Αθλητισμός

Έκαναν κακό παιχνίδι…

Οι «ερυθρόλευκοι» του Βόλου ηττήθηκαν από τον ανώτερο Ολυμπιακό

Ανώμαλα «προσγειώθηκε» ο Ολυμπιακός Βόλου στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη μεγαλειώδη εμφάνιση και το εντυπωσιακό 0-4 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, γνώρισαν την ήττα με 1-0 από την ομάδα του Πειραιά εντός έδρας, πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση.

Η απόδοση όλων σχεδόν των παικτών του Σάκη Τσιώλη κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα ήταν πάρα πολλά. Το βολιώτικο συγκρότημα δεν είχε ρυθμό και την εκρηκτικότητα που το διέκρινε στα προηγούμενα ματς, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη άμυνα, τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα, ενώ δεν είχε παράλληλα και καλή αμυντική λειτουργία.

Παίκτες «κλειδιά» της ομάδας (όπως είναι οι Άλβαρεζ, Μόνχε, Καπετάνος) βρέθηκαν σε κακή μέρα και η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Μάλιστα, ο αντίπαλος θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα τέρματα, βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε στο παιχνίδι.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο, με τους φιλοξενούμενους να μη μπορούν να βρουν χώρους για να απειλήσουν την εστία του Γιακούποβιτς. Κατάφεραν, ωστόσο, σε μια αντεπίθεση στο 19’ να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με ωραία προσπάθεια του Ριέρα και εκτελεστή τον Φουστέρ και στη συνέχεια έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Το γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου επηρέασε αρνητικά την ψυχολογία των παικτών του Σάκη Τσιώλη, οι οποίοι πάντως στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς όμως να χάσουν την πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Δικαίως πάντως διαμαρτύρονται για τη φάση της ανατροπής του Σολάκη από τον Τοροσίδη μέσα στην περιοχή, με τον Καλόπουλο να κλείνει τα… μάτια και να μην καταλογίζει το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου.

Από τον Ολυμπιακό Βόλου σημαντική ήταν η απουσία για μια ακόμη φορά του Χαβιέ Ουμπίντες, ενός ποδοσφαιριστή που δίνει άλλη οντότητα στην ομάδα με το δημιουργικό του παιχνίδι. Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει «καθαρές» φάσεις για γκολ μπροστά από την αντίπαλη εστία, με εξαίρεση μία προσπάθεια του Μπρέσκα στο πρώτο ημίχρονο και ένα σουτ επίσης του Σλοβάκου επιθετικού στην επανάληψη, το οποίο πέρασε άουτ.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, εκμεταλλεύτηκε την κίνηση του Τσιώλη να ρίξει και δεύτερο επιθετικό στο παιχνίδι (Μαρτίν) και ήλεγξε το κέντρο, έχοντας παίκτη παραπάνω στη μεσαία γραμμή.

Γρήγορα ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου έβαλε στο ματς τον Ακόστα αντί του Σολάκη, προκειμένου η ομάδα του να ισορροπήσει το ματς, γιατί πιο πιθανό ήταν να δεχθεί το βολιώτικο συγκρότημα και δεύτερο γκολ, παρά να ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι, ήταν αυτοί που είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν τουλάχιστον ένα ακόμη γκολ, με την άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου να στέκεται τυχερή (απουσίασαν οι τιμωρημένοι Σανκαρέ και Ζαραδούκας) και τον Γιακούποβιτς να πραγματοποιεί σωτήριες αποκρούσεις.

