τους και να ενώσουν τις ζωές τους επίσημα. Το «Σήμερα γάμος γίνεται» τραγούδησαν σε χορωδία στα ελληνικά και γερμανικά οι παριστάμενοι στην τελετή. Η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική και εντυπωσιακή. Το χάρηκαν όλοι, οι νεόνυμφοι, οι συγγενείς τους, αλλά και ο Δήμαρχος. «Ήταν ο καλύτερος γάμος που τελέσαμε έως τώρα στο Δημαρχείο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. «Το χαρήκαμε πραγματικά όλοι μας…» πρόσθεσε.

Ο Πέτρος Καπάκος, κατάγεται από την Ελλάδα, από γονείς πελοποννήσιους. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία. Κατοικεί στο Μόναχο. Η γνωριμία του με την Φατμά, όπως αναφέρει στη «Θ», έγινε μέσω του διαδικτύου. Άλλωστε ο 34χρονος είναι επαγγελματίας στο είδος. Η πρώτη τους επικοινωνία έγινε ηλεκτρονικά το 2009. Λίγες ημέρες μετά έγινε και η συνάντησή τους. Και η Φατμά γεννήθηκε και διαμένει στο Μόναχο. «Στις 5 Δεκεμβρίου του 2009 συναντηθήκαμε. Δεν θα έλεγα ότι ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος» εκμυστηρεύεται. «Μόλις την αντίκρισα ένιωσα όμορφα. Περισσότερο σεβασμό και θαυμασμό, θα έλεγα. Από εκείνη τη στιγμή είμαστε μαζί. Διαμέναμε σε απόσταση 100 περίπου χιλιομέτρων. Ένα μήνα αργότερα, μετά τη γνωριμία μας, αποφασίσαμε να συγκατοικήσουμε. Όλα έγιναν φυσιολογικά. Αβίαστα, αλλά συνειδητά. Στις 11 Ιανουαρίου 2011 γεννήθηκε ο γιος μας. Του δώσαμε το όνομα του πατέρα μου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή όταν ήμουν πολύ μικρός». Ο κ. Πέτρος Καπάκος δεν κρύβει πως η πρώτη σκέψη για να κάνει το γάμο του με την εκλεκτή της καρδιάς του ήταν η Ταϊλάνδη. «Είχα αποφασίσει να προτείνω στην Φατμά να πάμε διακοπές στην Ταϊλάνδη και εκεί να της ζητήσω να με παντρευτεί. Το έψαξα λιγάκι, αλλά διαπίστωσα ότι υπήρχε γραφειοκρατία, με βίζες και τα σχετικά. Είχα αποφασίσει πως θα κάναμε γάμο στις διακοπές μας» λέει και συνεχίζει: «Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρέθηκα στο Πήλιο. Μου άρεσε αυτό που έβλεπα. Κατέληξα στο Χορευτό. Έκλεισα το ξενοδοχείο, κανόνισα το ταξίδι μας και στις 14 Σεπτεμβρίου φτάσαμε». Ο κ. Καπάκος αναφέρει πως ρώτησε και σε άλλα Δημαρχεία του Πηλίου για να τελέσει το γάμο του, αλλά δεν διαπίστωσε ιδιαίτερη προθυμία. Όταν επικοινώνησε με το Δημαρχείο της Ζαγοράς, βρήκε ανταπόκριση και το αίτημά του έγινε δεκτό. «Ο Δήμαρχος ήταν πολύ εξυπηρετικός. Όπως έμαθα αργότερα έχει σπουδάσει στη Γερμανία και γνωρίζει πολλά από τη νοοτροπία εκεί. Έτσι και συμφωνήθηκε να γίνει ο γάμος στο Δημαρχείο Ζαγοράς».

Η Δημοτική Αρχή στόλισε όμορφα το Δημαρχείο. Ο στολισμός ζέστανε την ατμόσφαιρα και έδωσε ξεχωριστό χρώμα στην τελετή. «Όλα ήταν πολύ όμορφα και ενθουσιαστήκαμε. Ήταν τελικά πολύ καλή επιλογή να παντρευτούμε στο Πήλιο», σημειώνει ο κ. Καπάκος.

«Με την Φατμά τα έχουμε βρει. Δεν έχουμε διαφωνίες, παρά το ότι ανήκουμε σε διαφορετικούς λαούς, με άλλες νοοτροπίες» και προσθέτει με έμφαση πως «το μυστικό της ευτυχίας είναι ότι οι δύο δεν ενδιαφερόμαστε και συνεπώς δεν έχουμε διαφωνίες για τη θρησκεία και την πολιτική. «Αν δεν μπαίνουν στις ζωές των ανθρώπων αυτά τα δύο, τότε η ζωή κυλάει χωρίς ένταση…» υπογραμμίζει.

Ο Πέτρος, η Φατμά και ο γιος τους Ηλίας θα αναχωρήσουν από το Χορευτό στο τέλος της εβδομάδας. Η ευτυχία τους σφραγίστηκε, επίσημα και τυπικά πλέον….

Οι ευχές όλων θα τους συνοδεύουν στη δεύτερη πατρίδα τους, τη Γερμανία.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το