Photo Gallery, Τοπικά

Παμβολιώτικο «όχι» στα χαράτσια

 

Από παλιότερη κινητοποίηση στο Βόλο

 

Συλλαλητήριο διοργανώνεται σήμερα 7 μ.μ. στην παραλία από ΕΚΒ – ΑΔΕΔΥ

 

Αντιμέτωπη με την παμβολιώτικη οργή και την αξίωση του κόσμου να πάρει αμέσως πίσω τα επαχθή μέτρα – σοκ σε βάρος της Ελληνικής Κοινωνίας, αλλά και να ξεκινήσει να τα εφαρμόζει πρώτα από τους ίδιους τους Υπουργούς της, όλους τους βουλευτές, και όλους τους «ημετέρους» τους, θα βρεθεί η κυβέρνηση σήμερα στις 7 μ.μ. κατά την πραγματοποίηση του Παμβολιώτικου Συλλαλητηρίου του Ε.Κ. Βόλου με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ.

Χιλιάδες εργαζόμενοι όλων των κλάδων, οι οποίοι ήδη ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Βόλου και δηλώνουν συμμετοχή στο Συλλαλητήριο, αναμένεται, μαζί με συνταξιούχους, ανέργους, δημοσιοϋπάλληλους και απλούς πολίτες που θίγονται το ίδιο σκληρά από τα χαράτσια, να δώσουν μαχητικό «παρών» στην παραλία του Βόλου (Μνημείο Πεσόντων), μπροστά από το Πανεπιστήμιο, στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση πως «Αδυνατούμε πια να πληρώσουμε, γιατί απλούστατα δεν μας έχουν απομείνει άλλα λεφτά».

Από την πλευρά του, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, με την ομόφωνη εξουσιοδότηση της Διοίκησης, αλλά και της πρόσφατης Σύσκεψης Σωματείων – Αντιπροσώπων εντείνει την εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζόμενων, με στόχο την όσο το δυνατόν πιο μαζική συμμετοχή τους στο σημερινό Συλλαλητήριο.

Απευθύνοντας προς τους εργαζόμενους «ύστατη έκκληση, να βγουν από την «χειμερία νάρκη» και την παθητικότητα και να πάρουν την υπόθεση επιβίωσής τους στα δικά τους τα χέρια, σταματώντας, με τη γενικευμένη αντίδρασή τους, τα κυβερνητικά σχέδια κοινωνικής αποσάθρωσης, το ΕΚΒ έχει αναπτύξει κύκλο επαφών με όλους τους μαζικούς χώρους και τους κλάδους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας για τη σύμπηξη ενιαίου μετώπου αντίστασης».

«Είναι ένα Συλλαλητήριο που γίνεται από σένα για σένα», αναφέρει στη διακήρυξή του το ΕΚΒ. «Είναι ένα Συλλαλητήριο ενάντια στο χθες και στο σήμερα, ένα Συλλαλητήριο για το δικό σου το αύριο. Στάσου στο πλάι μας, για να τους πούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ άλλα λεφτά να τους ΔΩΣΟΥΜΕ, γιατί μ’ αυτά τα λεφτά πρέπει να πληρώσουμε το γάλα των παιδιών μας. Έλα, για να ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΩΡΗΔΟΝ στα μούτρα τους τούς ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ τους. Για να τους πούμε ότι θα τους κόψουμε τα χέρια, ΑΝ τολμήσουν και μας κόψουν το ρεύμα! Για να τους αναγκάσουμε να σταματήσουν τα φαγοπότια και τις σπατάλες, ξεκινώντας όχι από σένα το φουκαρά, αλλά, πρώτα, απ’ την αφεντιά τους.  Μειώνοντας πρώτα στο μισό τους δικούς τους χοντρο – μισθούς και αυξάνοντας τα όρια συνταξιοδότησής τους στα ίδια όρια, που ΨΗΦΙΖΟΥΝ για σένα!

Για να τους αναγκάσουμε να ξεκινήσουν την «εργασιακή εφεδρεία», πρώτα απ’ τη «βουλευτική εφεδρεία», καθώς μαζεύτηκαν πάρα πολλοί εκεί στη Βουλή, για να τους πληρώνει ο Ελληνικός Λαός να τον… σφάζουν. Για να τους πούμε να βρουν άλλον τρόπο να απολογηθούν στην τρόικα για… την αναποτελεσματικότητα της πολιτικής τους…».

 

«Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια»

 

Με σύνθημα «Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια – Δεν πληρώνουμε την κρίση τους» οι Αγανακτισμένοι Πολίτες του Βόλου, το Συντονιστικό Καταλήψεων και Γενικών Συνελεύσεων Βόλου, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας και ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καλούν τους πολίτες του Βόλου να συμμετέχουν σε πλατιές μαζικές κινητοποιήσεις για να σταματήσουν την επιβολή των χαρατσιών. Με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως παρεμβαίνουν «με την πρωτοβουλία «Δεν Πληρώνω» σήμερα Τετάρτη (6μ.μ.) στην πλατεία Ελευθερίας, συμμετέχουμε στη σημερινή (7μ.μ.) παμβολιώτικη συγκέντρωση στην παραλία, καθώς και στη συνάντηση συντονισμού σωματείων, επιτροπών, πρωτοβουλιών, κινήσεων, οργανώσεων για να προετοιμάσουμε την παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία το πρωί της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου».

Εξάλλου, το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς Μαγνησίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Παρεμβαίνουμε με την πρωτοβουλία «Δεν πληρώνω» στην πλ. Ελευθερίας, Τετάρτη 28/9 6μμ. Συμμετέχουμε στην παμβολιώτικη συγκέντρωση στην παραλία (άγαλμα) Τετάρτη 28/9 7μμ. Συμμετέχουμε στη συνάντηση συντονισμού σωματείων, επιτροπών, πρωτοβουλιών, κινήσεων, οργανώσεων για να προετοιμάσουμε την παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία το πρωί της Παρασκευής 30/9.

Αυτά τα μέτρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσουν.

Αυτά τα χαράτσια δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρωθούν.

Να τα πληρώσουν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργοδότες, οι κατέχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Γενικός ξεσηκωμός για μεγάλο-πλατύ-μαζικό κίνημα ανυπακοής-αντίστασης-ανατροπής αυτών των πολιτικών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το