Τοπικά

Έμεινε τραυματισμένος 24 ώρες σε γκρεμό βάθους 50 μέτρων

Οδηγός ΙΧ που ξέφυγε από την πορεία του στη θέση «Αλυκόπετρα»

Πολύ τυχερός στάθηκε 35χρονος ηλεκτρολόγος, κάτοικος Βόλου, ο οποίος για ένα 24ωρο έμεινε τραυματισμένος, μετά από τροχαίο ατύχημα, σε γκρεμό βάθους 50 μέτρων, μέχρι να εντοπιστεί.

Ο 35χρονος τραυματίστηκε στο πόδι και τα πλευρά μετά την πτώση του με το αυτοκίνητο σε χαράδρα, στο 20ο χιλιόμετρο του δρόμου Βόλου-Ζαγοράς, στην θέση «Αλυκόπετρα».

Το ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας αλλά ο οδηγός εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης. Η επιχείρηση διάσωσής του διήρκησε δύο περίπου ώρες. Ο 35χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο 35χρονος επέστρεφε προχθές το απόγευμα από την Ζαγορά στο Βόλο. Γύρω στις 6 το απόγευμα, στη διαδρομή προς το Βόλο, το αυτοκίνητό του εξετράπη της πορείας, στη θέση «Αλυκόπετρα». Το όχημα ακολούθησε τρελή πορεία προς τον γκρεμό μέχρι να σταματήσει σε συστάδα θάμνων σε βάθος 50 περίπου μέτρων.

Κανείς δεν αντελήφθη την πτώση του οχήματος. Την ώρα του ατυχήματος είχε αρχίσει να σουρουπώνει, ενώ στο δρόμο δεν κινούνταν άλλα αυτοκίνητα.

Ο 35χρονος τραυματίστηκε από την πτώση του οχήματός του, ευτυχώς όμως όπως διαπιστώθηκε όχι σοβαρά. Σίγουρα οι ώρες που έμεινε στον τόπο του ατυχήματος ήταν πολύ δύσκολες και επίπονες. Ο 35χρονος, παρά τον τραυματισμό του, το κρύο και το ερημικό σημείο όπου βρέθηκε, κατάφερε να περάσει την νύχτα της Δευτέρας και σχεδόν τη μισή ημέρα της Τρίτης.

Φαίνεται, όπως έγινε γνωστό, ότι προσπάθησε να ανέβει στο δρόμο από ένα μονοπάτι, αλλά η κατάστασή του σε συνδυασμό με το απόλυτο σκοτάδι, δεν του το επέτρεψαν ενώ στο σημείο της πτώσης δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τις 3, περιπατητής εντόπισε το όχημα στο γκρεμό και στη συνέχεια τον τραυματισμένο οδηγό. Αμέσως έσπευσε να του προσφέρει βοήθεια ενώ κάλεσε και τους διασώστες. Η Πυροσβεστική Βόλου δέχθηκε κλήση για συνδρομή βοήθειας στις 4 το απόγευμα. Τρεις πυροσβέστες μετέβησαν στο σημείο της πτώσης, που με την συνδρομή αστυνομικών και ανδρών του ΕΚΑΒ κατάφεραν να μεταφέρουν τον 35χρονο από το σημείο της πτώσης του. Με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου όπου διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί κατάγματα σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Η Τροχαία διενεργεί έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος. Αστυνομικοί της Τροχαίας μετέβησαν αργά χθες το απόγευμα να πάρουν κατάθεση από τον 35χρονο οδηγό στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογο ατύχημα είχε σημειωθεί πριν από δύο περίπου μήνες, στο δρόμο Πορταριάς-Μακρινίτσας. Και σε εκείνη την περίπτωση 45χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και στη συνέχεια έπεσε σε γκρεμό βάθους 50-60 μέτρων. Ο 45χρονος είχε μείνει τραυματισμένος μέσα στο όχημά του μία ολόκληρη νύχτα και εντοπίστηκε την επομένη από διερχόμενους. Είχε σταθεί και εκείνος πολύ τυχερός…

Πτώση ΙΧ στη θάλασσα

Τυχερός όμως στάθηκε και ο οδηγός ενός άλλου οχήματος, που βρέθηκε τις πρωινές ώρες χθες στη θάλασσα. Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα, στο δρόμο Βόλου-Αγριάς, λίγο πριν την Παιδόπολη. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που έπεσε στη θάλασσα. Το βάθος είναι πολύ μικρό στο σημείο αυτό. Ο οδηγός κατάφερε να βγει από το όχημα σώος. Περαστικός οδηγός κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο το ΕΚΑΒ, ωστόσο -όπως έγινε γνωστό- ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε στη θάλασσα δεν θέλησε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο. Το όχημα υπέστη υλικές ζημιές.

Τούλα Κεκάτου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το