Photo Gallery, Πολιτισμός

Έκθεση αυτοδίδακτων ζωγράφων στην Ιωλκό

Εγκαινιάζεται σήμερα στο Αρχοντικό Ζαφειρίου

 

 

 

Η Δημοτική Ενότητα Ιωλκού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θεοφίλεια 2011» διοργανώνει την 15η έκθεση αυτοδίδακτων ζωγράφων στο Αρχοντικό Ζαφειρίου, στον Αγ. Ονούφριο, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν σήμερα και ώρα 8.30 μ.μ.

Κάθε χρόνο όλο και περισσότερο αυξάνει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών οι οποίοι με κάποιο τους έργο επιθυμούν να συμμετέχουν στην έκθεση. Αν και η έκθεση ξεκίνησε τα πρώτα χρόνια με τη συμμετοχή αυτοδίδακτων ζωγράφων μόνο από την περιοχή της Θεσσαλίας, τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν με έργα τους καλλιτέχνες από διάφορα μέρη της Ελλάδος, όπως Αθήνα , Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Άνδρο και φυσικά και από την περιοχή μας, αλλά και από ολόκληρη τη Θεσσαλία. Σήμερα οι συμμετοχές των καλλιτεχνών έχουν φθάσει τις 70, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων.

Με την έκθεση αυτή δίνεται η ευκαιρία σε κάθε καλλιτέχνη να παρουσιάσει το έργο του όπου μέσα από αυτό εκφράζεται με το δικό του τρόπο αποτυπώνοντας λέξεις και συναισθήματα . Με την όρασή του προσλαμβάνει τα μηνύματα και προσπαθεί να τα μετουσιώσει, να δημιουργήσει και να δώσει στον άλλον τη δυνατότητα να δει και αυτός, με τα μάτια του, αλλά κυρίως να ταξιδέψει με το νου του, στο χώρο και στον χρόνο. Επιδιώκει να πει πράγματα που δεν είναι εύκολο πολλές φορές να τα πει με λόγια, άλλωστε μια εικόνα αντιστοιχεί με χίλιες λέξεις.

Η διακεκριμένη Ελληνίδα ζωγράφος και χαράκτρια Βάσω Κατράκη εκφράστηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τα έργα ενός αυτοδίδακτου λαϊκού ζωγράφου λέγοντας « έχει το μεγάλο προνόμιο να μιλάει άμεσα με τα πράγματα που τον περιβάλλουν. Έχει μια οικειότητα, μια θερμή χειραψία με τη φύση, τα συμβάντα και ότι συνθέτει τη απλή και ταπεινή ζωή του. Κουβαλάει μέσα του όλους τους αντίλαλους των βουνών του, καημούς και δάκρυα, τραγούδια και όνειρα».

Η διοργάνωση της έκθεσης αυτής, η οποία άλλωστε είναι θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού και όχι μόνον, είναι σημαντική από το γεγονός και μόνον ότι παρέχει τη δυνατότητα, αλλά ταυτόχρονα ενθαρρύνει τους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να απολαύσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής μαζί με το φιλότεχνο κοινό.

Εξ ίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι στην έκθεση αυτή τα τελευταία χρόνια δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουν με τα έργα τους νέοι από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, καθώς επίσης και νέοι από το Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.

΄Ωρες λειτουργίας της έκθεσης καθημερινά 18.30 – 21.00.

Για κάθε πληροφορία και δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δημοτική Ενότητα Ιωλκού τηλ. 24213 53520 – 53522 πρωί (κ. Πιτσιώρη).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το