Ο διαιτητής Καλόπουλος προκάλεσε τον εκνευρισμό των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου και των φιλάθλων της ομάδας με τα σφυρίγματά του, ενώ θα πρέπει να σταθούμε στην καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 18.000 φίλαθλοι και των δύο ομάδων που κατέκλυσαν το Πανθεσσαλικό. Το κλίμα στις κερκίδες ήταν φανταστικό, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να συνυπάρχουν …ειρηνικά στις εξέδρες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ρόκας, Ντολεζάι, Τομάς, Άλβαρεζ, Τικάο (46’ Μαρτίν), Καπετάνος (72’ Μητρόπουλος), Μπρέσκα, Μόνχε, Σολάκης (59’ Ακόστα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.: Πάρντο, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ριέρα (80’ Χολέμπας), Μιραλάς (73’ Ζαϊρί), Φουστέρ, Πάντελιτς (62’ Τζιμπούρ).

Αποκτήθηκε

ο Ροντρίγκες

Ο Γκάμπριελ Ροντρίγκες είναι παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου. Ο 22χρονος Αργεντινός επιθετικός ήρθε χθες στην Ελλάδα (τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού, Τάκης Γιαννόπουλος), πέρασε με επιτυχία της ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια αναχώρησε για τον Βόλο, όπου έφτασε χθες το βράδυ. Θυμίζουμε πως ο Ροντρίγκες αποκτήθηκε ως δανεικός από την Μπόκα Τζούνιορ για 1.5 χρόνο με τον Ολυμπιακό και με δικαίωμα οψιόν αγοράς. Ο ποδοσφαιριστής αυτό το διάστημα βρισκόταν στο στάδιο της προετοιμασίας με την Μπόκα και είναι έτοιμος, να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Ο Ροντρίγκες την χρονιά που ολοκληρώθηκε, αγωνιζόταν ως δανεικός στην Νουμπλένσε, ομάδα Α’ εθνικής της Χιλής, με την οποία σημείωσε 14 γκολ σε 26 παιχνίδια.

Την Πέμπτη

με Κέρκυρα

για το Κύπελλο

Βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα περιμένει τους παίκτες του Ολυμπιακού αυτή την εβδομάδα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια, ένα για το Κύπελλο και ένα για το πρωτάθλημα. Την ερχόμενη Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κέρκυρα στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Θυμίζουμε πως το βολιώτικο συγκρότημα είχε νικήσει με 2-0 στο πρώτο ματς στην Κέρκυρα και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Την Κυριακή οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν και πάλι στο Πανθεσσαλικό με αντίπαλο τον Ατρόμητο, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Το παιχνίδι είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς με νίκη ο Ολυμπιακός θα βρεθεί πιο κοντά στο στόχο της γρήγορης εξασφάλισης της παραμονής στην κατηγορία.

Η τεχνική ηγεσία καλείται να κάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση του έμψυχου υλικού στα δύο αυτά παιχνίδια, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να πάρει την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου και παράλληλα να κερδίσει τον Ατρόμητο για τη Σούπερ Λιγκ.

Χθες προπονήθηκε για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα ο Κριστιάν Νέμεθ, ο οποίος αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στον αγώνα της Πέμπτης με την Κέρκυρα. Ο Ούγγρος επιθετικός μπορεί να χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό, από τη στιγμή που δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του, ωστόσο, όπως τόνισε και ο Σάκης Τσιώλης, ο ποδοσφαιριστής μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα.

Ο Χαβιέ Ουμπίντες μάλλον θα προφυλαχθεί και δεν θα αγωνιστεί στο ματς με την Κέρκυρα, προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος για τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Οι Σανκαρέ και Ζαραδούκας εξέτισαν την ποινή τους και επιστρέφουν στην ομάδα, ενώ τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Χαβιέ Τομάς και σήμερα η ΠΑΕ θα αποφασίσει σε ποιο από τα τέσσερα προσεχή παιχνίδια θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής.

* Ο κ. Πραξιτέλης Ζαχαριάδης από την ΕΠΣ Μακεδονίας ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και στην Κέρκυρα. Βοηθοί θα είναι ο κ. Αλέξανδρος Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής) και η κ. Χρυσούλα Κουρομπυλιά (ΕΠΣ Καρδίτσας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το